Jest to mój pierwszy niewychodzący kotek_wcześniej miałam trzy wychodzące, dla których ten fakt źle się skończył

Koteczka ma ok roku, przebywała krótko w Łódzkim schronie- stamtąd trafiła do dobrych ludzi, którzy ją odchuchali"

Tak trafiła do mnie do ds pod koniec stycznia br. Nie wiadomo co się z nią działo do wieku ok 5mies. zapewne nic dobrego bo ewidentnie boi się mężczyzn i ich ruchów ręką w jej kierunku_zbita/wyrzucona-nie wiadomo/ to już nie istotne_
Pod opieką przechodziła biegunki, leczenie na grzybka|świerzbowca uszu- co w rezultacie okazało się alergią pokarmową

To koci indywidualista. Nie jest to typowy pieszczoch choć niewykluczone że nim się stanie, zdążyła sobie zaskarbić serduszko osoby, która nie przepadała za kotami [a teraz mówi że ten jest pozytywnie inny niż wszystkie[tak jak każdy kot

Związku z alergią musiałam odstawić suche rc sensible33(zostało ok 8kg

Wet zalecił royal hypoallergenic

Właśnie gotować mięso czy nie

Świeże surowe podałam jej dziś, na jutro ma naszykowane już gotowane. U mnie to żaden problem gdyż gotuje codziennie psu ryż to i kotu za jednym razem - to całkiem dobre rozwiązanie. Ryż gotuję 5-10 min potem pęcznieje_mięsu ponoć gotowanie nie szkodzi.. Do surowego czy gotowanego mięsa dodaje się np Felini Complete Pełnowartościowy dodatek do pokarmu [jeszcze nie mam tego preparatu], jednak znalazłam pewna nieścisłość "Felini Complete służy wyłącznie do przygotowania wraz ze świeżym, surowym mięsem i nie może być mieszane z karmą lub inną żywnością"-wiec jak z gotowanym skoro pod koniec opisu jest napisane że tylko surowe [ryżu wtedy nie można podawać...]

Pozdrawiam Wszystkich

Bardzo interesujące forum >skarbnica wiedzy_ szczególnie w kocim abc, którego powoli nie ogarniam i wszystko się miesza