Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 20:03 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Bardzo dawno nic nie pisaliśmy. U nas po staremu. Koty zdrowe i rozbrykane. Dziś wreszcie mam się czym pochwalić - nasz drapak urósł pod sufit :) . Oczywiście Hanka i Bilon zgodnie go zatwierdzili, a raczej ciągle to robią. :D
A oto i on oraz sceny z serii "Ale my się fajnie potrafimy bawić..."
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto kwi 05, 2011 20:23 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Ale wypas 8O 8O 8O
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto kwi 05, 2011 20:38 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

drapak jeszcze "trochę" się rozrośnie, ale trzeba surowiec znaleźć :D póki co dojdzie 1 tunelik jeszcze, oczywiście wczoraj jak tylko zamontowałem budkę to pierwsze co zrobiła Hania to poszła na niej spać ;) a jak doszła wyższa półeczka to budka stała się bee i Hania spała na półeczce, a Bilon w budce :ryk:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto kwi 05, 2011 21:56 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Kurcze, ja to tyle miejsca dla siebie nie mam w domu co te koty :D

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro kwi 06, 2011 8:05 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Oj tam, oj tam... Akurat za sofą mieliśmy taką pustą ścianę :) Poza tym drapak stanowi całkiem fajny element wystroju, a tego się nie spodziewałam.
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro kwi 20, 2011 15:00 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Kochane Cioteczki. Jedziemy dziś do " babci " na święta i w związku z tym chcemy Wam wymruczeć życzenia wesołych Świąt Wielkanocnych, pełnego kosza jaj ( może się z jakiegoś mały kurczaczek wykluje...) dużo czekoladowych zajączków, gara wielkanocnego barszczu białego, spokojnej, rodzinnej atmosfery i barrrrrrrdzo mokrego Lanego Poniedziałku :D Oczywiście Duzi też pod życzeniami się podpisują :D
Jesteśmy już spakowani, a to nasze fotki :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek jak ja Cie zaraz....
Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro kwi 20, 2011 17:49 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Hanka jak to panna, zapakowana do wielkiej torby, Bilonowi pewnie wystarczy kieszeń portek, wszystko tam zmieści :)

Tweety

Post » Śro maja 04, 2011 21:30 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

i co taka cisza? :wink:

Tweety

Post » Pt maja 06, 2011 7:08 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Cisza, bo u nas w domowym ognisku jest spokojnie :) Koty harcują, jak dwa wariaty, ale to szczególnie Hanka łobuzuje ( właśnie mnie obudziła, jak była w trakcie jeżdżenia na torbie podróżnej po sypialni ) Człowiek obudzony ze snu to człowiek zły, spojrzałam na Hankę, a co ona zrobiła?? Miauknęła do mnie i zaczęła mruczeć.. I jak tu się na nią denerwować :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Podczas świątecznego wyjazdu do domu rodzinnego Hanka polubiła, a wręcz pokochała spacery w szelkach po balkonie :) Moja mama się śmiała, że płytek na balkonie nie będzie musiała myć, bo cały balkon Hanka swoimi futerkiem wypolerowała podczas głaskania i, że dobrze, że czarna jest to nie pobrudzi się zbyt widocznie :ryk: . Wspomnę jeszcze ze świątecznych wydarzeń fakt, że Hanka robiła mi piękne prezenty przynoszone prosto do łóżka z przedmiotów "upolowanych" w domu, a szczególnie upodobała sobie korek do zlewu i gumkę do włosów :) Dobrze, że ona niewychodząca jest, bo mam przeczucie, że przynosiłaby mi myszy, ptaszki i wszystko inne co by się w trawie ruszało 8)
Bilon skończył 3 lata ( a raczej oszacowali, że on jest majowy, a że na 4 maja zbiegają się nam dwie uroczystości imieninowo-urodzinowe, to i uzgodniliśmy adoptując Bilona, że on też 4 będzie miał urodziny. BTW ludzie są dziwni nie chcąc adoptować dorosłego kota... Taki też zachowuje się jak kociątko, a szczególnie razem z innym kocim przyjacielem. :lol:
Jak tak siedzę i patrzę na zabawy kociastych, jaki Bilon jest zadowolony, jak go Hanka wytarmosi za futerko itd, to normalnie nie wyobrażam sobie, że Hanki mogłoby u nas nie być... Już nawet nie pamiętam jak wyglądał dom z jednym kotem i tak samo nie pamiętam jak wyglądał dom w ogóle bez kota...
A to proszę kilka fotek :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt maja 06, 2011 7:57 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Obrazek

Cudna fotka Haneczki :1luvu:
Obrazek

miszelina

Post » Pt maja 06, 2011 10:54 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Dziękuję :) raz na jakiś czas uda się jej fajne zdjęcie zrobić, bo w zdecydowanej większości Hanka odmawia bycia modelką i woli beztrosko biegać po domu:)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt maja 06, 2011 15:07 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

miszelina pisze:
KubaTST pisze:Obrazek

Cudna fotka Haneczki :1luvu:

jak tak kotom bywa wygodnie? :wink:

Tweety

Post » Pt maja 06, 2011 19:07 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Nie mam pojęcia 8O 8O , z drugiej strony mam wrażenie, że koty czasem bywają "z gumy" i tak się powyginają, że wszędzie im wygodnie nawet w najmniejszej dziurze :lol:
Ps. Jak tam Sake się miewa na kociarni??
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt maja 06, 2011 20:30 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Nie mam pojęcia 8O 8O , z drugiej strony mam wrażenie, że koty czasem bywają "z gumy" i tak się powyginają, że wszędzie im wygodnie nawet w najmniejszej dziurze :lol:
Ps. Jak tam Sake się miewa na kociarni??

Normalnie je, wydala, miauczy, chce do człowieka. Tylko ma grzyba na pysiu :(
Obrazek

miszelina

Post » Pt maja 06, 2011 22:55 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

To się cieszę, że ma się nieźle. Trzymamy cały czas kciuki za szybkie wyleczenie grzybka i jeszcze szybsze znalezienie swojego Dużego takiego już na stałe zakochanego na zabój ( bo jak tu nie kochać takiego kota jak ona - BTW jak tu nie kochać kotów w ogóle... :1luvu: :1luvu: )
Mam pytanie słyszałyście o karmie o nazwie Brit?? I co o niej sądzicie, bo właśnie się na taką w hurtowni zoologicznej natknęłam i może by ją tak wypróbować, a dokładnie tą kastrat i indoor??
Obrazek Obrazek

KubaTST

[poprzednia][następna]