Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-41 kotów-Bydgoszcz.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 03, 2011 11:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

pixie65 pisze:
casica pisze:Zadałam sobie troszkę trudu przy porannej kawce w kwestii pytań i odpowiedzi o zastosowanie antybiotyku u Kitka :)

Hmmm...tylko troszkę :?: 8) Odpowiedź padła wczoraj o 10:35.
Jak dla mnie - jednoznaczna.

Troszkę, faktycznie troszkę.
Wyobraź sobie, że się zgadzam.
Były jednak sugestie, gdzie tam sugestie, stwierdzenia, że konkretna odpowiedź padła 31 marca, co nie jest prawdą :)
O tutaj:
pwpw pisze:
casica pisze: (...)
Informacja, która pojawiła się wcześniej brzmiała - wet nie zalecił antybiotyku.
Informacja o podanym (ponoć), działającym 3 dni antybiotyku pojawiła sie wczoraj po zażartej już na ten temat dyskusji.

Casica
Ja pewność, że kot dostał antybiotyk miałam już 31.03 wieczorem, co jasno wynika z kontekstu wymiany zdań :roll: I nie tylko ja, dlatego do Twojej wypowiedzi temat umilkł.
EOT
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie kwi 03, 2011 11:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Casica, nie moja ani pwpw wina, że nie rozumiesz tego co Mirka pisze za to chętnie interpretujesz jej wypowiedzi w charakterystyczny dla siebie sposób.
Fakt, że Mirka wypowiada się w sposób krótki i węzłowaty nie jest przeszkodą (zwłaszcza dla osób mających pojęcie o omawianych kwestiach) - żeby przy odrobinie dobrej woli uzyskać dodatkowe informacje i mieć jasny obraz sytuacji.
Jeśli natomiast do kogoś nie dociera NAWET prosty komunikat ("Kitek dostał antybiotyk 3 dniowy po zabiegu") to nic się na to nie poradzi... :?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie kwi 03, 2011 11:52 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

casica pisze: 01.04 godz. 20.41, tutaj moje pierwsze pytania, m.in. o antybiotyk (...)

To nie są pytania- w kwestii formalnej.
pwpw

Post » Nie kwi 03, 2011 12:05 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

pixie65 pisze:Casica, nie moja ani pwpw wina, że nie rozumiesz tego co Mirka pisze za to chętnie interpretujesz jej wypowiedzi w charakterystyczny dla siebie sposób.
Fakt, że Mirka wypowiada się w sposób krótki i węzłowaty nie jest przeszkodą (zwłaszcza dla osób mających pojęcie o omawianych kwestiach) - żeby przy odrobinie dobrej woli uzyskać dodatkowe informacje i mieć jasny obraz sytuacji.
Jeśli natomiast do kogoś nie dociera NAWET prosty komunikat ("Kitek dostał antybiotyk 3 dniowy po zabiegu") to nic się na to nie poradzi... :?

Pixie65, nie obrażaj własnej inteligencji w imię nn celów, bo to żenujące :roll:
Czy po przywołanym przez Ciebie komunikacie z soboty rano, zadałam gdzieś powtórnie pytanie o to, czy Kitek dostał antybiotyk? 8O
Ależ nie.
Wbrew temu co piszesz komunikat zrozumiałam, ale komunikat pojawił się w sobotę rano, wcześniej to było tylko zwyczajowe pleple, albo jak mówią inni pitupitu.

casica

Post » Nie kwi 03, 2011 12:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Mirka, fotki kotów poproszę :mrgreen:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie kwi 03, 2011 12:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

casica, zaniedbałaś wątek kulinarny, a mnie inetersuje kwestia śmietany :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie kwi 03, 2011 12:19 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

mpacz78 pisze:casica, zaniedbałaś wątek kulinarny, a mnie inetersuje kwestia śmietany :roll:

Sformułuj więc stosowne pytanie, w stosownym wątku :)

casica

Post » Nie kwi 03, 2011 12:21 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Jest tam od początku marca
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie kwi 03, 2011 12:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:Pixie65, nie obrażaj własnej inteligencji w imię nn celów, bo to żenujące :roll:
Czy po przywołanym przez Ciebie komunikacie z soboty rano, zadałam gdzieś powtórnie pytanie o to, czy Kitek dostał antybiotyk? 8O
Ależ nie.
Wbrew temu co piszesz komunikat zrozumiałam, ale komunikat pojawił się w sobotę rano, wcześniej to było tylko zwyczajowe pleple, albo jak mówią inni pitupitu.

A czy ja napisałam, że pytałaś :?: 8O
Czy napisałam, że to TY nie zrozumiałaś :?:
Skoro jednak dzisiaj podjęłaś trud analizowania i wyjaśniania tej kwestii - zrozumiałam, że jest jeszcze ktoś, do kogo to nie dotarło.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie kwi 03, 2011 12:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

pixie65 pisze:
casica pisze:Pixie65, nie obrażaj własnej inteligencji w imię nn celów, bo to żenujące :roll:
Ależ nie.

Skoro jednak dzisiaj podjęłaś trud analizowania i wyjaśniania tej kwestii - zrozumiałam, że jest jeszcze ktoś, do kogo to nie dotarło.

pixie65 pisze:Casica, nie moja ani pwpw wina, że nie rozumiesz tego co Mirka pisze za to chętnie interpretujesz jej wypowiedzi w charakterystyczny dla siebie sposób.

No proszę, jakie niuanse.
Komunikat zrozumiałam, wynikiem zrozumienia komunikatu z soboty był brak dalszych pytań.
Nie zmienia to faktu, iż wypowiedzi sprzed soboty można było interpretować różnorodnie.
Jeszcze jakieś pytania?

casica

Post » Nie kwi 03, 2011 12:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
pixie65 pisze:
Ależ nie.

No proszę, jakie niuanse.
Komunikat zrozumiałam, wynikiem zrozumienia komunikatu z soboty był brak dalszych pytań.
Nie zmienia to faktu, iż wypowiedzi sprzed soboty można było interpretować różnorodnie.
Jeszcze jakieś pytania?

tak, na wątku kulinarnym :roll:
casica pisze:
mpacz78 pisze:casica, zaniedbałaś wątek kulinarny, a mnie inetersuje kwestia śmietany :roll:

Sformułuj więc stosowne pytanie, w stosownym wątku :)

mpacz78 pisze:Jest tam od początku marca

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie kwi 03, 2011 12:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

mpacz78 pisze:Jest tam od początku marca

Proszę bardzo :oops: :)

casica

Post » Nie kwi 03, 2011 12:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

casica pisze: (...)
Jeszcze jakieś pytania?

Interpretować owszem, co zresztą jasno napisałam do Dalia. Co innego, gdy ktoś daje sobie prawo do atakowania innej osoby, bez próby sprawdzenia faktów. Wg mnie świadczy to o tym, czym dana osoba jest tak naprawdę zainteresowana :?
To już nie jest dyskusja. Naprawdę robicie tu "bagno" od dłuższego już czasu :roll: Mogę zrozumieć dlaczego i jak to się zaczęło ( zadałam sobie trud i zajrzałam do archiwum), ale nijak nie rozumiem dlaczego to nadal trwa, co niektórych tu motywuje, że nie dają innemu uczestnikowi forum prowadzić wątku?
Kiedy zamierzacie to skończy i zając się Sobą?
pwpw

Post » Nie kwi 03, 2011 12:57 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:No proszę, jakie niuanse.

Te niuanse wynikają właśnie z różnicy między intencją (autora) a interpretacją (czytającego).
Czy gdybym w swojej wypowiedzi wyraźniej zaznaczyła podział na akapity, łatwiej byłoby Ci zauważyć, że tylko pierwsze zdanie odnosi się do Ciebie bezpośrednio?:

Ale OK, postaram się zaznaczać to wyraźniej.

casica pisze:Nie zmienia to faktu, iż wypowiedzi sprzed soboty można było interpretować różnorodnie.
Jeszcze jakieś pytania?

mirka_t pisze:Czy napisałam, że nie dostał antybiotyku? :roll:

Odpisałam na post Fredziolina, że wet nie zalecił takiej kontynuacji o jakiej napisała.

No właśnie, jakby tu zinterpretować tę wypowiedź... :?: :roll:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie kwi 03, 2011 16:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-42 koty-Bydgoszcz.

Cascia jaka będzie Twoja interpretacja jeśli na piszę - Beti krzywo na mnie patrzy, :P
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

[poprzednia][następna]