Wrocław/u Ewado 3 małe kociaki, u Martki 2+2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 18:41 Re: Wrocław/Szczytnicka i budowa biblioteki uniwersyteckiej

Martka z uporem próbuje wyłapac kotki na budowie biblioteki. Dzisiaj pogoda była pod psem. Strasznie mokro. Koty trzy siedziały pod paletami, dwa kocurki i chyba czarna kotka. Jeden kocurek wiskasowy, burawy, a drugi śliczny, z takimi kołami na bokach i długim ogonem. Czarna (chyba) kotka nie chciała za nic wejść do klatki. Odeszłam gdzieś o 17.30, a Martka jeszcze została. Jutro ciąg dalszy.

Poniżej wklejam post Martki z jej wątku "Wrocław". Bardzo potrzebny DT dla tej koteczki, żeby jej nie spotkało na budowie nieszczęście. Martka musi się "odblokować", aby móc przyjąć następne kotki po strylizacji. Bardzo prosimy, czy ktoś mógłby przetrzymać kotkę na czas poszukiwania domu. Przyrzekam utrzymanie i ogłoszenia. Prosimy.
"Dramat, jedna koteczka ze złapanych jest ewidentnie domowa. Zanim ją jeszcze poznałam już pan portier mówił, ze ktos ją musiał wyrzucić, bo jest oswojona, nakolankowa, inna niż wszystkie pozostałe. Niestety dla niej w takiej sytuacji to nie jest chyba atut, bo jest kopana przez robot. zwłaszcza przy jedzeniu Co ja mam z nia zrobić? Nie nacięłam jej uszka z myslą o adopcji, niestety nie mam dla niej DT. Jeśli do końca tygodnia nic dla niej nie znajdziemy będę zmuszona ją zwrócić budowie, a tam nic dobrego chyba...Ona normalnie klei się do ręki człowieka, jest spkojna, gorzej do kotów, nie lubi, woli człowieka

Błagamy o DT...."
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pon kwi 04, 2011 20:45 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

Podrzucam, czy ktoś czyta?
Obrazek

majka2222

Post » Pon kwi 04, 2011 20:46 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

ja czytam :mrgreen:
i napisałam ci maila

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Pon kwi 04, 2011 20:49 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

Już przeczytałam, ale Ty to chyba na czworaka przyjdziesz.
Obrazek

majka2222

Post » Pon kwi 04, 2011 20:49 Re: Wrocław/Szczytnicka i budowa biblioteki uniwersyteckiej

majka2222 pisze:Martka z uporem próbuje wyłapac kotki na budowie biblioteki. Dzisiaj pogoda była pod psem. Strasznie mokro. Koty trzy siedziały pod paletami, dwa kocurki i chyba czarna kotka. Jeden kocurek wiskasowy, burawy, a drugi śliczny, z takimi kołami na bokach i długim ogonem. Czarna (chyba) kotka nie chciała za nic wejść do klatki. Odeszłam gdzieś o 17.30, a Martka jeszcze została. Jutro ciąg dalszy.

Poniżej wklejam post Martki z jej wątku "Wrocław". Bardzo potrzebny DT dla tej koteczki, żeby jej nie spotkało na budowie nieszczęście. Martka musi się "odblokować", aby móc przyjąć następne kotki po strylizacji. Bardzo prosimy, czy ktoś mógłby przetrzymać kotkę na czas poszukiwania domu. Przyrzekam utrzymanie i ogłoszenia. Prosimy.
"Dramat, jedna koteczka ze złapanych jest ewidentnie domowa. Zanim ją jeszcze poznałam już pan portier mówił, ze ktos ją musiał wyrzucić, bo jest oswojona, nakolankowa, inna niż wszystkie pozostałe. Niestety dla niej w takiej sytuacji to nie jest chyba atut, bo jest kopana przez robot. zwłaszcza przy jedzeniu Co ja mam z nia zrobić? Nie nacięłam jej uszka z myslą o adopcji, niestety nie mam dla niej DT. Jeśli do końca tygodnia nic dla niej nie znajdziemy będę zmuszona ją zwrócić budowie, a tam nic dobrego chyba...Ona normalnie klei się do ręki człowieka, jest spkojna, gorzej do kotów, nie lubi, woli człowieka

Błagamy o DT...."
Obrazek

majka2222

Post » Pon kwi 04, 2011 21:34 Re: Wrocław/Szczytnicka i budowa biblioteki uniwersyteckiej

mówiłam martce, żeby zdjęcia dała i osobny watek założyła , poprosimy o nagłosnienie tematu- kicia ma kilka dni....
majka2222 pisze:
majka2222 pisze:Martka z uporem próbuje wyłapac kotki na budowie biblioteki. Dzisiaj pogoda była pod psem. Strasznie mokro. Koty trzy siedziały pod paletami, dwa kocurki i chyba czarna kotka. Jeden kocurek wiskasowy, burawy, a drugi śliczny, z takimi kołami na bokach i długim ogonem. Czarna (chyba) kotka nie chciała za nic wejść do klatki. Odeszłam gdzieś o 17.30, a Martka jeszcze została. Jutro ciąg dalszy.

Błagamy o DT...."

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon kwi 04, 2011 21:42 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

Jessi, Martka nie da rady. Rozmawiałam z nią dzisiaj. O kotce wiadomo tyle, co wczesniej pisała Martka. Zdjęcia na szybko raczej nie zrobi. Wiem, że kotka jest czarno-biała, dorosła, kiedyś chyba domowa, sterylizowana, bardzo przytulna, może da się zdjęcie zastępcze, a potem podmienić. Gdyby Ania na wrocławskie koty mogła wrzucić i wzorcowe zdjęcie jakiegoś czarno-białasa. Wiem, że to trochę naciągane, ale czas nagli, a kiedy będzie zdjęcie nie wiadomo. Martce szkoda kotkę wrzucić na budowę, bo nie ucieka od ludzi i w końcu ktoś jej przyłoży.
A swoją droga jak tam Marcyś się ma?
Obrazek

majka2222

Post » Pon kwi 04, 2011 21:46 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

Marcyś ma się dobrze- jutro nawet podobno ma ktoś przyjechac go oglądać
:ok:
chłopak troszke sie boi, ale jak się go głaszcze to zaczyna mruczanki... wciną suchą i saszetki, biegunka ustąpiła po intenstinalu... do środy jest na antybiotyku...
jest juz u mnie w łazience, do czasu zaszczepienia niestety nie zmieni lokum....

w sprawie kotki piszę PW

jessi74

Post » Śro kwi 20, 2011 17:18 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

majka2222 pisze:Przepraszam za prywate poniżej.

Mój pierwszy banerek - jesli ktoś nie głosował, bardzo proszę.

Mam od ewado informacę o czterotygodniowym rudym kocurku, który będzie za jakieś 3-4 tygodnie do oddania. Kotek wraz z matką jest u znajomego znajomej ewado. Ten pan ma koty po zmarłej żonie i chce się ich pozbyć. Co do kotki, chce wywieźć na działki (pewnie niesterylizowana, skoro ma małe), a małego kotka chce komuś oddać. Ewado popyta o szczegóły. Gdyby ktoś szukał rudego maleństwa, proszę kontaktować się z ewado.

To rude maleństwo okazalo się kocia dziewuszką.
Łatwo nie bylo ponoć ją wydostać, tak że dziewczyny ewado i majka :king:
Koteńka w DS znajomych TŻ- wszyscy nia zachwyceni, że taka grzeczniutka i czysta. Wszyscy, no oprócz rezydentki, ktora na razie obraziła sie na domowników.
Mała nazywa sie Luna. :D
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Śro kwi 20, 2011 19:49 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

Dzięki Thorkatt za znalezienie domku dla maleństwa.
Obrazek

majka2222

Post » Czw kwi 21, 2011 6:53 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

Jak teraz zabrać matkę na zabieg? :(

Nie wiadomo jeszcze gdzie są małe :(

Stado ma jakąś chorobę skóry, potrzebne fundusze na leczenie i utrzymanie no i wszelka pomoc.

Kolejne chore stado na Maslicach :( ( chyba świerzb, kleszcze i ogólne wychudzenie :cry: )- zamówiłam dla nich Ivermectynę,
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw kwi 21, 2011 12:21 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

Jutro rano w drodze do pracy zaniosę jeszcze karmę na budowę, żeby miały co jeść przez święta. Jeden z ochroniarzy przyniósł dla nich puszkę mleka w proszku, takiego dla niemowląt. Prosiłam, żeby rozrabiali je z wodą. Tak, ze o jedzenie dla nich się nie martw, gorzej niestety z leczeniem...

Thorkatt pisze:To rude maleństwo okazalo się kocia dziewuszką.
Łatwo nie bylo ponoć ją wydostać, tak że dziewczyny ewado i majka :king:
Koteńka w DS znajomych TŻ- wszyscy nia zachwyceni, że taka grzeczniutka i czysta. Wszyscy, no oprócz rezydentki, ktora na razie obraziła sie na domowników.
Mała nazywa sie Luna. :D

Bardzo sie cieszę, ze trafiła do takiego fajnego domku :1luvu:

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Czw kwi 21, 2011 22:48 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

jessi74

Post » Pt kwi 22, 2011 19:23 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

Zapraszamy na bazarki
kot na stole viewtopic.php?f=20&t=126925&p=7391624#p7391624
światlo życia viewtopic.php?f=20&t=126924
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon maja 02, 2011 7:12 Re: Wrocław/budowa biblioteki uniwersyteckiej - dużo kotów

Bardzo prosze o pomoc w wyadoptowaniu kotki z budowy. Miała być u mnie tylko na czas posterylkowy, okazała się kotką oswojoną, domową? no i w związku z tym szukam jej domku, bo żal jej dawać na budowę.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

[poprzednia][następna]