PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 06, 2011 17:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Dzyśka pisze: A tak BTW czy koty mogą spokojnie żyć na samym suchym, bez mokrego jedzonka?

Mogą. Ale...co to za życie...? :lol:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro kwi 06, 2011 17:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Nosz kurna schudnąć muszą! Kamila wygląda jak ciasteczkowy potwór!

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Śro kwi 06, 2011 17:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

To włącz im kocią muzykę i zapodaj jakiś aerobik :roll: Albo może kup taką bieżnię, czy inny sprzęt fitnessowy. 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro kwi 06, 2011 17:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Muszę tez zabrać głos, co do zbanowanej osoby. Nie znam, nie widziałam, ale dostałam od niej wiele razy, wiele bardzo cennych rad. Nigdy nie postawiła mojego PW bez odpowiedzi,a wiele razy pisałam, by sie poradzić w kwestii moich kotów. Widziałam zdjęcia na jej wątkach, filmu nie widziałam i nie chcę , bo po co :roll: Nie chcę nawet wiedzieć, co na nim jest. Cenię jej wiedzę i podejście do kotów.
A osoby pieniące się to osoby pieniące się na wielu wątkach na miau. Tam, gdzie sie pojawią zaraz wybucha jakaś afera, awantura :roll:
Zapraszam do mnie - mam osiatkowany balkon tylko do połowy, koty często siedzą same, Kośka chorowała z mojej winy, bo nie dopilnowałam, Mała dwa razy zaplątała się w reklamówkę, bo zapomniałam sprzątnąć. Trzeba odebrac mi koty i koniecznie mnie zbanować, bo nie mają należytej opieki :evil:

A w ogóle to wiecie co, możecie mnie zlinczować za to, co powiem, ale jeśli ktoś czuje się czarownicą, chce do tego Paktu należeć, choć to może głupie i dziecinne , to nie tylko powinien należeć płaceniem comiesięcznych składek, ale odezwać się na wątku choć raz na jakiś czas. A już na pewno wziąć udział w głosowaniu na koniec miesiąca.
Analizując Listę Czarownic na poprzednich wątkach - jest nas całkiem sporo, po ostatnim głosowaniu widać, że została garstka .
Prosze o wybaczenie Siostry, których nie ma nie z własnej winy, lub z powodu innych usprawiedliwionych okoliczności, ale sa też takie osoby, które udzielając sie na własnych wątkach, do Czarownic pewnie nawet nie zajrzą.
Nie wiem, czy to, co powiedziałam jest zgodne z regulaminem i g... mnie to obchodzi. Wolność slowa jest? Jest ! To ja tak właśnie rzekłam.
Teraz można bić :mrgreen: albo zbanować :mrgreen: jak kto woli

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro kwi 06, 2011 18:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Weź Jasdor sie zabananuj sama, co? W którykolwiek otwór się zabananuj i nie fandzol głupot. :lol: Już my tu wszystkie w kolejce ustawione do tego, żeby cię bić i banować. Faktem jest, że się siostry opuściły i mietłą trzeba ostrzegawczo pomachać :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro kwi 06, 2011 18:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Ja zbanuję, ja, mogę???
Obrazek

Dzyśka

Post » Śro kwi 06, 2011 18:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Dobrze jasdor gada, dać jej wódki!
A ja (skoro już jesteśmy przy temacie) chciałam zapytać, jako nowy i niedoświadczony w czarowniczeniu nabytek: o składce sama powinnam twardo pamiętać, czy np raz w miesiącu pojawia się głos Najwiedźmowiejszej, że to już czas? Serio pytam... :oops: I czy jest jakiś zwyczajowy dzień na płacenie składki?

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro kwi 06, 2011 18:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Sama pamiętać o składce musisz, aczkolwiek możesz awansem zapłacić za kilka miesięcy, tylko musisz to zaznaczyć w tytule przelewu, żeby siostra skarbniczka wiedziała. Nie ma wyznaczonego dnia na wpłatę składki :mrgreen: Ja robię to zaraz po wypłacie :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro kwi 06, 2011 18:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

pomponmama pisze:Zgłaszam kandydata do głosowania kwietniowego i jednocześnie bardzo proszę siostry o wsparcie.
Zacytuję z wątku Niekochanych.

Mała1 pisze:słuchajcie jest źle :(
nie umiem ogarnąć pomocy której teraz potrzebuja na raz trzy schroniskootki

o dwóch pisałam wczoraj, w ieczorem przyszedł jeszcze jeden
To trzy powypadkowe koty
nie maja szans w schronisku

dwa cierpiace zawiozłam dzis rano do szpitalika
jeden kocio nadal jest w schronisku

te ze szpitalika to kotka grubasna ,zciągnięta z środka ulicy
wiec pewnie po potrąceniu
rtg nie wykazął uszkodzenia kręgosłupa, ani złamań

drugi ze szpitalika to kotka, która została znaleziona miedzy dwoma drenianymi domkami na działkach a 6 innych kotów rzucało się na nią , wrzeszcząc i ja gryząc
ma ogromne obrażenia wewnętrzne
zrobiła jej sie dziura w srodku i wszysystkie wnętrzności znlazły sie w tym miejscu co serce
jest własnie operowana ale jej szanse sa znikome

w schronisku został młodziak, krówka z paskudnym starym złamaniem przedniej łapki
łapka chyba do amputacji
potrzebny dla niego na gwałt tymczas

pomyslcie, kto mógłby
:cry:

ogromnie potrzebne nam tez wsparcie na te koty
ogromnie :(

Niekochane to grupa dziewczyn skupiona wokół schroniska w Katowicach i współpracująca często z Fundacją S.O.S.
Dla zwierząt robią naprawdę wiele i mają chyba rekordowe wyniki, jeśli chodzi o wyadoptowywanie kotów. Znajdują domy nawet tym zwierzakom, które źle rokują i są trudnoadopcyjne - dzięki zaangażowaniu dziewczyn, a szczególnie Małej, nawet te koty, kalekie, starsze, nie zawsze urodziwe, znajdują kochający dom. Niekochane nigdy nie prosiły o wsparcie - teraz mają trudną sytuację i potrzebują pomocy. Dlatego bardzo bym chciała, żeby nasz Pakt wsparł je w tej trudnej sytuacji.

Popieram! Koniecznie trzeba im pomóc! :ok: :( I nie tylko dlatego, że od nich pochodzi mój Ruduś....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro kwi 06, 2011 18:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Mała1 pisze:dzień koszmarny
koszmarny

do kotki z działek został zciagnięty chirurg i dodatkowa wetka
do operacji, bo ciężka bardzo
kicia jej nie przeżyła
umarła prawie na końcu
miała dwie wielkie dziury w przeponie w które weszły jej wnętrzności dusząc ją
dodatkowo miała pogruchotaną szczękę
od samego początku miała nikłe szanse na życie
to nie była dzika kotka
spij koteczko [i]
Obrazek

tak jak pisałam drugiej kici i usg i rtg nie pokazała złamań
wiec nie wiadomo było dlaczego jest w tak złym stanie
miała zrobione badanie krwi,
godzinę temu zadzwonił do mnie weterynarz z prośbą o zgodę na jej eutanazję
miała masakrycznie złe wyniki nerkowe i wątrobowe
nie dawał jej szans
śpij koteczko [i]
Obrazek

:crying:

Ale pomoc nadal jest niezbędna - są inne niekochane koty, wymagające diagnostyki i leczenia, a konto Niekochanych świeci pustkami. Podtrzymuję więc kandydaturę Niekochanych do naszej kwietniowej pomocy. Jako związana emocjonalnie zarówno z Czarownicami, jak i z Niekochanymi, które wprowadziły mnie na forum, zwracam się z osobistą prośbą do wszystkich sióstr o wsparcie w głosowaniu.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro kwi 06, 2011 18:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Popieram kandydaturę Niekochanych,dziękuję siostrze pomponmamie za przypomnienie,że na własnym podwórku też warto prosić o wsparcie.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro kwi 06, 2011 19:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Także popieram Niekochanych!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro kwi 06, 2011 19:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Siostry, ale mi wyskoczyło uczulenie nie wiem na co. Lewą rękę mam w krostach, a do tego cała się drapię i istnieje podejrzenie, że to te sierściuchy mnie zaczęły uczulać :evil: A jak tak to będę musiała do końca życia leki łykać bleeee

Dzyśka

Post » Śro kwi 06, 2011 19:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Pasibrzucha pisze:Dobrze jasdor gada, dać jej wódki!
A ja (skoro już jesteśmy przy temacie) chciałam zapytać, jako nowy i niedoświadczony w czarowniczeniu nabytek: o składce sama powinnam twardo pamiętać, czy np raz w miesiącu pojawia się głos Najwiedźmowiejszej, że to już czas? Serio pytam... :oops: I czy jest jakiś zwyczajowy dzień na płacenie składki?

Najprościej ustawić sobie stały przelew - jakbym miała co miesiąc sama o tym pamiętac, to na 200% przegrałabym ze swą sklerozą :oops: :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro kwi 06, 2011 19:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Dzyśka pisze:Siostry, ale mi wyskoczyło uczulenie nie wiem na co. Lewą rękę mam w krostach, a do tego cała się drapię i istnieje podejrzenie, że to te sierściuchy mnie zaczęły uczulać :evil: A jak tak to będę musiała do końca życia leki łykać bleeee

Umyj sie dokładnie łagodnym syndetem,miejsca swędzące posmaruj Fenistilem,łyknij wapno i zapisz się na wizyte do alergologa(nie dermatologa!).
Podobną reakcję-miejscową,miałam na siersć mojego "braciszka"-jamnika Rodziców.Dokładne umycie się pomagało-bo byłam uczulona na jego śline.Miejscowo.Uczulenie ogólne na kocie alergeny(ślina,naskórek ,sierść) ,to ataki dusznosci.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

[poprzednia][następna]