Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 18:44 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Moja Kajtula będzie mieć w sierpniu/wrześniu 18-nastkę :D
A Ziutka w maju 13.

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Czw kwi 07, 2011 18:44 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

To się wpiszę, bo zaznaczyłam juz wcześniej :)
Dwoje seniorów
Putita lat 17 i Ignaś lat 15.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw kwi 07, 2011 18:45 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

yogusia pisze:A ja 10-latkę. To się już łapię do wątku czy za mało?

na kocich wystawach wygląda to tak:
Klasa Weteranów Klasa dla kotów w wieku od 7 do 10 lat
Klasa Seniorów Klasa dla kotów, które ukończyły 10 lat.
a tu trzeba pytać założycielkę tematu :kotek:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw kwi 07, 2011 19:07 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

danunka pisze:
yogusia pisze:A ja 10-latkę. To się już łapię do wątku czy za mało?

na kocich wystawach wygląda to tak:
Klasa Weteranów Klasa dla kotów w wieku od 7 do 10 lat
Klasa Seniorów Klasa dla kotów, które ukończyły 10 lat.
a tu trzeba pytać założycielkę tematu :kotek:

Nie stawiam granicy, zajrzeć i poczytać, a także wypowiedzieć sie będzie mógł każdy. Dotychczas zebrane informacje dotyczą jednak zaleceń dla kotów od 10lat wzwyż.

Proszę także o trochę cierpliwości, bedę starała się uzupełniać zarezerwowane strony jak najszybciej się da, jednak ogranicza mnie w tym chroniczny brak wolnego czasu :wink:

Bardzo dużą pomocą dla mnie będzie podsyłanie przez chętnych linków do ciekawych stron adekwatnie do tematu wątku. Linki do tych stron także pojawią się w pierwszych, zarezerwowanych postach.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw kwi 07, 2011 19:19 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

A ja sobie zaznaczę, żeby poczytać.

Mam nadzieję, że moje półtoraroczne chłopaki dożyją sędziwego wieku :D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw kwi 07, 2011 19:24 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

A dlaczego nie wątek, który już istniał, tak tylko pytam bo tam jednak parę osób się podzieliło swoimi doświadczeniami ( w tym ja :oops: ), teraz na pewno tamten spadnie i zostanie zapomniany, szkoda.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw kwi 07, 2011 19:33 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

zunia pisze:A dlaczego nie wątek, który już istniał, tak tylko pytam bo tam jednak parę osób się podzieliło swoimi doświadczeniami ( w tym ja :oops: ), teraz na pewno tamten spadnie i zostanie zapomniany, szkoda.

ponieważ posty zostały już zapisane od pierwszej strony i byłoby bardzo ciężko je przeredagować włączając na początek informacje ogólne. natomiast napewno zostanie dokładnie przejrzany i wszelkie cenne uwagi zostaną tutaj zebrane i umieszczone na początku wraz z odnośnikiem do tamtego wątku. tak będzie szybciej i prościej i nie potrzeba obciażać dodatkowo moderacji.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw kwi 07, 2011 19:41 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

to i ja sie zapisuje do klubu seniorow z 14 i 15-letnimi panami. ten starszy troszke ostatnio przygluchl, przez co komunikuje sie z nami glosniej.
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Od: Śro lis 09, 2005 23:14

Post » Czw kwi 07, 2011 21:33 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

mam kota z cukrzycą lat 11? 12? nie pomnę :oops:
cukrzyca z grubości, nie ze starości
zaznaczam zatem, info żadnych cennych nie mam poza tym, żeby próbować kota odtuczyć póki czas, młody i za piłeczką chętnie pobiega :wink:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Czw kwi 07, 2011 21:46 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Rowniez się wpiszę :)
Dwoje seniorów:
Maya lat 13 i Puszek lat 12.

Bosz, jakos mi do Pupusza okreslenie "senior" kompletnie nie pasuje, to wieczny kociak jest Obrazek
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw kwi 07, 2011 21:52 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Ja przypomnę, że mam nerkową Miciunię w wieku 19 lat i Pusię, która skończy w lipcu 10 lat.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt kwi 08, 2011 7:23 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Jakoś nie chcą młodnieć mi koty... Dafcio 24.marca skończył 12 lat, Fryga 20 grudnia zeszłego roku - 10, a za kilka dni (12.04) Milunia skończy 8. Dziewczyny, przepraszam, panie ;) są zdrowe (no, Miluni zrobiła się zmiana barwnikowa na karku), Dafcio od kilku lat walczy z nawracającymi zapaleniami pęcherza (m.in. w tej chwili). No i z nim mam problem :( Ale to nie kwestia wieku, tylko psychiki.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pt kwi 08, 2011 8:03 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Witam wspaniałych kociarzy

To mój pierwszy post na tym forum. Do 5 kwietnia (w tym tygodniu) miałam seniorka Konstantego-Stefana, bo szybko postępujący nowotwór mi Go odebrał. Miał 12 lat i 8 miesięcy. Musiałam zdecydować się na eutanazję. Bólu nie da się opisać, jakbym straciła dziecko (wychowywał się z moim synem). Mam puste serce. To był mój jedyny kot i czy będzie następny? Dodam, że mój Konstanty to nie żaden rasowiec był tylko czarny dachowiec z pięknymi oczami, które raz były zielone, raz błękitne (nie wiem jak to robił :) )

Chciałabym dać dom jakiejś bidzie ale nie wiem kiedy będę (będziemy) gotowa. Proszę o wsparcie i rady. Obserwuję wątek Agonka z Palucha, ma charakter, a mam jeszcze młodego psa 1 rok, sunię owczarka niemieckiego, którą kot może sobie wychować jak chce.

Proszę o wsparcie i rady.

Rabena

Od: Czw kwi 07, 2011 11:58

Post » Pt kwi 08, 2011 8:52 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

witaj Rabena! Po prostu patrz sercem i sama zdecydujesz kiedy i na kogo będziesz gotowa. Zapraszam do wątku seniorów do adopcji - są piękne i zjawiskowe koty - kliknij w banerek po lewej w moim podpisie.
Zapraszam też do wątku moich panów i tymczasowiczki Morfinki
viewtopic.php?f=1&t=126089&start=45
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]