Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jasdor pisze:Co do badania na FIP - potwierdzam, że szkoda pieniędzy. Wiarygodny jest tylko wykonywany w Niemczech.
Siemię , jak najbardziej, tylko nasza nie tknęła kleiku gotowanego, dajemy jej sproszkowany do karmy, ziarenka zmielone w młynku. Zjada chętnie.
O NaCl nie słyszałam, że ma takie działanie. U nas można kupić 0,5 l bez żadnej recepty, a w Rzeszowie tylko na receptęNie wiem od czego to zależy.
Kazia pisze:vailet pisze:Na lamblię raz miała i pasożyty,ale na kokcydia tego nie znam wogóle.Jeśli kupa z 3 dni to,gdzie ją dać,do lodówki?A na lamblię też 3 dni zbierać?Kupy żółte były tylko po karmie antya-
lergicznej,wtedy miała biegunki ale ta karma jesr żółta.Ile płaciłaś za te kokcydia i lamblię razem?
Zbierać 3 dni, i na lamblię i na kokcydia. Jak dajesz do badania to trzeba powiedzieć, ze to 3-dniowa kupa.
Ja trzymam w lodówce w zakręconym słoiczku i szczelnie owinięte torebka foliową. Lepiej nie mrozić czyli nie pod zamrażalnikiem.
Płaciłam jakoś niedużo, aż się zdziwiłam. Może 23 zl ? to dawno było.
Kazia pisze:No właśnie z tym NaCl to jest ciekawa sprawa. Mnie zawsze wet każe robić kropłowki przy biegunce. Ale też powiedział, że jeśli kociak nie wymiotuje, to można mu podawać płyny do pysia. No to zaczęłam dawać do pysia. I biegunka sie migiem wyleczyła (oczywiście normalne zalecone leki też były podawane).
Zaobserwowalam to kilka razy. Ponieważ NaCl jest i tak korzystne, jako nawodnienie, to warto dawać.
jasdor pisze:Co do badania na FIP - potwierdzam, że szkoda pieniędzy. Wiarygodny jest tylko wykonywany w Niemczech.
Siemię , jak najbardziej, tylko nasza nie tknęła kleiku gotowanego, dajemy jej sproszkowany do karmy, ziarenka zmielone w młynku. Zjada chętnie.
O NaCl nie słyszałam, że ma takie działanie. U nas można kupić 0,5 l bez żadnej recepty, a w Rzeszowie tylko na receptęNie wiem od czego to zależy.
ewar pisze:Profender jest na Pchlim Targu.Zaproponowałam 18 zł.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości