Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 12:04 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Vailet, masz pw.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 04, 2011 19:45 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

KotkaWodna pisze:witaj, Vailet - ja jestem z Bydgoszczy rodem i miło mi spotkać krajankę tutaj :)
co do Twojej Koteczki (już pomijam, że jest prześliczna!!), to koniecznie uceluj w dobrego weterynarza, bo żal marnować życie Kotka na chybione opinie lekarskie, a tym bardziej, że sama już przez to przechodziłaś..
Niewiele mogę Ci doradzić w tej chwili, jeśli chodzi o weterynarzy z Bydgoszczy, bo od paru lat tam nie mieszkam, ale nienajgorsza wydaje mi się lecznica na Błoniu - Medvet. W każdym razie, na pewno pędź do dobrego weta, bo szkoda Kociaka. A tego przychlasta (za przeproszeniem), który Ci sprzedał Kicię, podaj np do urzędu skarbowego, bo taki proceder to krzywdzenie zwierzaków, powinien za to beknąć :?
duże kciuki za Ciebie i za Kotkę!

Dzięki za dobre słowo.Przez ostatni okres dużo się zmieniło z wetami,ci dobrzy zrutynieli,ci gorsi
młodsi lepsi,a parę lat temu byli do niczego.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon kwi 04, 2011 19:46 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Vailet, odbierz pw!!!!!!!

ewar

Post » Pon kwi 04, 2011 19:53 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Vailant, mam fanty na bazarek dla kotki, mogę jutro wystawić,ale musisz wyrazić zgodę.Proszę, załóż Bejbi wątek na kotach, pomogę.PROSZĘ!!!!

ewar

Post » Pon kwi 04, 2011 20:27 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

ewar pisze:Vailant, mam fanty na bazarek dla kotki, mogę jutro wystawić,ale musisz wyrazić zgodę.Proszę, załóż Bejbi wątek na kotach, pomogę.PROSZĘ!!!!

Ewar, oczywiście że się zgadzam :) Zaraz kolejny raz napiszę coś o niej,wet twierdzi że mimo wszystko warto jej zrobić test na Fip(nie pamiętam ile on mówił 200 zł.)Dziś zauważyłam u Bejbi na tęczówkach takie nierówne ramki(słabo to widać,ale tego nie było).Wczoraj na wątku o
Fipie napisałam o pięknym miesięcznym kotku(chyba coś jak pers)miał jeszcze gorsze oczy te nierówne ramki na tęczówkach i ktoś z forum chyba coś z tym zrobił bo kotek zniknął z Allegro.
Bardzo Ci dziękuję,ale napisz co z rozliczeniami i jak to się robi.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon kwi 04, 2011 20:31 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Na razie nie ma co rozliczać, załóż jej wątek, napisałam jak wklejać zdjęcia.Na wątku wszystko dokładnie od początku ( rymnęło się :lol: ).Bejbi trzeba wyleczyć, to teraz najważniejsze.

ewar

Post » Wto kwi 05, 2011 8:22 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Bejbi ma już wątek, a ja zapraszam na bazarek dla niej.Link w moim podpisie.
Czaruś ma się dobrze, śpi właśnie z Julcią pod łóżkiem, pozostałe koty na łóżku.Będę musiała jednak łóżko pościelić.Biedne koty :mrgreen:

ewar

Post » Wto kwi 05, 2011 19:15 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

ewar pisze:
Katia80 pisze:Ewa, bardzo lubię czytać opowieści o Twoich kotach, piszesz o nich z wielką miłością :)

Kasiu, bo ja je kocham, one są takie cudowne.Nie przesadzam, ostatnio pojechała Mania do Conchity, Winyl, Lara i Lena i takie są, jak opisałam.Nikt nie miał problemów z dokoceniem, kot przyjechał, polizał rezydenta i już.Nie było chowania się pod kanapą, żaden feliway nie był potrzebny.Moje koty nie mają wypasionego drapaka, posłanek robionych na zamówienie pod kolor wnętrza..Nie mam też możliwości leczenia ich, kiedy dzieje się coś nietypowego.Po prostu to małe miasto, możliwości diagnostyczne są mizerne.Jedzenie dostają dobre,fakt.Najważniejsze,że koty mają miłość, spokój, wolno im wszystko, ale z tego przywileju jakoś nie korzystają.Nigdy nie są karcone, nie mają powodu bać się czegokolwiek, oprócz odkurzacza.Przez tyle lat nauczyłam się postępować z kotami, rozumiem je, do niczego nie zmuszam.Po raz kolejny muszę wystawić laurkę Guci i Meli.Moje rezydentki są fantastyczne.Myślę,że w jakiś sposób pomagają mi wychowywać tymczasy.
Czaruś jest szczęśliwy, to widać.To przesłodki kociak.Mogę mu dać wszystko, oprócz zdrowia. :cry: Wierzę jednak,że taki wyluzowany, wesoły kot potrafi zwalczyć choróbsko i za to :ok: :ok: :ok:

No są cudowne te koty, są...
Zazdroszczę Ci podejścia rezydentek. To, co Niunia wyczyniała przy Trufli... :( Niunia jest wielką indywidualistką, Chrapek jej przeszkadza. Ona tylko mnie toleruje z innych zwierząt ;)
Za Czarodzieja :ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro kwi 06, 2011 6:42 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Sądząc po stanie mieszkania rano, w nocy koty miały imprezę. :mrgreen: Ja śpię jak zabita, ale nie wiem, co na to sąsiedzi.Na razie nic nie mówią.
Czaruś teraz słodko śpi, on to największy imprezowicz, zawsze jest tam, gdzie się coś dzieje.Rośnie, ma już gruby ogon ( dziwnie wyglądał z takim cienkim), wygląda na zdrowego, a na pewno jest szczęśliwy.

ewar

Post » Nie kwi 10, 2011 17:49 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Czarodziej pewnie tęskni za Bolusiem?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie kwi 10, 2011 18:10 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

A wiesz,że chyba tak? Nudzi się też jak mops.W ogóle to robi się okropny.Dostaje swoją miseczkę, wszystkie koty mają taką samą karmę i takie same porcje.Ze swojej coś skubnie i od razu leci wyjadać innym.Nie wolno im tego robić, muszę pilnować, ale Czaruś i tak jakoś mi zwieje i leci do pokoju, gdzie np.Gucia coś próbuje zjeść.Biedna kotka nie umie walczyć o swoje i odchodzi.Ale jest przepiękny.Siostra twierdzi, że nawet nie przypuszczała,że takie cudo z niego wyrośnie.Uwielbiam te jego grube łapki, takie mięciutkie, cieplutkie.To bardziej proludzki niż prokoci osobnik.Mruczy na sam widok człowieka i szczotki do czesania.To taka chamska, druciana, a on uwielbia, kiedy się go czesze.Ma też takie swoje ulubione miejsca.Malutki koszyczek, z którego już się wylewa, ale jakoś się tam wciska.Mam zdjęcia, zaraz wkleję.W nocy oczywiście łóżko, a w dzień śpi pod takimi sfatygowanymi matami, które daję im na balkon.Zawsze jedną się przykrywa.Zrobiłam też zdjęcia, ale to aż wstyd wklejać.Słowo, posłanek u mnie mnóstwo, czystych, miłych, do wyboru, do koloru, a to rude robi sobie taki barłóg.

ewar

Post » Nie kwi 10, 2011 18:22 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Oto zdjęcia
Obrazek Obrazek
A koszyczek będzie chyba w wyprawce, prawda? :wink:
Obrazek

ewar

Post » Nie kwi 10, 2011 18:33 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Piękny Pan Kot z Czarusia wyrośnie :D
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie kwi 10, 2011 18:36 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Gatunek koci ma to do siebie, że mając do wyboru wygodne posłanka, miękkie poduchy - wybierze brudną szorstką wycieraczkę albo twarde kafelki, ehhh... :wink:
Czaruś jest teraz jedynym kocurem, może dlatego tak z tym jedzeniem wygląda, pokazuje swoją pozycję? u mnie jest podobnie.

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie kwi 10, 2011 20:47 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Nie, Kasiu.Był już taki, kiedy był Boluś.Boluś z kolei nigdy nikomu nie zaglądał do misek.
Zauważyłam, że tymczasiki najbardziej lubią surowe mięsko.Dzisiaj był kurczak i wołowina i wsuwały, aż miło.Gucia oczywiście odmówiła, ona głównie na suchej karmie, ale się nie zmarnowało.
Z tym wyborem posłanek to tak jest.Gucia często śpi na oparciu fotela, wygląda jak pijak wiszący na płocie.Ale skoro jej tak wygodnie...

ewar

[poprzednia][następna]