PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 14:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Czyli za mało ideowe.

Nie robimy nikomu krzywdy a jednocześnie potrafimy się skrzyknąć jak jast taka potrzeba.
Fakt - zgadzam się z jasdor, że Pakt się momentami rozłazi i uczestniczki nie zawsze wiedza o co kaman bo tu nie zaglądają.
To zależy tylko od nas - możemy stworzyc jakąś nową formułę, bardziej rygorystyczną czy cóś.
Dziś już się muszę odpiąć więc piszę chaotycznie ale jutro chętnie do tego wróce.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 07, 2011 14:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Etiopio, ściskam Cię wirtualnie, ale mocno i ciepło :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw kwi 07, 2011 14:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

babajaga pisze:Poddaje się. Pesel dobry, wszystko ok ale mnie system nie chce. Z TŻ'owego kompa kiedy on chciał nas spisać ten sam kłopot. Trudno. Niech się ktoś do mnie pofatyguje. I NA PEWNO NIE POSPRZĄTAM!

Sluze pomoca w sprzataniu ;) jakby co :) Referencje tez moge przedstawic, takze jak cos to daj ino znac.... 8)

Dzis przed moim przyjsciem ponoc awantura byla na gorze ostra. A jak dotarlam i siedzialam w pokoju z TZem cos jeb... lo z hukiem za oknem. Myslalam ze moze sasiadka.. ale nie, na szczescie tylko plytka taki kafelek (obstawiam ze sie obluzowal z balkonu i albo ciucmy nie przykleily i se lezal tak o, albo zaczyna odpadac wiec bedzie niebezpiecznie do ogrodka z praniem chodzic). Zebralam plytke, pranie ktore spadlo i zanioslam na laweczke przed dom.
Przyjdzie sasiadka se wezmie. A co kulturalnam :mrgreen:

Dzis na spacerze z psem zaskoczyl mnie telefon z kierunkowym 32... Od razu odebralam. Kolezanka ze szkolenia pamietala o mnie i mam wyslac jej cv. Reszte zdradze jak wypali, ale trzymajcie kciuki mocno i mnietly tez bo to jest cos fajnego, bytomskiego i zawodowego wiec jak dla mnie trzy razy tak!!!!
Z Katowic sie nie odzywali. Jutro ide na probe do sklepu z bielizna na godzine 15.00. Jak sie nie dzieje nic to nic ale jak zacznie dziac to na raz :twisted:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw kwi 07, 2011 14:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

AYO pisze:Czyli za mało ideowe.

Nie robimy nikomu krzywdy a jednocześnie potrafimy się skrzyknąć jak jast taka potrzeba.
Fakt - zgadzam się z jasdor, że Pakt się momentami rozłazi i uczestniczki nie zawsze wiedza o co kaman bo tu nie zaglądają.
To zależy tylko od nas - możemy stworzyc jakąś nową formułę, bardziej rygorystyczną czy cóś.
Dziś już się muszę odpiąć więc piszę chaotycznie ale jutro chętnie do tego wróce.

Jest to pomysl do przedyskutowania i przemyslenia, tak sadze. I tez chetnie do tego wroce :)

Ja na przyklad wiem ze ostatnio z roznych przyczyn malo sie udzielam gdziekolwiek, ale to dlatego ze skupiam sie bardziej na tym zeby nie zwariowac, ogarnac przeprowadzke, prace, szukanie pracy i inne sprawy. Wiem ze zalegam ze skladka, co sie wkrotce zmieni (i za co mi wstyd bardzo ale tak czasem jest ze czlowiek musi wybrac co wazniejsze....),wiem ze nie zawsze sie odzywam... Ale to nie znaczy ze nie jestem Czarownica! :)

Mam jednakowoz wrazenie ze sa takie Siostry ktore wogole nic nie pisza. Wplacily skladke i czesc piesni. Nie wiem, co u nich slychac a chetnie sie dowiem, powymieniam poglady, poogladam jakies fotki czy po prostu - dowiem sie, co u nich i ich footer slychac. Fakt, nie kazdy ma talent krasomowczy ale mysle ze na tyle jestesmy porzadne kobiety ze umiemy sie sluchac i rozmawiac nawet jesli emocje nami czasem szarpia.

Nikogo nie banujemy i nawet jesli czasem trudno nam jest ze soba wytrzymac, umiemy to jakos przetrzymac. I co mi sie podoba, ze kontakty utrzymujemy rowniez poza forum, w miare mozliwosci i aktualnego bycia w danej szerokosci geograficznej.

I to jest wlasnie najfajniejsze. Tak uwazam, tak mysle... I tak czuje :)

A teraz przyznam ze zjadlam trzy kanapki z bialym serem i cebula i zrobie sobie kolejne trzy. Mam jakas cebulowa maniane doslownie, ale bede zionac :twisted:

solangelica

Post » Czw kwi 07, 2011 14:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

solangelica pisze:Mam jednakowoz wrazenie ze sa takie Siostry ktore wogole nic nie pisza.

Ale Sol, ja mam wrażenie, że pisze o wiele za dużo ale tylko gadam :evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw kwi 07, 2011 14:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

babajaga pisze:Mam dokładnie to samo uczucie. Przychodzę, pogadam i idę. Nijakiej pomocy.

Pomocy Tobie,czy Ty nie pomagasz :wink:
a w ogóle czuję się na Miau zbędna,bo tylko czytam i żadne gorące dyskusje nie chce mi się angażować,nie zaistniałam dotąd ,ani jako szyderca,ani zbieraczka,ani ciocia dobra rada.Do doopy.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw kwi 07, 2011 14:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

mamaja4 pisze:Pomocy Tobie,czy Ty nie pomagasz :wink:

Że ja nie pomagam, no.
Aaa, to to Babajagi :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw kwi 07, 2011 14:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

To taka mała prowokacja,by zaistnieć :mrgreen:
Przecież baba pomaga,a my :oops:

mamaja4

Post » Czw kwi 07, 2011 14:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Że ja nie pomagam, tak jak józefina mówi.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw kwi 07, 2011 14:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Jak Ty nie pomagasz,to kto? 8O
Nie każdy może latać po krzakach i łapanki robić,tymczasować też trzeba mieć czas i umiejętność,same chęci nie wystarczą.Że bazarki robisz,to sam rozsądek przez Ciebie przemawia,bo umiesz.Nie biczuj się już :|

A mogę sobie tę zieloną kropkę też przypiąć?

mamaja4

Post » Czw kwi 07, 2011 14:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Kropkę znalazłam w sieci i przypięłam samozwańczo :) Przypinaj zatem i ty :piwa:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw kwi 07, 2011 15:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Cześć Czarowne :1luvu:
Tak sobie wpadłam na chwilkę :roll:
Doczytałam Waszą dyskusję o banie dla mirki_t :roll: Nie znam Mirki ,nie rozmawiałam z nią nawet wirtualnie,za to jatka,która odbywała się na jej wątku wcale mnie się nie podobała.Chciałabym jednak zauważyć że,to nie pierwsza taka akcja na forum :?
Cóż nie potrafimy ze sobą rozmawiać normalnie ,czego przykłady mam na co dzień :? Czy ban był słuszny czy nie,dyskusja na ten temat przeniosła się na KŁ.Nawet nie próbuję czytac,bo pewnie to dalszy ciąg jatki wątku Mirki :?

Rozmawiacie sobie o pomocy,o robieniu bazarków,itp.Nie robię bazarków(nie umiem),nie jestem DT,moja pomoc kończy się na tym że,od czasu do czasu podrzucę karmicielom suchą karmę lepszej jakości lub idąc do pracy wsypię coś domiseczek rozstawionych pod niektórymi balkonami.Na więcej mnie nie stac,nie mam czasu.Każda z nas robi to co uważa za stosowne i pomaga na swój sposób i o to chyba chodzi?Jak możesz pomóc to pomagaj tak jak potrafisz!
Pozdrawiam Was czarownice kochane,nie upadajcie na duchu :1luvu:
Wasza zarobiona po dziurki w nosie kotka doroty :D
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw kwi 07, 2011 15:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Każda z nas robi to co uważa za stosowne i pomaga na swój sposób i o to chyba chodzi?Jak możesz pomóc to pomagaj tak jak potrafisz!

Otóż to!

mamaja4

Post » Czw kwi 07, 2011 15:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

kotko doroty zgadzam sie z Toba :)

dobrze ze po prostu jestescie. na tym polega nasza sila - ze jestesmy, i kropka.

solangelica

Post » Czw kwi 07, 2011 16:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Byłe siostry moje przpraszam, ze tutaj zaspamuję, ale zbieram materiały a tutaj dużo osób zagląda:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126354

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

[poprzednia][następna]