PIĘKNIASY u Szejbal =^.^=... :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 03, 2011 12:25 PIĘKNIASY u Szejbal =^.^=... :(

Witam serdecznie :mrgreen: To wątek moich tymczasów. :kotek: :kotek: i od 28 czerwca 2011 r. :kotek:
Aktualizacja 8.04.2013 r. -> Chyba jednak pora napisać, że te tymczasy przestały już być tymczasami. Wszystkie są na tyle specyficzne i tak się przywiązałam do nich, że Mikuś na pewno jest rezydentem, Dziuba też. Kubuś - co do niego się waham, bo potrafi doprowadzić do szału :wink: , ale chyba nie oddałabym go, za późno. Za to odsyłam do starego wątku, gdzie pisałam głównie o rezydentach: Apaczu, Bajronie i Ludmiłku [*]
:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=113618
Wątek kończy się bardzo smutno, długo walczyłam o Ludmiłka, który zajął na zawsze moje serce...

Obecnie przebywają u mnie:
-> Kubuś:
Obrazek Obrazek

i Mikuś (Miki):
Obrazek Obrazek

Obrazek

Te 2 kocurki są z Krosna. Wątek o wszystkich tutaj -> viewtopic.php?f=1&t=124615

-> Kicia (nazwała ją tak Pani karmicielka jako bezdomną kotkę) od 28 czerwca 2011 r.
vel Dziuba vel Dziubka :wink:
Kotka z podwórka, gdzie pracuję na stażu. Kotka była w zaawansowanej ciąży. Wet mówił, że jeszcze z kilka dni i by rodziła... Byłoby 6 małych kocich nieszczęść... Na szczęście w porę się udało
Zdjęcie już po zabiegu, po przełożeniu biednej kici do klatki, w kaftaniku:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Na tymczasowy DT doszedł na jakiś czas Silver - jego wątek tutaj -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=133763
Silver ma Domek Stały u Miśki74 :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw sie 01, 2013 9:13 przez Szejbal, łącznie edytowano 11 razy
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Nie kwi 03, 2011 12:25 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

:kotek:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Nie kwi 03, 2011 12:26 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

:kotek:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Nie kwi 03, 2011 12:26 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

ROZLICZENIA

kwiecień:
100 zł -> przekazane przez Jasdor ->> karma dla Mikusia i Kubusia (24 puszki po 400g Animondy Carny)
maj
100 zł -> przekazane przez Jasdor ->> mięso, puszki/saszetki, 3 żwirki (3x 10l każdy za 10 zł z Makro)
130 zł -> przekazane przez Myszkę 2302 ->> na szczepienia + weta
20 zł -> przekazane przez Jasdor ->> jak wyżej, na weta
2 kg suchej karmy Orjen -> od TrzyKociakiIichKłaki
drapak -> od Jasdor
szeleszcząca "podusia" -> od Myszki2302
czerwiec
100 zł -> przekazane przez Jasdor ->> karma (24 puszki "Zestaw Smakosza - z zooplusa) + żwirek 10 l
2 kg suchej karmy Orjen -> od TrzyKociakiIichKłaki
lipiec
100 zł -> przekazane od Jasdor ->> karma (sucha ToTW + za resztę puszki Smilla)
200 zł -> przekazane przez Jasdor ->> Mikuś chory (na weta)
Ostatnio edytowano Nie lip 17, 2011 16:24 przez Szejbal, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Nie kwi 03, 2011 12:29 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Cytuję informacje od przybycia kitaków do mnie:
jasdor pisze:MIKUŚ i KUBUŚ pojechali do Rzeszowa :1luvu:
[…]
Chłopaki podczas podróży byli bardzo dzielni, choć Kubuś strasznie się bał. Serduszko waliło mu aż całe ciałko sie ruszało w kontenerku.
[…]
Zaraz fotki z nowego domku. Mam nadzieję, że domek się zgadza, że opublikuję zdjęcia. Dodam tylko, że domek właśnie zmienił lokal i siedzi jeszcze na nie rozpakowanych walizkach , zaczął pracę i dwa nowe koty w domu oprócz trzech rezydentów. Komputer pewnie nie rozpakowany stoi gdzies w pudle, więc na relację będziemy musiały zaczekać. Nic dodać, nic ująć - domek na razie nie wie, jak się nazywa i śpi na siedząco :mrgreen:

jasdor pisze:Obrazek Obrazek

Kubuś i Mikus podczas podróży. Bardzo sie bali, wszyscy bardzo przeżyli rozstanie z Kropeczką.

W nowym domku, w łazienkowym zaciszu - przywitanie :1luvu:
Obrazek Obrazek

Apacz (rezydent) doglądał, czy zawartość miseczki jest OK
Obrazek

Kubuś bał się wyjść, obserwował tylko, co się dzieje
Obrazek

Mikuś szybko poczuł, że jest bezpiecznie i ciepło, i jak to Mikuś - ciekawość wzięła górę :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Kot, który podczas próby złapania w piwnicy ugryzł Halinkę do krwi, która lała się strumieniami został przez pobyt w klatce udomowione na tyle, że już ręce nie są mu straszne
Obrazek

jasdor pisze:Wieści z domku od Szejbal są następujące:

Mikuś czuje się , jak u siebie w domu. Kubuś zestresowany. Mało zjadły w kuwetach nic nie było. Mikuś oczywiście już zdobył serce TZta, któremu je z ręki :mrgreen: Kubuś spędza czas bardziej na obserwowaniu otoczenia. Chciał się zakumplować z Mikusiem, ale mały nasyczał na towarzysza niedoli. Kubuś tęskni za siostrami, a w Mikusiu pewnie wsparcia nie znajdzie. Gdzie Duzi spędzają teraz najwięcej czasu? W ŁAZIENCE :mrgreen:

jasdor pisze:Zdjęcia od Szejbal . Netu na razie brak, ale informacje na bieżąco dochodzą :ok:
To jest dodatkowy punkt obserwacyjny działający w obie strony :mrgreen: Znaczy łazienkowe drzwiowe otworki. Już widze, jak Szejbal leży na podłodze w przedpokoju i podpatruje koty w łazience :ryk:
Obrazek

Kubusiowi spodobał się mięciutki tunel, który służy za schronienie przed otaczającym światem
Obrazek

Mikuś wybrał plastikową miskę w łazience na pralce (widać woli wyżej, żeby nie być dodatkowo obserwowanym na dole :mrgreen: )
Obrazek

No i sama siebie zacytuję w końcu:
Szejbal pisze: Wąteczek kocurkom założę, ale jutro, bo nie wyrobię. Muszę odpocząć. I na miękkim, bo ileż można w przedpokoju na płytkach leżeć i podglądać chłopaczków naszych...?! :roll: :ryk:
:cowsleep:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Nie kwi 03, 2011 14:33 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

:wink:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie kwi 03, 2011 14:33 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

8)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie kwi 03, 2011 16:24 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

:ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie kwi 03, 2011 17:02 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

:ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie kwi 03, 2011 19:17 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

poczytam pozniej o "moich' kociakach ale super ze narazie jest ok.
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Nie kwi 03, 2011 19:48 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

:) :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie kwi 03, 2011 20:09 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Witam wszystkich i od razu zaznaczam, że Mikuś to mój ulubieniec, więc jakby któraś chciała o nim napisać coś hm...niestosownego :mrgreen: , że jest brzydki, albo niegrzeczny (a jest niegrzeczny :mrgreen: ) to ja też stosownie odpiszę 8)
A tak na serio. Oba kotki zostały wyciągnięte z brudnej, śmierdzącej piwnicy krośnieńskiego domu. Zostały doprowadzone dzięki miau do stanu używalności, są zdrowe, przebadane, zaszczepione i wykastrowane - tylko brać :ok: Troszkę się boją kontaktu z człowiekiem, ale za to przy kontakcie z innymi kotkami są zupełnie bezpieczne, nie skrzywdzą żadnego.
Jakby ktoś je zechciał i zabrał do prawdziwego domku, okazał trochę miłości i serca na pewno będą wdzięczne.
Wiem, że to jest tak, że skoro mają już DT - znaczy są bezpieczne i nie będą głodować, będzie im dobrze. Ale pomyślcie, jeżeli one znajdą domki, to ich towarzysze piwnicznej niedoli, którzy musieli tam zostać :( zyskają DT i może z czasem też jakieś domki.
Dlatego dajcie szansę tym kotkom, żeby inne mogły przystosować się do dzielenia życia z człowiekiem :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon kwi 04, 2011 1:23 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Z bieżących informacji...
Mikuś śpi nadal w pomarańczowym pojemniku i jest tam najbardziej szczęśliwy. Karmię go z ręki, bo wtedy od razu je. A kuweta ze żwirkiem jest dla niego na razie nieużywalna, bo Pani A. przyzwyczaiła go do gazet i ręczników papierowych wewnątrz i sikał pod siebie, dopóki mu nie włożyłam tego papierowego wynalazku... :evil:
Kubuś tęskni do innych kotów i próbował podchodzić pomiziać się z Mikusiem, ale ten na niego fuczy i warczy nawet :roll: Więc Kubuś wycofuje się. Gdy do łazienki wpuszczałam Bajronka, to Kubuś od razu do niego "mrrruuu!" i noskiem za każdym razem się wita :mrgreen: A że Bajron to niezwykle towarzyski kot, to raz tylko miał dość i go ofuczał w końcu :lol: Już wczorajszej nocy Kubuś zaczynał w łazience forsowanie drzwi i miaukolił, że chce wyjść do towarzystwa, ale się nie dałam. Chciałam sprawdzić, czy wyprodukuje coś w kuwecie :twisted: No i wyprodukował, ale strajk głodowy zrobił, bo zamiast jeść, woli kontakt z innymi kotami i głaskanie... 8O Przestraszony bardzo, ale już parę razy wywalał brzuchol do miziania :1luvu:
Jakieś 30 minut temu wypuściłam go na "salony". Moje kitaki śpią: Apacz i Bajron z TŻ-em na łóżku :mrgreen: , a Ludmił na fotelu osobno. A Kubuś poprzebierał nóżkami przy ziemi prawie i obleciał 2 razy mieszkanie i... zaszył się za łóżkiem 8)
I tak przebiega i obwąchuje, że czasem tylko go z Bajronkiem wyśledzimy :mrgreen:
Trzeba iść spać, bo o 6:00 pobudka... :twisted:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pon kwi 04, 2011 8:33 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Kciuki za chłopaków tych domowych i tych przyjezdnych :ok: :ok: :ok:
Mikusiu, proszę , sikaj do kuwetki , bo to bardzo nieładnie sikać na swoje posłanko. I prosze nie fukać na towarzysza niedoli, bo wrócisz do ulubionej piwniczki - nikt nie będzie cię chciał :twisted:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon kwi 04, 2011 19:03 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

jasdor pisze:Mikusiu, [...] I prosze nie fukać na towarzysza niedoli, bo wrócisz do ulubionej piwniczki - nikt nie będzie cię chciał :twisted:

Jasdorku, on będzie chciał wrócić... oczywiście dla nereczek... :ryk:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

[następna]