KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 13:49 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

P.Iwona została dzisiaj obdarowana najprawdopodobniej Brytyjczykiem.Musze sprawdzić na necie,czy to mix,czy prawdziwy.Ciężko mi ocenić...

Przy okazji zrobiłam sobie rundke z Panem Andrzejem,zabraliśmy szczeniaki ze śmietnika z Kochłowic, P.Andrzej ze zbiornika wyłowił 2 psy na Rudzie :( najprawdopoodbniej ktoś je pobił,a następnie wrzucił :( Niedawno u mnie w lesie ktoś spalił żywcem psa... Mam wrażenie,że im bardziej takie sprawy sie naglaśnia,tym ludziom bardziej odbija :(

Potrzebny transp dla rudego kota Ruda Śl.-Sosnowiec do Alienor

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw kwi 07, 2011 17:02 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

Właśnie miałam telefon od pani, która adoptowała Ines - wszystko gra, nie ma bójek a rodzina jest zachwycona kotem, choć mieli zdziwko, gdy z garnka z zupą wyłowiła buraczki ... Koty się nie tłuką, choć wielkiej miłości między nimi nie ma (jeszcze :wink: ). Kot państwa chodzi za nią, obserwuje, ale nie fuczy na młodą, ani jej nie zaczepia. Maleńka nie chciała przez pierwsze dni schodzić z rąk państwa, ale nie śpi z nimi - to "święte miejsce" rezydenta. W zamian pozwolił jej spać na posłanku na szafce. Dobrze to wygląda :ok: :ok: :ok: Aha, maleństwo usiłuje żebrać przy stole, ale państwo się nie nabierają - dostaje kocie jedzenie tak jak rezydent :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 07, 2011 17:04 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

super wieści od Inez :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw kwi 07, 2011 17:04 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

Przepraszam za spam, ale chodzi o życie...

Pilnie szukamy domu tymczasowego dla kotki z trzytygodniowymi kociętami. Kotka jest oswojona, towarzyska i dobrze wychowana. W miejscu w którym się teraz znajduje grozi niebezpieczeństwo i jej i maluchom ze strony ludzi. Fundacja pokryje koszty utrzymania i opieki nad kocią rodziną o ile ktoś zdecydowałby się ją przetrzymać do czasu znalezienia im domków. Dysponujemy także klatką do wypożyczenia i ewentualnym transportem do DT.

Obrazek

Obrazek

Będą fotki brytyjczyka?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw kwi 07, 2011 20:31 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

nie wiem czy do Justynki doszły moje pw, ale w razie gdyby nie to ja mogę zawieźć Rudzielca do Marzenki do Sosnowca w sobotę rano, ewentualnie jutro, tylko, że jutro prosto z pracy jadę do S-ca na wykład, który nie wiedzieć ile potrwa (teoretycznie do 19:30 nawet może) więc transport byłby raczej wieczorowo-nocną porą.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw kwi 07, 2011 20:43 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

margoth82 pisze:nie wiem czy do Justynki doszły moje pw, ale w razie gdyby nie to ja mogę zawieźć Rudzielca do Marzenki do Sosnowca w sobotę rano, ewentualnie jutro, tylko, że jutro prosto z pracy jadę do S-ca na wykład, który nie wiedzieć ile potrwa (teoretycznie do 19:30 nawet może) więc transport byłby raczej wieczorowo-nocną porą.

Doszło,odpisałam :)
Ze schroniska można obojętnie kiedy odebrać,tylko musiałabym wiedzieć,żeby poinformowac...

Moge komuś mmsem wysłać fotke kota z dzisiaj? byłby ktoś w stanie powiedziec po fotce czy to Brytyjczyk,albo mix,albo jakiejś innej rasy?

justyna8585

Post » Czw kwi 07, 2011 20:53 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw kwi 07, 2011 20:55 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

ile jest tych małych kotków? nie mogę się doliczyć?

madzia89

Od: Pt mar 04, 2011 11:23

Post » Czw kwi 07, 2011 21:13 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

halbina pisze:wyślij halban@autograf.pl

Moge tylko mmsem, nie umiem zrzucić na komputer,bo kabel gdzieś mi sie zawieruszył

justyna8585

Post » Czw kwi 07, 2011 21:14 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

Jeśli mogę woleć to sobota rano - jutro wieczorem mam dyżur w Kociej Chatce :? No, chyba, że bylibyśmy pod telefonem i w ostateczności zebralibyście mnie stamtąd :? Albo byli u mnie po 21ej - do tej pory na pewno obrócę:wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 07, 2011 21:30 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

justyna8585 pisze:
halbina pisze:wyślij halban@autograf.pl

Moge tylko mmsem, nie umiem zrzucić na komputer,bo kabel gdzieś mi sie zawieruszył

no to wyślij, masz mój numer...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw kwi 07, 2011 21:34 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

Alienor pisze:Właśnie miałam telefon od pani, która adoptowała Ines - wszystko gra, nie ma bójek a rodzina jest zachwycona kotem, choć mieli zdziwko, gdy z garnka z zupą wyłowiła buraczki ... Koty się nie tłuką, choć wielkiej miłości między nimi nie ma (jeszcze :wink: ). Kot państwa chodzi za nią, obserwuje, ale nie fuczy na młodą, ani jej nie zaczepia. Maleńka nie chciała przez pierwsze dni schodzić z rąk państwa, ale nie śpi z nimi - to "święte miejsce" rezydenta. W zamian pozwolił jej spać na posłanku na szafce. Dobrze to wygląda :ok: :ok: :ok: Aha, maleństwo usiłuje żebrać przy stole, ale państwo się nie nabierają - dostaje kocie jedzenie tak jak rezydent :D

Cudowne wieści :mrgreen:
Super, że wszystko tak dobrze się potoczyło,
i tak szybko :mrgreen:
Inez z Rudy do Kociej Chatki przywiozłam jakieś 3 tygodnie temu a tu już takie dobre wieści :spin2:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw kwi 07, 2011 22:00 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

Alienor pisze:Właśnie miałam telefon od pani, która adoptowała Ines - wszystko gra, nie ma bójek a rodzina jest zachwycona kotem, choć mieli zdziwko, gdy z garnka z zupą wyłowiła buraczki ... Koty się nie tłuką, choć wielkiej miłości między nimi nie ma (jeszcze :wink: ). Kot państwa chodzi za nią, obserwuje, ale nie fuczy na młodą, ani jej nie zaczepia. Maleńka nie chciała przez pierwsze dni schodzić z rąk państwa, ale nie śpi z nimi - to "święte miejsce" rezydenta. W zamian pozwolił jej spać na posłanku na szafce. Dobrze to wygląda :ok: :ok: :ok: Aha, maleństwo usiłuje żebrać przy stole, ale państwo się nie nabierają - dostaje kocie jedzenie tak jak rezydent :D

Nie zauważyłam...

świetne wieści...:)
A u Stelli też wszystko w porządku?

justyna8585

Post » Czw kwi 07, 2011 22:02 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

Marzenko,
to w sobotę rano. bo jutro nie wiadomo jak sie potoczy mój dzień i wolałabym nie odwoływać potem całej akcji.
zadzwonię w sobotę jak już będziemy wyjeżdżać z Rudy.

Justynka,
mogę być na 9:00 w schronie

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw kwi 07, 2011 23:20 Re: Schronisko w Rudzie Śl.- Potrzebny transp. Ruda Śl.-Sosnowie

margoth82 pisze:Marzenko,
to w sobotę rano. bo jutro nie wiadomo jak sie potoczy mój dzień i wolałabym nie odwoływać potem całej akcji.
zadzwonię w sobotę jak już będziemy wyjeżdżać z Rudy.

Justynka,
mogę być na 9:00 w schronie

Powiadomię ich.

Dzięki dziewczyny

justyna8585

[poprzednia][następna]