50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 16:19 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Fotki z DT powinny być :) Chociaż na razie Malizna i tak trafi do lecznicy. Kominiarz już ochrzczony imieniem CHOCKO :mrgreen: Dziś chyba miał iść do weta, żeby zobaczył mu gluta. Ja też się boję, że może mieć cukrzyce, bo zachowywał się jak Babcia/Basia- dużo spał, chodził taki przymulony i bardzo dużo pił !

Mam za to fotki Czarnego, bo akurat był jak wpadłam do Agnieszki :) On pilnie szuka domu... Bo rezydent czując jego obecność.. sika... Wczoraj obsikał młodej plecak i nie poszła do szkoły...
Piszczoch fantastyczny..
Obrazek

Obrazek
Mówię do Pauli: " zrób mu fote, jak widać pędzelek ". No to zrobiła :ryk:
Obrazek

Obrazek

Mamusia zaraz przed wypuszczeniem :) Niezłe z niej ziółko :roll:
Obrazek

A tu jej potomstwo :P Ostatnie, które miała :mrgreen: 3/5
Obrazek

Obrazek

Obrazek

:) Grubaska :)
Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto kwi 05, 2011 16:22 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

W poście wyżej już za dużo fot :roll: A ja jeszcze posiadam :mrgreen: Teraz Puszysta, do której imię obecnie w ogóle nie pasuje :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to wredne :roll: Pucuje ogonek :D
Obrazek

" Daj że mi wreszcie tą chałupę ! "
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 05, 2011 16:25 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Gratulacje udanej akcji. :piwa:

Kinga zaraz wchodzę na krakvet i głosuję. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto kwi 05, 2011 16:26 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

hahahahaha :ryk:
Plama jak zwykle pokazuje swoją idealnie fotogeniczną naturę :lol:
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Wto kwi 05, 2011 16:37 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Proshe Iza, podziwiaj jeszcze Piti :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

A w to ktoś uwierzy ? 8O
Obrazek

I jeszcze trochę mojego skarba :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pikacz z new house :)
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 05, 2011 16:40 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Dzięx młoda :1luvu:

Piti jest the best :P
mam nadzieje, że trafi jej się super domek :D
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Wto kwi 05, 2011 18:36 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Coby tego dobrego nie było... wysłałam osobę do wizyty po adopcyjnej Puszka ( od Tęczy ). Okazało się, że kota NIE MA............. Niby jest u matki właścicieli i z takim założeniem go brali. A to NIEPRAWDA ! Brali go dla siebie, nic nie było wspominane o żadnej matce ! Jestem załamana :( A miałam jakieś głupie przeczucia... Z tymi ludźmi spisałam pierwszą umowę. Tak mi wtedy coś mówiło... :cry:

Z Fredziem u cioci też nie za dobrze :( Jutro zabieram go do weta. Ta cholerna rana nie chce się goić ! Zna może ktoś jakąś dobrą maść na rany ? Jemu non stop leci ropa ! Mimo wielu zastrzyków, tabletek...
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 05, 2011 18:44 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

kinia098 pisze:Coby tego dobrego nie było... wysłałam osobę do wizyty po adopcyjnej Puszka ( od Tęczy ). Okazało się, że kota NIE MA.............

8O

To skandal i nie w porządku zarówno wobec Ciebie, kota jak i zapewne matki tych państwa. Czy jest możliwość kontaktu z tą matką, czy też stwierdzili że nic to Was nie obchodzi? Gdzie ten kot jest, w Warszawie? Chodzi mi żeby przynajmniej sprawdzić czy ten kot ma dobre warunki, w końcu to nie z nią podpisywałaś umowę adopcyjną...

Adam
aburacze

Post » Wto kwi 05, 2011 18:51 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Nienawidzę takich sytuacji.
Na wizytach po adopcyjnych psów ze schronu co 3 nie był w domu który go adoptował.
Całe szczęście że do większości tych domów dostaliśmy adres i mogliśmy sprawdzić.

Dyktatura

Post » Wto kwi 05, 2011 19:04 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Młody jest/ miał być ? w Połczynie Zdroju. FUKSEM udało się znaleźć osobę na wizytę. 'Właściciele' powiedzieli kobiecie, że oni brali kota dla matki i tak było ustalone ( co jest za przeproszeniem gówn* prawdą ! przy spisaniu umowy byli nawet moi rodzice !! ). Powiedzieli, że kot mieszka z nią na wsi i jest wykastrowany. Mieli się ze mną skontaktować i przesłać zdjęcia, że z Puszkiem wszystko w porządku. Czekam. Ustalane było, że kot trafi do nich; do domu z ogrodem, dwójką dzieci, które też po niego przyjechały i psiakiem. Wcześniej mieli kota około 10 lat, ale pewnego dnia im zginął. Teraz mieszkają gdzie indziej. Mieli też jamnika, który miał chyba raka i już nie było szans... Na nk widziałam zdjęcia; i obecnego psa i zmarłego. Wszystko się zgadzało, normalna rodzina chcąca kota. Czemu tak wyszło i ja teraz nie będę spać po nocach ? :cry:

edit: zapraszam na mój wątek :) Mała sesyjka z dziś :) Jak dla mnie świetna ! :)
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 05, 2011 20:34 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Dobry wieczór ponownie :)

Jeszcze raz obejrzałem zdjęcia - są super, naprawdę. I to nowe imię Kominiarza też mi się podoba, może warto żebym zmienił w ogłoszeniach? Chyba bardziej "marketingowe" (a i tak trzeba uaktualnić jego dane, bo jest w DT) :)

Jeszcze co do tych państwa co adoptowali kota i dali swojej matce. Może nie warto martwić się na zapas, myślę że raczej kot nie trafił źle. Ale tak czy siak postąpili bardzo nie w porządku i warto byłoby się dowiedzieć co z kotem się obecnie dzieje, jak jego zdrowie itp. W końcu podpisali umowę, a to ich do czegoś zobowiązuje, nie?

Pozdrawiam serdecznie i głowa do góry :ok: Mamy jeszcze w końcu trochę kotów do wypromowania :mrgreen:

Adam
aburacze

Post » Wto kwi 05, 2011 21:09 Re: 40kotówDarłowo-Malizna i Kominiarz pojechały po nowe życie:)

Na razie zaczekajmy z Kominiarzem, nowymi ogłoszeniami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Z Puszkiem nie odpuszczę. Dowiem się prawdy i koniec. :!:
A, matka spod Biedronki chyba się okociła.............. Pani ma mi dać znać na dniach............
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 06, 2011 15:13 Re: 40kotówDarłowo-Potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Troszkę weselszych wiadomości :)
Ktoś jeszcze pamięta Alszę, Zgredzię i Tęczę ? :lol:
U Aluni właśnie remont :) Zakolegowała się z panem budowlańcem :mrgreen: Po zakończeniu remontu mam dostać jakieś nowe zdjęcia :)
Tęczyk- mieszka sobie w piwnicy razem ze starą już koteczką Kasią. Tam obydwie czują się najlepiej. Mają dostęp do ogrodu, posłanka na ciepłych rurach i peeeeeełną miskę :) Oczywiście Tęczunia może wchodzić do domku :) Jednak zostało jej trochę zachowań z wolności 8O Kiedy ktoś idzie dać jej jeść- ucieka. Ale jak tylko uda się ją dotknąć, to już się nie odczepi :mrgreen: No i najprawdopodobniej zostanie :ryk: Biedna Marta, 3 futra ma ode mnie ( plus swoje 2 psy, króilka, 3 koty i chyba 2 koszatniczki :oops: ). A miała być tylko Zgredzia ! :roll:
No, a Zgredzia dalej zachowuje poważną minkę :D Ale jak tylko zobaczy jakąś zabawkę, to od razu oczy jak 5 zł :ryk:
:ok: :ok: :ok:

Kominiarz miał już gorączkę i to była najodpowiedniejsza pora, żeby go zabrać :!: Wszystko już leczone, razem z glutem :) Hania Kominkiem zachwycona :) Mówi, że jest chyba najmilszy z całej jej 5 rezydentów :) Tylko chłopina nie chce robić do kuwety ! Możliwe, że to wina sylikonowego żwirku, więc żwir Komin będzie miał niebawem inny :) A, i wet powiedział, że może mieć nawet z 5 lat ! Znowu moje niezawodne oko :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 06, 2011 15:17 Re: 40kotówDarłowo-Potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

kinia098 pisze:Troszkę weselszych wiadomości :)
Ktoś jeszcze pamięta Alszę, Zgredzię i Tęczę ? :lol:
U Aluni właśnie remont :) Zakolegowała się z panem budowlańcem :mrgreen: Po zakończeniu remontu mam dostać jakieś nowe zdjęcia :)
Tęczyk- mieszka sobie w piwnicy razem ze starą już koteczką Kasią. Tam obydwie czują się najlepiej. Mają dostęp do ogrodu, posłanka na ciepłych rurach i peeeeeełną miskę :) Oczywiście Tęczunia może wchodzić do domku :) Jednak zostało jej trochę zachowań z wolności 8O Kiedy ktoś idzie dać jej jeść- ucieka. Ale jak tylko uda się ją dotknąć, to już się nie odczepi :mrgreen: No i najprawdopodobniej zostanie :ryk: Biedna Marta, 3 futra ma ode mnie ( plus swoje 2 psy, króilka, 3 koty i chyba 2 koszatniczki :oops: ). A miała być tylko Zgredzia ! :roll:
No, a Zgredzia dalej zachowuje poważną minkę :D Ale jak tylko zobaczy jakąś zabawkę, to od razu oczy jak 5 zł :ryk:
:ok: :ok: :ok:

Kominiarz miał już gorączkę i to była najodpowiedniejsza pora, żeby go zabrać :!: Wszystko już leczone, razem z glutem :) Hania Kominkiem zachwycona :) Mówi, że jest chyba najmilszy z całej jej 5 rezydentów :) Tylko chłopina nie chce robić do kuwety ! Możliwe, że to wina sylikonowego żwirku, więc żwir Komin będzie miał niebawem inny :) A, i wet powiedział, że może mieć nawet z 5 lat ! Znowu moje niezawodne oko :roll:

Boże jak to dawno o nich nic nie było.
Cieszę się, że u babeczek wszystko w porządku.
Może jakieś zdjęcia.

Dyktatura

Post » Śro kwi 06, 2011 15:25 Re: 40kotówDarłowo-Potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Kinga podeślę ci dzisiaj zdjecia Kominiarza :) zapomniałam wczoraj :oops:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]