Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 06, 2011 7:39 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

MalgWroclaw pisze:Duża Ptacha miała dziś złowić jakiegoś kota. Bardzo się niepokoimy.
Fasolka

Duża mówi, że wczorajszy połów to katastrofa :(
Czarna ciężarna położyła się przed klatko-łapką i plażowała się na słońcu :evil:
nawet nie myślała aby wchodzić do środka :evil:
Jedyne dobre jest to, że czarna jeszcze nie urodziła i chyba mamy jeszcze parę dni na złapanie jej.
Jak Duża wróci ze szpitala to w weekend będzie znów próbowała łapać kotki.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro kwi 06, 2011 7:49 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

bagheera pisze:
iwcia pisze:

Duża ten "kawałek" bardzo lubi, ale nie może go słuchać tak jak lubi, bo na dole w zeszłym roku pojawił się niemowlak
http://www.youtube.com/watch?v=QTyFcrxv ... re=related ten tez bardzo lubi :roll:

Ptachu[/i]

http://www.youtube.com/watch?v=EXEpP21soXY
Kiedyś do Dużych przyszła znajoma z dziecięciem trochę tylko większym ode mnie i żeby małej nie wystraszyć nastawili coś po cichutku, ale dziecię wzięło sprawy w swoje ręce i odsłuchało tak, jak się słuchać powinno... a z drugiej strony znam historię o pewnej kotce, która wyłącznie uznawała Beethovena
Principessa

Bardzo fajne dziecko, Duża tam mówi, zna się na tym co dobre :mrgreen:
Duża uważa, że najlepszy koncert Metallica dała z Orkiestrą Symfoniczną SF, jest nim niezmiennie zachwycona http://www.youtube.com/watch?v=erPnyi90 ... re=related

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Śro kwi 06, 2011 8:48 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:Ja kaktusa zamordowałem sikając do niego :oops:
To był kaktus Dużego

Ptachu

:ryk: :ryk: :ryk: Duża Ogryzka ma głupie skojarzenia :ryk: :ryk: :ryk:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro kwi 06, 2011 9:49 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Alyaa pisze:
iwcia pisze:Ja kaktusa zamordowałem sikając do niego :oops:
To był kaktus Dużego

Ptachu

:ryk: :ryk: :ryk: Duża Ogryzka ma głupie skojarzenia :ryk: :ryk: :ryk:

Moja Duża już też coś dziwnie ma
Principessa

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro kwi 06, 2011 9:52 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:Jak Duża wróci ze szpitala to w weekend będzie znów próbowała łapać kotki.

Ptachu[/i]

Ptachu, nie wiemy o co chodzi, ale łapki ściskamy mocno za twoją Dużą. :strach:
A to na odtrutkę - tylko moja Duża twierdzi, że trzeba uważać, bo uzależnia
Principessa

http://www.youtube.com/watch?v=mPn3JV3G ... re=related
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Śro kwi 06, 2011 10:35 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:
MaryLux pisze:Moja Duża nie ma żadnych kwiatów na balkonie. Ona nawet kaktusa by zasuszyła!
Inka

Ja kaktusa zamordowałem sikając do niego :oops:
To był kaktus Dużego

Ptachu

Brawo! Nie będzie nas taki kaktus kujać!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro kwi 06, 2011 17:20 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ja przepraszam - dziś czysto informacyjnie faktura za 2 kotki zapłacona :oops:
Iwciu jak złapiesz kolejną cieżarną to tnij bez rozważań - kasę znajdziemy na jeszcze jednego kota :)
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro kwi 06, 2011 20:47 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Cześć, Ptachu! Jak się czujesz?
Pozdrawiający Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw kwi 07, 2011 11:23 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu, gdzie jesteś?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw kwi 07, 2011 17:43 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

montes pisze:Ja przepraszam - faktura za 2 kotki zapłacona

Dżizas, co za ludzie, przepraszają, że zapłacili... 8O :mrgreen:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt kwi 08, 2011 7:18 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu znikł! :strach:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt kwi 08, 2011 10:16 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Duża już wróciła, mówi że zabieg się udał, pacjent przeżył, na razie ;)
Jeszcze wczoraj jak tylko wróciła to musiała jechać do doc z Kurczusiem, zatkał się chłopina.
Duża mówi, że jej tylko przez chwilkę nie ma a Duży już nas psuje :roll: .

Jutro wkleimy zdjęcia dwóch krówkowatych, które już wypuszczone na działkach po kastracji i sterylce, pierwszej burej Duża nie ma zdjęć, bo tak się ucieszyła, że bura złapała się po ucieczce z klatki, że z tego wszystkiego zapomniała zrobić zdjęcie przed wypuszczeniem.
Jutro do siebie wraca też cudna bura szylkrecia, a Duża dalej będzie próbowała złapać „czarną maupę”, która kładzie się przed wejściem do latko-łapki i tak sobie leży nie wchodząc do niej i nie wpuszczając pozostałych dwóch, które też są do złapania :evil:
Duża powiedziała, że jak się wkurzy to ją złapie gołymi rękoma i udusi za ten numer, który jej za każdym razem robi, chciałbym zobaczyć Dużą w tej akcji :twisted:

Ptachu

iwcia

Post » Pt kwi 08, 2011 10:48 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ty, Ptachu, lepiej się nie mieszaj do łapania :wink:
Duża ma od nas wielki uścisk razy pięć - od wszystkich.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt kwi 08, 2011 20:19 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dobrze, Ptachu, że już jesteś
Myślę, nie wiń Dużego, bo na przykład u nas ten bandyta Duduś jak duzi wyjechali na kilka dni, to się przez ten czas wcale nie mył.
Ja wrócili to wyglądał (i pachniał) jak spod śmietnika.
Nie chciał powiedzieć, czy to dlatego, że tęsknił, czy dlatego, że nie musiał
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

[poprzednia][następna]