Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
EwaG pisze:Witam!
Ja i znajoma mamy kotki z jednego miotu.
Wczoraj musiała uśpić swoją kotkę- rzekomo na FIPa
Czy to oznacza, że mój kocurek jest nosicielem lub jest w "podwyższonej grupie ryzyka"?
....
inka85 pisze:...
tym razem Pan weterynarz wysłuchał mojej opowieści i na dzień dobry poinformował mnie,że skoro wszystko wskazuje na FIPa, uważał,że badanie krwi będzie jakby tylko wyciągnięciem ode mnie pieniędzy (bardzo pozytywnei mnie tym zaskoczył, bo inni właśnie tylko tego ode mnie zawsze chcieli, ..
inka85 pisze:....
o godz 18 miałam dostać telefon z wynikami.by wiedzieć na co mam się nastawić.
to były najdłuższe 3 godz w moim życiu. Wet zadzwonił punktualnie, podał mi wyniki. nie pamiętam ich dokładnie, ale wg norm jakie podał, było tragicznie, o 2-3większe lub mniejsze niż przewidują normy.....
anabelp pisze:......wyczytałam, że jednej z forumowiczek udało się przywrócić do zdrowia kota z płynem w jamie brzusznej, viewtopic.php?f=1&t=7808&start=720 ...do końca wierzyłam... chociaż weterynarze nie dawali szans, konsultowałam się z prof. Frymusem oraz jedną z pacjentek kliniki weterynaryjnej, której kotkę podejrzewano o FIPa. Kotka po wyczerpującym leczeniu do tej pory żyje...i cieszy się doskonałym zdrowiem. ...
Wszystko? Znaczy co konkretnie, skoro badań nie było?
Sensu w tym nie ma - posłuchałaś sobie i dalej nic wiesz.
Może i kotek ma FIP, ale wypadało by się upewnić, bo to...
anabelp pisze:......wyczytałam, że jednej z forumowiczek udało się przywrócić do zdrowia kota z płynem w jamie brzusznej, viewtopic.php?f=1&t=7808&start=720 ...do końca wierzyłam... chociaż weterynarze nie dawali szans, konsultowałam się z prof. Frymusem oraz jedną z pacjentek kliniki weterynaryjnej, której kotkę podejrzewano o FIPa. Kotka po wyczerpującym leczeniu do tej pory żyje...i cieszy się doskonałym zdrowiem. ...
...jest dowodem jak łatwo można popełnić błąd. FIP-a kot nie przeżyje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 89 gości