Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach, cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 31, 2011 13:00 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

toż teraz tylko tej rujki jej do szczęścia brakuje...........
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Czw mar 31, 2011 13:21 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

no właśnie :roll:
a przecież dostała zastrzyk pod koniec stycznia czyli 2 miesiące temu który miał wyciszyć rujkę na 3-4 miesiące...
nie wiem czy będę mogła do czasu operacji podawać jej proverę?

na razie coś tam pojękuje i zrobiła się strasznie przymilna :|

zapraszam na bazarek z reprodukcjami:
viewtopic.php?f=20&t=126075
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw mar 31, 2011 14:24 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Moja Iwunia miałą przepukline pachwinową.Ale to taką,ze ciągneła prawie po ziemi. Nie będe opisywac perypetii bo nie o to chodzi. Ostatecznie zdecydowaliśmy sie na operację z wszysciem siatki na podtrzymanie powiezi i powłok. Wiem jak sie stresujesz,ale będzie ok. zobaczysz.
:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 31, 2011 14:28 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

viewtopic.php?f=20&t=126047

bazarek dla Broszki, może komuś KOTA co GADA ?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 01, 2011 6:52 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

dagmara-olga pisze:viewtopic.php?f=20&t=126047

bazarek dla Broszki, może komuś KOTA co GADA ?

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
dagmara-olga, baaardzo dziękujemy :D

ASK@ pisze:Moja Iwunia miałą przepukline pachwinową.Ale to taką,ze ciągneła prawie po ziemi. Nie będe opisywac perypetii bo nie o to chodzi. Ostatecznie zdecydowaliśmy sie na operację z wszysciem siatki na podtrzymanie powiezi i powłok. Wiem jak sie stresujesz,ale będzie ok. zobaczysz.
:ok:

możesz coś bliżej napisać o tej operacji? o wszyciu siatki i opiece pooperacyjnej... np czy trzeba było po operacji przetrzymać kota w klatce ?
Broszka po operacji przepony musiała siedzieć w klatce 2 tyg - jeśli po przepuklinie również tak musi być to muszę znów pożyczyć klatkę lub kupić :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 05, 2011 14:38 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

koko_ przelała mi więcej za kupione kolczyki :1luvu:
więc przelewam 20 zł na konto Broszki
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Wto kwi 05, 2011 14:40 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

duża Broszko, jak się czujesz ?
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Post » Wto kwi 05, 2011 17:28 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Broszko, podeślij mi dane i konto , żebym przelała wpływ z bazarku na który czekam niebawem
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto kwi 05, 2011 18:14 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

lanua pisze:koko_ przelała mi więcej za kupione kolczyki :1luvu:
więc przelewam 20 zł na konto Broszki

dziękujemy :1luvu:

dagmara-olga pisze:Broszko, podeślij mi dane i konto , żebym przelała wpływ z bazarku na który czekam niebawem

wysyłam i również bardzo dziękuję :1luvu:

lanua pisze:duża Broszko, jak się czujesz ?

pytasz o moją stopę? na szczęście jest lepiej :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 05, 2011 18:20 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Mrata wpłaciła 40 zł za miauczącego koto, odliczam 10 zł na paczkę i resztę = 30 zł przelewam jak tylko dasz mi konto :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw kwi 07, 2011 16:30 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Chciałam baaardzo podziękować za wsparcie, bazarkowe i nie tylko :1luvu:

Przygotowujemy się z Brosiaczkiem do operacji we Wro, która odbędzie się za ok 2 tyg...
W sobotę byliśmy u naszego weta na kolejnym przeglądzie, pobrać krew i miałam zawieźć mocz ale nie udało mi się złapać. Na szczęście pęcherz nie był całkiem pusty i wet wycisnął troszeczkę - wystarczyło na badanie podstawowe.

Wyniki pokazują że udało się podleczyć wątrobę i pęcherz :ok:
troszkę wyszła słaba morfologia, ale po takich przejściach i robaczycy weta to raczej nie zdziwiło.
Oprócz zmiany leków Broszka ma nadal pozostać na diecie i wspomagaczach.

Muszę Wam powiedzieć że Brosia nie jest już taka grzeczniutka u weta jak kiedyś - ostatnio kiedy badał jej przepukliny nawarczała na niego i nasyczała a w sobotę oprócz warczenia i syczenia ugryzła go bardzo boleśnie w palec i podrapała :wink:

Czarna dzika puma pozdrawia:
Obrazek

brzuszek prawie zarośniety:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw kwi 07, 2011 18:08 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Obrazek

Śliczna i nie taka już mała :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pt kwi 08, 2011 8:17 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Broszka pisze:Muszę Wam powiedzieć że Brosia nie jest już taka grzeczniutka u weta jak kiedyś - ostatnio kiedy badał jej przepukliny nawarczała na niego i nasyczała a w sobotę oprócz warczenia i syczenia ugryzła go bardzo boleśnie w palec i podrapała :wink:

to mi wygląda na zdrowiejącego kota :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Post » Pt kwi 08, 2011 8:31 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

olafen pisze:Obrazek

Śliczna i nie taka już mała :)

tak, Broszka dojrzewa - ma teraz wg weta ok roku więc i proporcje ciała się jej zmieniły na dorosłe.
niestety, problemy wątrobowo-robacze spowodowały że schudła i nie jest taka pyzata kluseczka jak wcześniej - teraz jest smukłą laseczką :wink:

lanua pisze:
Broszka pisze:Muszę Wam powiedzieć że Brosia nie jest już taka grzeczniutka u weta jak kiedyś - ostatnio kiedy badał jej przepukliny nawarczała na niego i nasyczała a w sobotę oprócz warczenia i syczenia ugryzła go bardzo boleśnie w palec i podrapała :wink:

to mi wygląda na zdrowiejącego kota :wink:

oby :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob kwi 09, 2011 20:14 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Ojej, jaka czarna pantera :)
Co mi przypomina, że mam dla Ciebie jeszcze kasę od maueczarne - 20 zł, zaraz przeleję.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

[poprzednia][następna]