Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 8:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

nawet się nie zezłościłam (bardziej wkurzało mnie rozgrzebywanie donic), ale zrobiło mi się okropnie żal
To nawet nie do końca jest wazon - ktos kiedyś przerobił go na lampę, lampa trafiła do mnie jakoprezent, po śmierci cudzej cioci, a jak się zepsuła, to po rozebraniu okazało się, że korpusem jest piękny wazon, w którymś ktoś wywiercił dziurkę, ale widać znaczek Rosenthala.
Tak więc okazało się że mam w domu - skarb. Ważnyy o tyle, że był tez jakby przechowalnią pamięci o całkowicie cudzej cioci.
Smutno by mi było, gdyby miał się rozsypać w proch, bo Zdzisława nie umie się zachować (tam to nawet Loki nie wchodził, bo widział, że za dużo szklanych cusiów stoi)
Ale mam pomysł, może ciocie archeolożki mi podpowiedzą, czym można powlec od wewnątrz powierzchnię wazonu, żeby go wzmocnić?

To nie jest tak, że on się czuje przez nas odrzucony, bo dowody miłości zbiera na każdym kroku - to wygląda tak, jakby usiłował rozgryźć czym jest to dziwne stworzenie łażące po jego domu - a najprościej mu tego dociekać przez naśladowanie dźwięków, które ono wydaje.
Nasladuje je doskonale i tak jakby przysłuchuje się tym dźwiękom we własnym wykonaniu, żeby odkryć, co mogą oznaczać.
Chyba jest skrępowany, ze zniża się do takich praktyk :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw kwi 07, 2011 8:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Za moich czasów był w muzeum taki klej do ceramiki, którym się kleiło wykopane fragmenty a potem uzupełniało w pracowni resztę. Teraz pewnie takich wynalazków na kila i na funty :wink:

Rozumiem Twój żal - dotyczy wspomnień i ciągów skojarzeń a nie wartości materialnej :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 07, 2011 8:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

ale gdzie takie lepiszcze zdobyć?
bo w marketach budowlanych to tylko kropelka, albo epoksydowy dwuskładnikowy

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 8:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Piszesz, że masz znajome archeolożki - muszą wiedzieć takie rzeczy.
A :idea:
Pasibrzucha jest archeologiem :!:
I jest pod ręką 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw kwi 07, 2011 8:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Przykro mi z powodu pęknięć w "wazonie".
A w ogóle to kiedy nowy wątek kiciów?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw kwi 07, 2011 8:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

AYO pisze:Piszesz, że masz znajome archeolożki - muszą wiedzieć takie rzeczy.

no :D - na miau :mrgreen:

własnie poczekam na podpowiedzi Pasibrzuchy, ale może jeszcze ktoś ma jakiś światły pomysł
(w piwnicy mam jeszcze potłuczona porcelanę po Babci [size=50](cały serwis - zerwała się półka na regale) - ale tu juz mi serce krwawi, więc na razie nie dotykam)[/size]

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 8:38 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

sunshine pisze:A w ogóle to kiedy nowy wątek kiciów?

jejku, trzeba by założyć :|
trzeba by się zmobilizować
może jak się streszczę, to się jeszcze dziś zmieścimy się na setnej :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 8:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Na pewno my Ci tego nie będziemy ułatwiać :twisted:

sunshine

Post » Czw kwi 07, 2011 8:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

to miłe :D
zapraszam do literackiej wylewności :)

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 8:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Pozytywko :idea:
Zapytaj wujka google co odpowie na hasło renowacja porcelany :idea:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw kwi 07, 2011 8:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

AYO, jestes genialna!!!!
Juz pierwszy wynik dał mi mnóstwo wskazówek, idę drążyc temat
dzięki :)

pozytywka

Post » Czw kwi 07, 2011 9:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Ja nie jestem dobra w formach pisanych. Za to jak dłużej milczę, HSB pyta zaniepokojony- nie jesteś chora, coś się stało?

sunshine

Post » Czw kwi 07, 2011 9:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Setka stuknęła, czas zacząć nowy wąt
zapraszamy gorąco tu:
viewtopic.php?f=1&t=126339

pozytywka

[poprzednia]