TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 22:00 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

PearlRain pisze:a my czekamy na kilka odpowiedzi i jak widać na FB , miast odpowiedzi dowiadujemy się, że forum miau to samo zło - jakbyśmy tego wcześniej nie wiedzieli :?

Forum miau jest bardzo dobre, czytuję je od lat. Ale widziałem tu też parę wątków, w których bezceremonialnie grupa napada na jednego - po jakimś czasie takiego grupowego tłuczenia nie ma już szans na wyjaśnienia i porozumienie. KM z pewnością zawiniła pod względem komunikacji i los kotek trzeba wyjaśnić. Ale nie dziwię się, że nie bierze udziału w tej dyskusji bo z wściekłym tłumem się nie dyskutuje.

su27

Od: Śro cze 27, 2007 15:24

Post » Czw kwi 07, 2011 22:00 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

su27 pisze:
Ja-Ba pisze:
su27 pisze:sorki, niech nam Pani nie pokazuje wróżki/diabła/anioła - niech nam Pani pokaże Tikę. Żywą - najlepiej.

Obserwuję sobie ten wątek od dłuższego czasu - mimo ewidentnych błędów i zaniedbań po stronie KM - nakręciliście się w nienawiści tak bardzo, że nawet jakby Tika osobiście zamiauczała publicznie "jestem Tika" to i tak w to nie uwierzycie. Ale to moje prywatne zdanie. Czekam na epitety :)

epitetów nie bedzie
Mikitka, schroniskowa przyjaciółka Tiki już śpi
szkoda
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw kwi 07, 2011 22:02 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

su27 pisze:
PearlRain pisze:a my czekamy na kilka odpowiedzi i jak widać na FB , miast odpowiedzi dowiadujemy się, że forum miau to samo zło - jakbyśmy tego wcześniej nie wiedzieli :?

Forum miau jest bardzo dobre, czytuję je od lat. Ale widziałem tu też parę wątków, w których bezceremonialnie grupa napada na jednego - po jakimś czasie takiego grupowego tłuczenia nie ma już szans na wyjaśnienia i porozumienie. KM z pewnością zawiniła pod względem komunikacji i los kotek trzeba wyjaśnić. Ale nie dziwię się, że nie bierze udziału w tej dyskusji bo z wściekłym tłumem się nie dyskutuje.

nie pomyślałaś nigdy że wściekły tłum na ogół nie bierze się z nikąd?
Obrazek

Ja-Ba

Post » Czw kwi 07, 2011 22:04 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

su27 pisze:Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :)

to jednak radzę się powstrzymać, bo ta sama wróżka informuje o nieścisłościach w rozliczeniu kwot zebranych pd prywatnych osób na leczenie Kotów :evil:
że też nie macie wstydu, żeby znajdować powód do śmiechu z tak niesmacznych spraw :-/
KotkaWodna

Post » Czw kwi 07, 2011 22:08 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

su27 pisze:

Forum miau jest bardzo dobre, czytuję je od lat. Ale widziałem tu też parę wątków, w których bezceremonialnie grupa napada na jednego...

A ja widziałem takie, w którym jeden nietryb uważa, że jest najmądrzejszy. Skutkiem czego, chorego kota nie leczy należycie, bo wie lepiej niż grupa. Oczywiście natychmiast podniosły się identyczne zarzuty napaści, choć wcale napaści nie było. Było natomiast znerwienie na głupotę. Od szefa fundacji można by jednak wymagać pewnego poziomu.
Każdy coś widział - co z tego widzenia wynika dla sprawy?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw kwi 07, 2011 22:12 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

to czemu od lat odwiedza się forum, o którym ma się tak złe zdanie?
Nie rozumiem.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw kwi 07, 2011 22:14 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ja-Ba pisze:nie pomyślałaś nigdy że wściekły tłum na ogół nie bierze się z nikąd?

*łeś

Wściekły tłum zawsze bierze się z kilku osób, które rozpętują jego wściekłość. Teraz wejście do tego wątku, napisanie paru słów negatywnych o KM albo zakamuflowanych gróźb stało się trendy i nikt nie jest w stanie tego zatrzymać.
Zamknijcie ten wątek, wyznaczcie przedstawiciela, który będzie rozmawiał z KM a każdy kto poczuje nagłe powołanie aby coś tu napisać niech lepiej za każdym razem kupi kitekata za złotówkę i wystawi przed domem.

Czy ktoś wśród tych uwag na temat wróżek, nóg, rajstop, cycków, koszulek i głupich wolontariuszy pamięta jeszcze, że chodzi o koty?

Co do wróżek to zawsze znajdę powód do śmiechu na ten temat :)

su27

Od: Śro cze 27, 2007 15:24

Post » Czw kwi 07, 2011 22:18 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

su27 pisze:
Ja-Ba pisze:nie pomyślałaś nigdy że wściekły tłum na ogół nie bierze się z nikąd?

*łeś

Wściekły tłum zawsze bierze się z kilku osób, które rozpętują jego wściekłość. Teraz wejście do tego wątku, napisanie paru słów negatywnych o KM albo zakamuflowanych gróźb stało się trendy i nikt nie jest w stanie tego zatrzymać.
Zamknijcie ten wątek, wyznaczcie przedstawiciela, który będzie rozmawiał z KM a każdy kto poczuje nagłe powołanie aby coś tu napisać niech lepiej za każdym razem kupi kitekata za złotówkę i wystawi przed domem.

Czy ktoś wśród tych uwag na temat wróżek, nóg, rajstop, cycków, koszulek i głupich wolontariuszy pamięta jeszcze, że chodzi o koty?

w takim razie szkoda że nigdy nie przeczytałeś poczatku
Obrazek

Ja-Ba

Post » Czw kwi 07, 2011 22:21 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

su27 pisze:Forum miau jest bardzo dobre, czytuję je od lat. Ale widziałem tu też parę wątków, w których bezceremonialnie grupa napada na jednego - po jakimś czasie takiego grupowego tłuczenia nie ma już szans na wyjaśnienia i porozumienie. KM z pewnością zawiniła pod względem komunikacji i los kotek trzeba wyjaśnić. Ale nie dziwię się, że nie bierze udziału w tej dyskusji bo z wściekłym tłumem się nie dyskutuje.

ależ już nie ma dyskusji z Milińską
jest informacyjne wydarzenie na FB, jest wątek tutaj, natomiast formalnie sprawa załatwiana jest w realu.
Nikt nie zamierza tu dyskutować. Pytania o rozliczenia czy los kotek należy traktować obecnie jako pytania retoryczne. Czas na rozmowy minął.
Dlatego spokojnie możesz dzielić się swoimi wątpliwościami, bo net jest cierpliwy, a my nie prosimy o szczególną moderację postów w tym wątku. Tym różnimy się od Milińskiej. Natomiast na tym etapie zostaniesz po prostu wysłuchany (przeczytany) i wszystko.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 07, 2011 22:22 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Myślę, że jak człowiek nie ma sobie nic do zarzucenia, i mimo naprawdę niewygodnej sprawy chciałby ja zakończyć, to porostu nawet z tym tzw "wściekłym tłumem" porozmawiałby ew sensownie odpisał na te niewygodne pytania. Fundacja na moim terenie tez miała "niewygodną" sprawę, były art w lokalnej prasie, komentarze w necie - nie mniej jednak z ich strony nikt nie atakował, nie pozywał do sadu tych którzy mieli czelność wywleczenia sprawy przed publikę, a jednocześnie starali się rzeczowo odpowiadać na pytania.

http://kociamama.pl/?tika-kiedy-doszlo- ... retow,2430
Obrazek

agara

Od: Pon lis 09, 2009 22:35

Post » Czw kwi 07, 2011 22:23 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

su27 pisze:

*łeś

powtórzę: czas na rozmowy minął
teraz jest etap prawnej analizy działań Milińskiej
poczekajmy na rozstrzygnięcia gawędząc o jej niedopatrzeniach komunikacyjnych.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 07, 2011 22:27 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

su27 pisze:

*łeś

Na proste pytania, istnieją proste odpowiedzi. Są one proste w przypadku, gdy zapytany nie ma sobie nic do zarzucenia. Odpowiedzi są tak proste, że żadna napastliwa zmowa nie jest w stanie ich podważyć. Ucinają dyskusję.

Jednak gdy zapytany chce coś ukryć i sytuacja komplikuje się, najlepiej podjąć kontratak i mieć nadzieję na zadymę taką, że nikt nie będzie pamiętał prostych pytań, od których wszystko się zaczęło.

PcimOlki

Post » Czw kwi 07, 2011 22:28 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ależ Su, tu było po grzeczności wiele pism kierowanych.
Z prośbami, w kulturalnej atmosferze. Zaraz będzie rok.....

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw kwi 07, 2011 22:35 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

zgadzam się w zupełności z Pcimem. (łoboszsz, siakiś klakier się ze mnie robi ;P)
poza tym tak jak słusznie zauważyły Dziewczyny, a Ty (kimkolwiek jesteś, bo się nie powiadasz z tego jakby) nie doczytałeś/nie zauważyłeś/nie chcesz zauważyć, czas na dialog był - i się skończył, żadna propozycja spokojnego, rzeczowego wyjaśnienia sprawy nie była nawet rozważona przez Milińską. Ona działa na zasadzie "kto nie z nami, ten wróg", i wedle tego klucza zglajszachtuje każdą kandydaturę do porozumiewawczej dyskusji. Poza fochami i własnym kaprysem nic innego nie powoduje tą osobą. Jest albo kpina, albo histeria "do sądu!!", albo paplanina na poziomie infantylnych panienek - brak tylko "loffciam" i "słitasków". Jeśli do kogoś, kto wlazł w bagno, wyciąga się pomocną dłoń, by mógł sam sobie pomóc i z tego bagna wyleźć, a ten ktoś tę dłoń opluwa, to nie dziw się, że najspokojniejszym puszczają nerwy. Tym bardziej, że chodzi o tak ważne sprawy, z których ten babon robi sobie zabawę i kpinę.
KotkaWodna

Post » Czw kwi 07, 2011 23:33 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

KotkaWodna pisze:....łoboszsz, siakiś klakier się ze mnie robi ;P...
Nie siakiś - wodny. :)
Znaczy krowa w deszczu. :wink:

PcimOlki

[poprzednia][następna]