Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2011 23:21 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Marzenia11 pisze: Dzisiaj dzwonil do mnie domek Karmelka i Trisi -już sie nie mogą doczekać, a dzieci od poniedziałku odliczają godziny do przyjazdu kotów :piwa: :piwa: :piwa:
Kupione jest już wszystko, łącznie z drapakiem i jutro futra koło 12-13 zawitają w swoim domu na zawsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
Super wiadomości :D :D :D
Za pomyślną adaptację w nowym domu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Sob kwi 02, 2011 9:38 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Masakra jakaś co tam się dzieje 8O viewtopic.php?f=13&t=123791
Może by się udało dziewczynom choć coś doradzić, nie wiem, ogłoszenia jakieś... Zero adopcji dorosłych, maluchy padają jak muchy :roll: To mi bardziej umieralnie przypomina niż schron :(
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 03, 2011 9:30 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Karmelek i Trisia już w DS!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Ale to był HORROR z happy endem :evil:
Przy wkładaniu do transporterka pogryzł i podrapał dwie osoby - smarti i TŻta. U weta zwiał, schował się w kąt a przy próbie zrobienia czegokolwiek drapał ile sił w łapkach. W drodze do ds - a była długa - miauczał okrutnie... jak wsiadłam był bardzo niespokojny, ale po jakimś czasie gadania do niego i głaskania uspokoił się i patrząc we mnie czujnymi ślipkami gadał: co Ty mi znowu robisz??? Dokąd wywozisz??? :roll:
U państwa było już nieco lepiej - a nawet całkiekm nieźle jak na jego stres i ogrom, przeogrom zmian, któruch doznał w ciągu zaledwie 8 dni - 2 wizyty u weta, 3 razy zmiana miejsca zamieszkania i ludzi.. Wyszedł z transporterka i od razu znalazł zaciszny kącik w rogu szafy w garderobie. Siedziałam obok niego na podłodze i gadałam i głaskałam. W końcu wyszedł, wzięłam go na ręce i pokazałam łazienkę a w niej kuwetę. Chodził, owszem, ale miauczał i gadał na okrągło i był niespokojny. Potem na rękach u mnie, ale już nie mega z przerażenia wtulony w ramię (tak jak wcześniej) tylko rozglądając się zaniosłam go do sypialni państwa i pokazałam parapet, łózko.. Spodobało mu się, nawet udało się panu wziąć go na chwilę na ręce :wink: Po czym pobiegł do swojego kącika w garderobie. Wcześniej też obejrzał wszystkie szafy i półki - pewnie aby upatrzyć sobie najfajniejszą :mrgreen:
Gdy przyszedł czas na załatwienie formalności i chciałyśmy się z nim pożegnać to zarowno smarti jak i mnie ugryzł i obsyczał 8O . Po jakims czasie pan wrócił po coś na górę i zastał Karmelka na łóżku :piwa: a gdy ja później poszłam zobaczyć go raz jeszcze wyszedł z szafy, mruczał, barankował i przytulił się do mnie.

Natomiast Trisia - pełen luz :D :D :D :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa: w drodze spokojna, przysypiała w transporterku, a po wypuszczeniu od razu dała się głaskać, skorzystała z kuwetki i położyła się na dywaniku przy łóżku i nie ruszała stamtąd aż do naszego wyjścia. Ona wie, ze to jest w końcu jej prawdziwy i odpowiedni dla niej dom!!

Wczoraj wieczorem dostałam smsa, ze wszystko gra, Trisia śpi na łózku, a Karmel pod łóżkiem no i ze sam wyszedł z szafy :D a dzisiaj rano, że oba koty spały całą noc w nogach łózka :D :D :D :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 03, 2011 9:43 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

No! I takie wieści to ja mogę czytać codziennie :mrgreen: :piwa:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 03, 2011 9:43 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Bardzo się cieszę :) Karmelek wyglądał na takiego spokojnego, a tu proszę... ;) Fajnie, że futra się zaaklimatyzowały! :ok:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Nie kwi 03, 2011 9:47 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Karmel jest łagodny, ale tez mega przerażony gdy nie wie co się z nim dzieje... takie miał niestety doświadczenia, ze gdy nie wiedział co z nim mają zrobić to się źle to dla niego skończyło...

A ja na Zyrtecu jednak i dzisiaj obudziłam się mogąc oddychać.... :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie kwi 03, 2011 13:01 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Marzenia, ja na Galenie :piwa:
super, że udało się z Karmelem i Trisią. smarti, żyjesz po zadanych ciosach? :)
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie kwi 03, 2011 14:25 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Melduję się po dłuuuuugiej nieobecności :D
Zaczęła sezon ogródkowy, przyzwyczajam Tobiasza do wychodzenia do ogrodu.
Smarti, jak magnolie? Moje zdechły, ale nowe kupię dopiero w maju - z ubiegłorocznego doświadczenia pamietam, ze wtedy u ogrodników jest większy wybór i lepszy materiał.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie kwi 03, 2011 16:10 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Witajcie! :)
Cieszę się z takich dobrych wieści :1luvu: :ok:
Jestem pewna, że kociaki będą szczęśliwe w owym domku :kotek:

Zrobiłam obiecany bazarek dla Promysia:
viewtopic.php?f=20&t=126181

Założyłam Mu też wątek, tak jak ustaliłam ze Smarti:
viewtopic.php?f=1&t=126191

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie kwi 03, 2011 21:53 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

smarti ma nagłą chorobę w rodzinie - głównie dzień spędziła w szpitalu. Z tymczasami ok - zaopiekowane, leczone jak trzeba. Ale pewnie jej jutro na miau też nie będzie, więc wszelkie pilne sprawy przez telefon, a jak nie odbiera to przez sms.

Marzenia11

Post » Nie kwi 03, 2011 22:06 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Smartuniu, coś los Cię nie oszczędza w tym roku... Mam nadzieję, że wszystko się ułoży :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon kwi 04, 2011 6:08 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Oj :(
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Pon kwi 04, 2011 6:59 Re: Kicie u Smarti-DS już nie może doczekać się Karmelka i Trisi

Kolejny sms z domku Trisi i Karmela - Karmel na szafie, ale na npc schodzi spać ze wszystkimi w łózku, Trisia bez problemu :D :D :D :D :D :D

Marzenia11

Post » Pon kwi 04, 2011 17:22 Re: Kicie u Smarti-MELCIA SPÓŻNIONA NA STERYLKĘ...

to fakt że trochę już nie mam siły do tego wszystkiego..

żeby tak się zahibernować i obudzić w lepszych czasach...tylko czy te lepsze wreszcie nadejdą :roll:

Zapomniałam o sterylce Meli,napasłam ją na kolację wczoraj i tym sposobem sterylka przełożona na jutro :roll:

przyjazd Ciumci też przełożony na jutro wieczór.

Trusia ma rujkę i wyje do Romka,Romek to najsłodszy i największy kot świata..
Promyś go pędzi 8O ,więc poznanie następuje powoli..

Belcia rujkę skończyła.
Nie miałam dziś siły jechać z nią i z Blusią na zastrzyk,niestety.

Ogólnie to zaraz pójdę spać-może jutro obudzę się w lepszym świecie...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon kwi 04, 2011 17:45 Re: Kicie u Smarti-MELCIA SPÓŻNIONA NA STERYLKĘ...

Promyś? 8O Pędzi Romana? 8O
No tak, sułtan może być tylko jeden :mrgreen:

Trzymajcie się i nie dajcie się troskom :ok:

Erin

[poprzednia][następna]