Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob mar 19, 2011 13:38 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Znaleziona na Ratajach.
Wetka z pobliskiego gabinetu mówi, że to niestety standard, że na tym osiedlu na klatki schodowe ludzie podrzucają kociaki. Czasami nawet z wstążeczką zawiązaną. I wiedzą, że ktoś go tam przygarnie....
Prawdopodobnie więc nikt jej nie szuka. Zresztą ogłoszenia od wczoraj na całym osiedlu i nic...

A w jakim jest wieku?

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Sob mar 19, 2011 13:40 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Molli pisze:
Wetka z pobliskiego gabinetu mówi, że to niestety standard, że na tym osiedlu na klatki schodowe ludzie podrzucają kociaki. Czasami nawet z wstążeczką zawiązaną. I wiedzą, że ktoś go tam przygarnie....
Prawdopodobnie więc nikt jej nie szuka. Zresztą ogłoszenia od wczoraj na całym osiedlu i nic...

A w jakim jest wieku?

Mi wyglądała na 5, ale wetka mówi że co najmniej 6 mies. Jednak wychudzona jakaś, no chyba że taka jej uroda...
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Sob mar 19, 2011 13:45 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:
Molli pisze:

A w jakim jest wieku?

Mi wyglądała na 5, ale wetka mówi że co najmniej 6 mies. Jednak wychudzona jakaś, no chyba że taka jej uroda...

Tamta kicia też była chudziutka.
Powiem Magdzie, żeby sprawdziła, czy ludzie którzy adoptowali tamtego kota mają go jeszcze.
Znalazłam ogłoszenie o znalezionym podobnym kocie: http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z268323724

Molli

Post » Sob mar 19, 2011 18:02 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Nawet nie liczyłam, ile sterylek aborcyjnych w tym roku już zrobiliśmy...
Podczas ostatnich mrozów, przy temp. -15 Karolina wyciągała spod schodów przy bloku zamarznięte 5 ciałek kocich noworodków.

Wczoraj do jednego z naszych DS trafiła rodzinka, która miała więcej szcześcia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Urodzone podobno 05.03.2011

i mamusia
Obrazek
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie mar 20, 2011 11:13 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Obrazek

Kotka została znaleziona w dniu 17 marca br. (czwartek) około godz. 20.30 na jezdni przed Lidlem przy ul. Głównej w Poznaniu.
Jest czarno - biała, biały pyszczek, białe skarpetki na łapkach, biała krawatka, różowy nosek.
Kotka posiada obróżkę.

Kotka jest bardzo osowiała i jakby smutna lub zrezygnowana :( Wet podczas oględzin stwierdził, że jest poobijana. Złamań na szczęście nie ma, ale musi "dojść do siebie". Nie może długo pozostać w obecnym DT, więc szukamy nowego lokum lub właściciela.
Jeśli ktoś natnkie się na informację, że taka kotka jest poszukiwana to proszę o telefon 501 280 282
Obrazek

fuerstathos

Post » Śro mar 23, 2011 13:01 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

pisałam do nich, ale może ktoś z Was jeszcze się podejmie?

http://poznan.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=269048831

Witam,
ponieważ juz teraz chcę zadbać o przyszłość moich przyszłych kociaków,
wystawiam ogłoszenie już teraz.
Moja kotka spodziewa się małych. Okoci się za około 3 tygodnie.
Szukam chętnych, którzy przygarną kocięta.
Moja kotka jest maści rudo-białej (zdjęcie) samiec jest czarny, co najprawdopodobniej oznacza że kotki będą trikolorowe :).
Zdjęcia kociakow dołącze jak tylko pojawią się na świacie :).
Dodam tylko że chcę aby małe zostały przy matce minimum 6-7 tygodni.

Mieszkam na Łazarzu.

mailto:merka.bogucin@buziaczek.pl
lub 663-814-877

zapraszam też do wątku z chętnymi na kota: viewtopic.php?f=8&t=68025&start=705 gdzie na bieżąco wklejam nowe oferty chętnych :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 23, 2011 21:28 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Jak mnie coś takiego wkierwia!! Może coś z tym fantem zrobić to nie - rozmnaża. Debilizm ludzi mnie osłabia.
Wolę nie pisać do Pańci, bo byłby to bluzgi.
Obrazek KSIĘŻNICZKA MARTINI
KOT NIE PRZYJDZIE NA ZAWOŁANIE. ODBIERZE WIADOMOŚĆ I SKONTAKTUJE SIĘ Z TOBĄ W WOLNEJ CHWILI.

Villemo7

Od: Pt gru 23, 2005 11:12

Post » Pt mar 25, 2011 0:33 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Villemo7 pisze:Jak mnie coś takiego wkierwia!! Może coś z tym fantem zrobić to nie - rozmnaża. Debilizm ludzi mnie osłabia.
Wolę nie pisać do Pańci, bo byłby to bluzgi.

Moja baaaaardzo spokojna przyjaciółka (nie tylko w porównaniu ze mną) napisała jej naprawdę ostro, moim zdaniem słusznie- ja mam na takie ogłoszenia napisany tekst stanowczy, ale grzeczny- a co mówię do monitora, to pewnie nietrudno się domyślić.

Gosia przekazała mi jej odpowiedź- jeden wielki wyrzut sumienia i zaprzeczanie temu, co napisała wcześniej. I oczywiście niech jej Gosia da spokój bo jest niemiła :twisted: Może więc baba pójdzie po rozum do głowy...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob mar 26, 2011 10:10 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

viewtopic.php?f=1&t=124637&p=7274489#p7274489

FKP rozpoczęła czipowanie adoptusiów i innych kotów, u których uznamy to za wskazane :)

---

Mamusia od czwórki kociaków okazała się tak silnie zarobaczona, że zaczęła wymiotować robalami i przestała jeść. W związku z tym straciła pokarm i musimy maluszki dokarmiać z butelki :(
Obrazek

fuerstathos

Post » Czw mar 31, 2011 21:45 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Znaleziona szylkretka to nie kotka, którą Magda oddawała do adopcji :)

Czy właściciel którejś z kotek się odnalazł?

Molli

Post » Czw mar 31, 2011 21:52 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Molli pisze:Znaleziona szylkretka to nie kotka, którą Magda oddawała do adopcji :)

Czy właściciel którejś z kotek się odnalazł?

szylkreci tak, natomiast czarno-białej nie :(
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie kwi 03, 2011 18:54 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z271964483

ZAGINĄŁ

1 kwietnia br.w Poznaniu na os.Rusa zaginął roczny kocur. Kocur reaguje na imię Płosiek. Wszystkich, którzy mają informację, gdzie kocur przebywa, proszę o kontakt: 506 553 186.
Kocur posiada czip : 985170000364392
Jest szczepiony, odrobaczony i zadbany. Ma czarną obrożę przeciwpchelną oraz fioletową zawieszkę z adresem i nr telefonu.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie kwi 03, 2011 19:51 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

To obok mnie. Podeślę info znajomej karmicielce z tego osiedla.
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie kwi 03, 2011 20:25 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:To obok mnie. Podeślę info znajomej karmicielce z tego osiedla.

dzięki :) mam nadzieję, że stworek się znajdzie :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie kwi 10, 2011 21:32 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Cześć dziewczyny, czy ktoraś z Was orientuje się czy ktoś dokarmia koty na os. Przyjaźni? Obok, bloków 11, 12 i 13 kręci się kilka kotów, najczęściej widzę łaciatą krówke (lub nawet dwie), czarnego i whiskasowego. Krówka i whiskasowy obroży na pewno nie mają, co do czarnego nie jestem pewna, bo widziałam go w nocy :) Niestety nie udało mi sie do nich podejść, same też nie chcą przyjść... Któraś z Was ma jakieś info?

Pozdrawiam :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

[poprzednia][następna]