Czarno biała kocia z Witosowa-już we własnym wymarzonym DT!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 25, 2011 18:00 Czarno biała kocia z Witosowa-już we własnym wymarzonym DT!

Biegnąc do pracy natknęłam się przypadkiem na koteczkę. Piękna, drobna, czarno- biała, o płomienno złotych oczach. Może mieć około roku.
Niezwykle miziasta, ufna, mrucząca, szukająca głaszczącej ją ręki.
I jak to bywa na początku -ogarnęło mnie przerażenie, że ona tak nie boi się ludzi i bez zahamowań śmiga po parkingu. :oops:
Minęło trochę czasu, zaczęłam podpytywać i okazało się, że tą cudowną Panienkę zna mnóstwo osób. :roll: Co więcej, jest dokarmiana i ma dostęp do tzw "bezpiecznych" i ciepłych miejsc.
Kolejny raz natknęliśmy się na koteczkę (niezmiennie rozkochaną w drapkaniu, głaskach i mizianiu) w towarzystwie kociego adoratora. I trzeba było zadziałać.
Wystawiłam ogłoszenie na gumtree. I bardzo szybko uzyskałam potrzebne informacje (za które bardzo dziękuję :ok: ), co zaowocowało wysłaniem koteńki na sterylkę.

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z269182952

Niestety, nie możemy jej wziąć na dt. Schronisko jest jej nie potrzebne póki co. A na istniejące dt w Opolu jest o wiele więcej kandydatów w poważniejszym stanie :oops:

Nasza gwiazdka wygląda kwitnąco. Jest prześliczna. Głosik ma skrzeczący. Są też ludzie, którzy zapewniają jej jedzenie i wodę na wolności. Takiej koteńce przydałby się jednak dom stały. Jest ona wybitnie proludzka. Kocha człowieka, mizianki. Jest ufna (co niestety nie należy poczytywać w tych okolicznościach za pozytywną cechę :oops: ). Dobrze znosi podróż w transporterku (co nie jest regułą, bo nasza rezydentka regularnie miewa mdłości przy wyprawach do wetów bliższych i dalszych). Kotka nie wyzbyła się zupełnie pewnych wolnościowych zachowań, ale o tym, że jest wybitnie spokojna niech zaświadczy fakt, iż próbowaliśmy wsadzić ją do transportera trzykrotnie i mimo tego nie zwiała. :roll: :wink:

Umieszczając ten post liczę, że zostanę zrozumiana, a nie zgnębiona, ponieważ nie chcę jej oddawać do schr

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 11, 2012 13:33 przez sygitka21, łącznie edytowano 7 razy

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon mar 28, 2011 20:03 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Koteńka już po sterylce.
Przebywając w klatce była bardzo nieszczęśliwa. Jak tylko przyszliśmy po nią i wzięłam ją na ręce natychmiast zaczęła mruczeć i ugniatkać szczęśliwa. Zupełnie nie chciała schodzić z rąk. Przytulała się i gruchała. Jest niezwykle posłuszna. Przychodzi na wołanie bez chwili wahania. Kocha drapkanie główki.
Lekarz powiedział, że może mieć do dwóch lat. Jest drobnej budowy ciała- widać to po główce.
Koteńka zachwyca.
Przywieźliśmy ją z powrotem na WCM. Rozmruczana i radosna pobiegła do miseczek i obadania okolicy.
Nadal pilnie szukamy dla niej domku :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek

sygitka21

Post » Wto mar 29, 2011 7:48 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Ta kotka wygląda bardzo, bardzo podobnie do tej, którą masz w podpisie - ze schroniska... Natki...?
Przypadek???
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto mar 29, 2011 8:03 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Przypadek- tamta (Nala) koteńka jest w schr.

sygitka21

Post » Wto mar 29, 2011 8:11 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Banerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=125856][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Sygnitka2.gif[/img][/url]

Bardzo są podobne, prawda? :)... Chyba, że tylko na mordce?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto mar 29, 2011 11:39 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Za banerek serdecznie dziękuję! :1luvu:
A co do porównań- nie wiem, bo nie byłam w schr z pół roku- co najmniej :oops:

sygitka21

Post » Czw mar 31, 2011 19:57 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Kiciusia mimo deszczu, gdy nawoływałam wyszła do nas. Rozmruczana, rozdawała baranki, mizaniu i drapkaniu naprawdę mogłoby nie być końca. Rana brzuszka świetnie się goi. Kotka w świetnej formie. Nadal szuka domku! :oops:

sygitka21

Post » Sob kwi 02, 2011 8:22 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Pełno kotków do podobnych sterylek, tylko większość bardzo dzikawych. A nasza gwiazdeczka nieodmiennie rozmruczana, piękna, rozmawia i ugniatka. Naprawdę szkoda tej koteńki. Tyle, że warunki ma znośne. To jest dobre w tym nieszczęściu. Ciągle mi się wydaje, że została porzucona. Takie proludzkie zachowanie u wolnożyjących kotów jest niespotykane, albo bardzo rzadkie.

Korzystając z okazji, zapraszam na bazarek- niemoralne, kontrowersyjne przyciski do papieru z cementu na opolskie koty viewtopic.php?f=20&t=126135

sygitka21

Post » Sob kwi 02, 2011 15:47 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Hop po domek komu śliczna kotę komu?
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Nie kwi 03, 2011 11:02 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Mała spryciara czekała na ludzi schodzących z nocnych dyżurów. Niestety, czekała w zimnie :oops:
A znają ją wszyscy, tylko nikt jakoś nie chce przygarnąć jej na stałe :(

sygitka21

Post » Pon kwi 04, 2011 19:20 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Popołudniowy meldunek smsowy przyjaciółki: "Kotka ma się git. Widziałam rano" :kotek: :ok:
Słodziara szuka domku!!! :1luvu:

sygitka21

Post » Wto kwi 05, 2011 20:48 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Konsekwentnie podbijam serce ... Na kolankach... (spała na nich pomad godzinę, gruchając od czasu do czasu i ugniatkając kolana) :1luvu:
Obrazek

Miziasta koteńka szuka domku! :1luvu:

sygitka21

Post » Wto kwi 05, 2011 20:56 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Kasiu, jakby zrobić trochę lepszych zdjęć odpowiedniego formatu, można byłoby obsiać jej ogłoszeniami cały net, łącznie z kociarnią.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto kwi 05, 2011 21:11 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

Wiesz, ja póki co dysponuję tylko komórką :oops: - oczywiście zrobię porządne ogłoszenia. Wyproszę aparat od przyjacióki, tylko mam, jak i Ty, mnóstwo na głowie :oops: Jestem półżywa ze zmęczenia

sygitka21

Post » Wto kwi 05, 2011 21:16 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny! Po sterylce.Nowe fotki

No to trzeba coś wykombinować ;)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[następna]