Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 12:35 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Gienia[*] Jeremi brak dt -schron Konin:-(

naline pisze:Kolejna bieda w schronisku na Paluchu
BELLA

Bella, jak samo imię wskazuje jest piękną czarną, półdługowłosą kotką. Ma około 2 lat, ale jeszcze dużo życia przed sobą. Nie ma oka, nie ma przedniej łapki, ale ma w sobie ogromnie dużo siły i w niczym jej to nie przeszkadza.

Obrazek
Obrazek

Domaga się uwagi i pieszczot. Kocha człowieka, mogłaby za nim chodzić krok w krok, siedzieć na kolanach i być noszona na rękach i ciągle do niego zagaduje.
Jej jedyną wadą jest to, że jej dominujący charakter wychodzi w relacjach ze zwierzętami. Nie lubi innych kotów, ani psów. Jest idealną jedynaczką. Najlepszy dom to dom bez dzieci.

W schronisku jest do adopcji, ale ze względu na agresję do innych kotów siedzi w klipperze zamknięta!!

Kotka jeszcze się trzyma (ale ile będzie mogła?), traci humor i rozpaczliwie płacze za człowiekiem.
]

Szukamy DS najchętniej ale i DT.

Kontakt: naline@tlen.pl

Historia kotki:
Do schroniska trafiła już bez łapki. Została znaleziona w piwnicy przy wolnożyjących kotach, gdzie najprawdopodobniej została porzucona. W schronisku miała amputowane oczku. Już raz wróciła z adopcji. Ile jeszcze wytrzyma?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto mar 29, 2011 21:00 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bella , Jeremi brak dt -schron :-(

smarti pisze:Uwaga-na ogł. o mojej Meli dostałam takiego maila.

"Witam, bardzo proszę uważać na młodego człowieka, który chce kotka. Chłopak ma na imię Paweł, mieszka w bloku na parterze na Bora-Komorowskiego. Oddałam, mu kotkę i jej nie upilnował lub wywalił z domu (lub jego współlokatorzy), bo miauczała czy sama nie wiem o co chodzi!!! Tak czy siak, kot wylądował na podwórku, on mówił, że wiesza ogłoszenia - ale ja go sprawdziłam i nic nie było. Kot cudem trafił do pobliskiego weta.
Podejrzewam, ze będzie chciał innego kota, ale Twój kot może nie mieć tyle szczęścia co ta kotka, która ja oddawałam. "
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw mar 31, 2011 19:40 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bella , Jeremi brak dt -schron :-(

AgaPap mi przypomniała o istnieniu wątku slepaczkowego
to przyszłam tu pokazać nasze boroczki.
Są w schronisku katowickim, szukają Dt
:(
chłopak-najmniejszy,najchudszy i oczka w najgorszym stanie, juz chyba pozrastane, jedno juz białe- znalazł już DT
Obrazek Obrazek

to drugi burasek-największy i najsilniejszy z towarzystwa
jedno oczko prawie całkiem w porządku, drugie tez nie najgorsze jak na ich oczy
Obrazek Obrazek

biało-bury z większą ilością burego, oczka biedne, ale widzi
Obrazek Obrazek

biało-bury z mniejszą ilością burego, oczka biedne, ale widzi
Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw mar 31, 2011 22:47 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bella , Jeremi brak dt -schron :-(

Biduśki.
Może warto byłoby facebooka uruchomić.
Musze sie koniecznie nauczyć.
Dla tych kociaków to kwestia kilku dni dosłownie. Albo będą miały normalne albo....

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 01, 2011 9:59 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bella , Jeremi brak dt -schron :-(

Mała1 , dobra wiadomośc to taka,że ten jeden bidulek ma dt, przykre bardzo,że inne są wciaz w schronie :( moze znalazły by sie dla nich dt, gdyby osoby zachecic wsparciem finansowych od slepaczków? jako pierwsze na liscie kwietniowej wstawiam maluszki z ogromną nadzieją, ze zanim będzie podział pieniazków kwietnioey, wszytskie maluchy będa w dt i będize szansa, aby te oczęta leczyć; kontakt pisze na Ciebie, proszę tylko, podrzuć watek katowickich niekochanych, bo chyba tam je znajdę?
Wiesz, że transport , gdyby dt był na naszym terenie, znajdzie sie , Aga zapewnie wspomniała :wink: ( albo oni albo my mozemy przewieźc, więc jeden kłopot z głowy). Oby tylko znaleźc im dt :ok:

alessandra

Post » Pt kwi 01, 2011 10:02 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bella , Jeremi brak dt -schron :-(

przypominam listę marcową -AgaPap porozdzielasz fundusze?
lista na marzec- uaktualniona 22.03.2011:

[*] Gilda Obrazek

1. trzy kotki pod opieka cynamon i wanilia:
Misia - nie ma wątku, to kotka wolnożyjaca na jednym z konińskich osiedli
Marcysia schron Konin Obrazek http://www.schroniskokonin.fora.pl/koty ... ,2134.html
Sisi Obrazek dt cynamon i wanilia
2. Jasio dt kamari Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=123168&start=915

3. buraski dt sisay Obrazekl
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=125685&p=7256629#p7256629

alessandra

Post » Pt kwi 01, 2011 10:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bella , Jeremi brak dt -schron :-(

lista na kwiecień

1. maluszki z katowickiego schronu -pilne dt-kontakt Mała1
ObrazekObrazek
to drugi burasek-największy i najsilniejszy z towarzystwa jedno oczko prawie całkiem w porządku, drugie tez nie najgorsze jak na ich oczy
ObrazekObrazek
biało-bury z większą ilością burego, oczka biedne, ale widzi
ObrazekObrazek
biało-bury z mniejszą ilością burego, oczka biedne, ale widzi
ObrazekObrazek

alessandra

Post » Pt kwi 01, 2011 11:22 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pilne dt dla maluszków -schron KTW

dzieki alessandra za przyjęcie nas tu :cat3:
najsłabszy kotek ,ten co ma juz DT ponoc wcale niema az tak źle z tymi oczkami jak myslałam
Tzn to zaklejone udałoi się na siłe otworzyć, i tam oko jest całkiem w porzadku
na tym niby lepszym jest zbielenie
Ma przepisane 4 rodzaje kropel. i cóz-walczy Dt :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt kwi 01, 2011 12:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bulinki b.potrzebują dt-schron Trzcianka

seja pisze:Mam na tymczasie 6tkę ślepaczków :(
3 cyklopki , w tym jeden zniewykształconym oczkiem, 2ka ze zmętniałą rogówką .
2 ze zmętniałą rogówką na obydwu oczkach i Rejcię z błonką trzeciej powieki na obudwu oczkach ...
Rejcia gotowa do adopcji, choć ostatnio ze względu na ząbkowanie gagatka mi się rozchorowała i od dziś jest na antybiotyku...

Niedługo wrzucę zdjęcia.

4 jest 4tygodniowa , jedno ma 2 tygodnie.
A Rejcia już 5miesięcy.

Ponawiam prosbe Seji o wsparcie finansowe dla jej "slepaczkow" 5 kociakow ktore musimy skonsultowac u weterynarza, na DT 16 tymczasow i totalna dziura w budzecie :(
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt kwi 01, 2011 19:19 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bella , Jeremi brak dt -schron :-(

smarti pisze:
smarti pisze:Uwaga-na ogł. o mojej Meli dostałam takiego maila.

"Witam, bardzo proszę uważać na młodego człowieka, który chce kotka. Chłopak ma na imię Paweł, mieszka w bloku na parterze na Bora-Komorowskiego. Oddałam, mu kotkę i jej nie upilnował lub wywalił z domu (lub jego współlokatorzy), bo miauczała czy sama nie wiem o co chodzi!!! Tak czy siak, kot wylądował na podwórku, on mówił, że wiesza ogłoszenia - ale ja go sprawdziłam i nic nie było. Kot cudem trafił do pobliskiego weta.
Podejrzewam, ze będzie chciał innego kota, ale Twój kot może nie mieć tyle szczęścia co ta kotka, która ja oddawałam. "

Smarti, czy ten Paweł ma nazwisko na U. i jest około 30-latkiem?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt kwi 01, 2011 23:01 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pilne dt dla maluszków -schron KTW

http://www.youtube.com/watch?v=aYrR6Luk ... r_embedded
proszę, propagujcie ideę zabezpieczania okien, również w przypadkach gdy ludzie "tylko" okna uchylają

Bella piękna :1luvu: podobna do jednego z moich futerek
szkoda jednak, że dominująca. Ja muszę od dominujących kote odpocząć, gdyż ostatnie pół roku było trudne :cry:
Ostatnio edytowano Pt kwi 01, 2011 23:27 przez delfinka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt kwi 01, 2011 23:10 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pilne dt dla maluszków -schron KTW

To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pt kwi 01, 2011 23:28 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pilne dt dla maluszków -schron KTW

Dziękuję :lol: już poprawiłam
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto kwi 05, 2011 15:54 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pilne dt dla maluszków -schron KTW

Marea, kotki na dt u seji będa na liście, pamiętamy o nich, jednak potrzebne nam są zdjecia i link do ich wątku, czekamy, aby dopisac do listy kwietniowej, seja zna zasady :wink:

alessandra

Post » Wto kwi 05, 2011 21:04 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - Bella , Jeremi brak dt -schron :-(

alessandra pisze:przypominam listę marcową -AgaPap porozdzielasz fundusze?
lista na marzec- uaktualniona 22.03.2011:

[*] Gilda Obrazek

1. trzy kotki pod opieka cynamon i wanilia:
Misia - nie ma wątku, to kotka wolnożyjaca na jednym z konińskich osiedli
Marcysia schron Konin Obrazek http://www.schroniskokonin.fora.pl/koty ... ,2134.html
Sisi Obrazek dt cynamon i wanilia
2. Jasio dt kamari Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=123168&start=915

3. buraski dt sisay Obrazekl
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=125685&p=7256629#p7256629

A tutaj rozliczenie wpływów:

NASZE AKTUALNE FINANSE:

Stan na 31.03.2011r. - :ok:

Wpłaty na fundusz + bazarki = 421,00 zł
Wpłaty na fundusz + bazarki + rezerwa = 733,69 zł

Wpłaty na Fundusz Klubu - 311,00

karolinaS
Cynamon i Wanilia
Anita5
alessandra
Liwia_
puss
joluka
Lutencja
AgaPap
Aleksandra59
Bazyliszkowa (zapł w lutym)
ksiezna_kluska
PRISCILA
Iweta
Salps
Lidka
delfinka
AlicjaBorgelt

Bazarki - 110,00 zł :(

Rezerwa z miesiaca poprzedniego: 312,69
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]