Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 03, 2011 9:57 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Ludzie jesteście wielcy! Nie wierzę po prostu w to! Aż mi się łza w oku zakręciła... Jeszcze raz bardzo dziękuję! Jak maluchy się odchowają i będzie już można kotkę wysterylizować to niezwłocznie ją zaniosę do weterynarza. Już kastrował mojego kocura i sterylizował kotkę, teraz przyjdzie pora na naszego czarnulka. W przypadku kotki opłaty wyniosły 200 zł bo były małe komplikacje normalnie koszt to około 150 zł + 20 zł ubranko , przynajmniej tak było w tamtym roku. Jak już wszystko będzie ustalone to wezmę nr konta od weterynarza i wam prześlę:) Tak się cieszę! :1luvu:
ObrazekObrazek

magdalena1993

Od: Czw lis 04, 2010 19:15

Post » Nie kwi 03, 2011 10:31 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Ja też chętnie się dołożę. Jeżeli rodzice nie chcą zawieść jej do koterii to trzeba to zrobić inaczej :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie kwi 03, 2011 16:53 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

hej magdalena możesz mi dać namiary na swojego weta, bo wyprowadziłam się z Wa-wy i musze właśnie w Wyszkowie ( bo tu mam najbliżej) wysterylizowac kotkę ...
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Nie kwi 03, 2011 20:09 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

#MAGDA# pisze:hej magdalena możesz mi dać namiary na swojego weta, bo wyprowadziłam się z Wa-wy i musze właśnie w Wyszkowie ( bo tu mam najbliżej) wysterylizowac kotkę ...

Wstyd się przyznać ale imienia i nazwiska nie pamiętam. Mama ma nr telefonu więc zapytam. Jest to małżeństwo, mają lecznice na ulicy Pułtuskiej, bardzo mili ludzie, szczególnie pani ma dobre podejście:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon kwi 04, 2011 14:46 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Nie wierzę w te maluchy:) Właśnie od nich wróciłam i jestem w szoku jak takie maleństwa mogą być do tego stopnia komiczne. Mam wrażenie, że ktoś mi podmienił kociaki, bo w porównaniu z tym jakie były 3 dni temu to różnica jest diametralna.:) Są tak ciekawskie, szczególnie rudzielec mały, no wszędzie wejdzie, każdego zaczepi i gryzie:) Są wielkości mojej pięści a nie straszne są im wycieczki z dala od mamy, wyobraźcie sobie kociaka, który wyglądem przypomina chomika a urządza sobie wyprawy po największych zakamarkach garażu.:) I tak śmiesznie główki nadstawiają do głaskania, albo chowają się pod nogi i czatują na rodzeństwo aby zaatakować;p Kotka też jest baaaardzo ufna, no taka przylepa do miziania, rozkłada się na plecy by masować jej brzuszek. Dzięki temu, że wreszcie ma jedzenia pod dostatkiem ma też dużo pokarmu więc może dlatego kociaki tak nagle się ożywiły. Ogółem wszystko toczy się po mojej myśli, jak tak dalej będzie to będę przeszczęśliwa.:)

Dodam, że przyjrzałam się lepiej jednemu kociakowi i ma umaszczenie zupełnie jak kot bengalski, o takie coś:
Obrazek
Także bardzo charakterystyczne i ciekawe więc myślę, że szybko ktoś się w nim zakocha:)

Drugi jest typowo bury jak mój Kajtuś w młodości:) :
Obrazek

Rudy podobny do tego, tylko ma pyszczek biały:
Obrazek

I buro-rudy, najtrudniej było mi znaleźć zdjęcie z kotem o podobnej maści, więc coś takiego:
Obrazek

Także wyobraźcie sobie te piękności:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon kwi 04, 2011 14:55 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Wiesz co wydaje mi się że dobrze by było abyś dała do garazu jakieś duże pudło kartonowe (albo żeby można było zrobić z tego budkę albo na tyle wysokie aby maluszki sie nie rozchodziły. Jak one po tej piwnicy się rozlezą to mogą gdzieś hm utknąc albo po prostu coś na nich spadnie (zależy co tam w tym garazu jest)
Włóż tam jakiś kocyk czy starą bluzę.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon kwi 04, 2011 15:03 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Dobrze radzi Ewelika :ok: Pudełko kartonowe z kocykiem/ręcznikiem/bluzą (byle nie jakiś sweter z farfoclami bo kociaki jak dzieci- poznają świat przez buzię ;) )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 04, 2011 15:08 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Problem w tym, że takie pudełko w garażu jest, z wyciętym wejściem i zdejmowaną pokrywą, wyściełane miękkim kocykiem ale ona nie chce w nim siedzieć, i przenosi maluchy w swoje miejsce. Ja też nie chcę zanosić ich tam siłą bo wreszcie poczuje niebezpieczeństwo i w ogóle się z nimi wyniesie, a tego wolę uniknąć.
Ostatnio edytowano Pon kwi 04, 2011 15:10 przez magdalena1993, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon kwi 04, 2011 15:10 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

magdalena1993 pisze:Problem w tym, że takie pudełko w garażu jest, z wyciętym wejściem i zdejmowaną pokrywą, wyściełane miękkim kocykiem ale ona nie chce w nim siedzieć, i przenosi maluchy w swoje miejsce. Też nie chcę zanosić ich tam siłą bo wreszcie poczuje niebezpieczeństwo i w ogóle się z nimi wyniesie, a tego nie chcę.

A może przenieś pudełko w pobliże miejsca gdzie kotka przenosi kociaki :roll: Może się tam z nimi ułoży.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon kwi 04, 2011 15:12 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Tylko, że tam gdzie ona z nimi siedzi nie ma miejsca postawić tak dużego pudełka... Ale spokojnie, aż tak daleko się nie oddalają, najwyżej 1,5 metra, ale ona nawołuje i zaraz wracają. Zresztą tak zabezpieczyłam okolicę, że nic im nie grozi.:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Wto kwi 05, 2011 15:45 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

ok właśnie u nich moja mała miała sterylkę. Też mi się spodobali :)
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Śro kwi 06, 2011 14:46 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

A teraz trochę z innej beczki...

Jeśli ktoś śledzi wątek od początku, albo chociażby ostatnie strony to pamięta zapewne problem gdy mój tata bez mojej wiedzy oddał małą kotkę jakiemuś facetowi, który trzymaj ją w piwnicy. A więc od tamtego już sporo czasu minęło i wczoraj mój tata miał okazję rozmawiać z tym mężczyzną. W skrócie dowiedział się tyle:
- kotka sporo podrosła, zrobiła się taka długa na nogach i szczupła,
- je tyle co dorosły pies:)
- uwielbia polować na ptaki, wchodzi za nimi na drzewa itd.
- zaufała człowiekowi, przychodzi i łasi się jak się ją woła, ale nie wolno wykonywać gwałtownych ruchów,
- sąsiedzi są zachwyceni tak pięknym kotem...
Czyli mimo obaw wszystko się dobrze skończyło:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Śro kwi 06, 2011 14:56 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

a mieszka gdzie? nadal w piwnicy? :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro kwi 06, 2011 15:38 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Nie no, wtedy trzymał ją tam dlatego bo była zima, zresztą chciał ją jakoś przyzwyczaić do siebie i reszty domowników. To nie była taka piwnica niczym z horrorów, ciemna, zimna, z pajęczyną i pleśnią... Coś jak garaż itd. kotka miała tam ciepło, pokarm itd. a jak zrobiło się cieplej to zaczął ją wypuszczać na dwór a na noc trzyma ją w domu.
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Śro kwi 06, 2011 16:33 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

A wie,ze trzeba ją wysterylizować?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

[poprzednia][następna]