KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 13:48 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

To jak Dorotka na wieczór to ja na rano.

Rano nie dałam rady łapać - o 5ej już był ruch w okolicy :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 07, 2011 16:16 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Zapraszam do podrzucania bazarku :D
viewtopic.php?f=20&t=126357
i drugi viewtopic.php?f=20&t=126361
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw kwi 07, 2011 17:01 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Właśnie miałam telefon od pani, która adoptowała Ines - wszystko gra, nie ma bójek a rodzina jest zachwycona kotem, choć mieli zdziwko, gdy z garnka z zupą wyłowiła buraczki ... Koty się nie tłuką, choć wielkiej miłości między nimi nie ma (jeszcze :wink: ). Kot państwa chodzi za nią, obserwuje, ale nie fuczy na młodą, ani jej nie zaczepia. Maleńka nie chciała przez pierwsze dni schodzić z rąk państwa, ale nie śpi z nimi - to "święte miejsce" rezydenta. W zamian pozwolił jej spać na posłanku na szafce. Dobrze to wygląda :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw kwi 07, 2011 17:24 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

głos oddany :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw kwi 07, 2011 18:21 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Witam
po dłuższej nieobecności na forum chciałem poinformować, że wracam i śledzę Nasze poczynania.
Jeśli będziecie mieli jakiekolwiek pytania piszcie lub dzwońcie do mnie - Pani Prezes jest niedostepna do odwołania!!!
Aczkolwiek też ma wgląd i moje relacje bedzie otrzymywać!!!
Pokażmy, że możemy to wszystko pociągnąć - liczę na wszystkich naszych członków i przyjaciół!
Wiem, że każdy z Was ma dużo na głowie - ale na pewno nasze sukcesy będą wpływały na lepsze samopoczucie naszej Góry:) ( Pani Prezes)
Wielkie dzięki za wsparcie.
pozdrawiam
Wolontariusz
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw kwi 07, 2011 18:41 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Przed chwilą oddałam głos , mamy sporą konkurencję, jeśli możecie poprosić krewnych i znajomych królika , to zróbcie to , bo nie będziemy mieć szans :mrgreen:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw kwi 07, 2011 18:48 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Zainteresowanych losem SAKE zawiadamiam , że sreberko dla SAKE dotarło o 17 tej to kociej chatki , niestety musiałam zaraz się zwijać - może Terenia napisze po dyżurze jak kotek zareagował na posrebrzanie brzuszka.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw kwi 07, 2011 18:56 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

I już po dyżurze :D dzięki wsparciu Marlenki udało się :D
Dziewczyny mam prośbę odnośnie Sakusia - szczególnie dyzury jutrzejsze, sobotnie i niedzielne, niestety Sakuś musi mieć założony kołnierz łobuz wylizuje sobie rankę po sterylce, niestety w kołnierzu jest mega nieszczęśliwy i raczej nie je bo jakoś mu to nie wychodzi. Więc bardzo proszę szczególnie jutrzejsze dyżurki jak przychodzicie ściągnijcie mu kołnierz, potem jedzonko dziś Gosia kupiła 3 puszeczki Ricovery - jedną otworzyłam nakarmiłam do, choć już wcześniej zjadł bo widziałam braki w miseczce (ale dziś w tym kołnierzu nie da rady) ja go nakarmiłam łyżeczką ale jak się go zachęci to też zje, potem zapsikałam rankę srebrem w sprayu i znów Gosiu dzięki wielkie za zakup sreberka i jak będziecie wychodziły znów trzeba założyć kołnierz. Inaczej pod naszą nieobecność będzie wylizywał rankę i nie zagoi się.
Jesli chodzi o lekarstwa to Gracja antybiotyk +promoved, zdrowa kociarnia przemywanie Gremlinom oczków.
Otwarta puszeczka Ricovery w przedsionku.
Bąbelek został zapakowany do boksu, bo coś mu oczka zaczynają łazawić mam nadzieję, że nic go nie rozbierze - w poniedziałek był szczepiony. Tak poza tym wszystko ok.
Marlenka dzięki za pomoc :D
I proszę dajcie znać czy Sakuś zrobił kupe bo chyba ma z tym kłopoty - dałam mu dziś dopyszcznie troszkę parafinki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw kwi 07, 2011 19:01 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

SIĘ PRZYPOMINAM :mrgreen:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 11.04.-17.04.2011
11.04. pon. rano brak wie. Teresa
12.04. wt. rano brak wie. MaraS
13.04. śr. rano Bona44 wie. brak
14.04. czw.brak wie.Teresa
15.04. piat.Bogusia,Asia wie. brak
16.04. sob. rano brak wie. brak
17.04. niedz. Alienor wie. Dorotka
Dziewczyny bardzo dziękuję za obsadzanie dyżurów :D

terenia1

Post » Czw kwi 07, 2011 19:15 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A dlaczego Sakuś nie może być w kaftaniku zamiast kołnierza? Wczoraj miało kupki normalnie ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw kwi 07, 2011 19:17 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

wiecie,że można wylizać dziurę w kaftaniku? Bo ja nie wiedziałam, ale Julce się udało :evil: i nie jedną :evil: I z brzuszkiem raczej do weta się udamy...A dziś późną nocą spróbuję coś złapać :wink:

Alienor

Post » Czw kwi 07, 2011 19:20 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Teresa ten drugi lek dla Gracji to promo vet?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw kwi 07, 2011 19:41 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

mar_tika pisze:Teresa ten drugi lek dla Gracji to promo vet?

No dokładnie. Gracja do niedzieli włącznie zgodnie z dyspozycją pani weterynarz dostaje Dalacin i promo vet - wiem że to jest środek stosowany w zapobieganiu zapłodnienia, ale podobnież jako hormon działa na schorzenie Gracji, w piatek będą prawdopodobnie wyniki z wycinka z jej paszczęki i wtedy bedziemy wiedziały co jej dolega.
Ostatnio edytowano Czw kwi 07, 2011 19:48 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw kwi 07, 2011 19:44 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:A dlaczego Sakuś nie może być w kaftaniku zamiast kołnierza? Wczoraj miało kupki normalnie ;)

Bo kaftanik ściąga w ciągu minuty :( ostatnio założyłam obróciłam się coś tam zrobić patrzę na Sakusia a on już bez kaftanika, czyli wczoraj kupka była to dobrze, bo jakoś jak ja przychodziłąm to kupowego urobku nie widziałam :wink: więc martwiłąm się że nie może się załatwić biedactwo :(

terenia1

Post » Czw kwi 07, 2011 19:50 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:
mar_tika pisze:Teresa ten drugi lek dla Gracji to promo vet?

No dokładnie. Gracja do niedzieli włącznie zgodnie z dyspozycją pani weterynarz dostaje Dalacin i promo vet - wiem że to jest środek stosowany w zapobieganiu zapłodnienia, ale podobnież jako hormon działa na schorzenie Gracji, w piatek będą prawdopodobnie wyniki z wycinka z jej paszczęki i wtedy bedziemy wiedziały co jej dolega.

oK dzieki za info :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]