Rudy kot znaleziony _ Trzymam kciuki za adaptację w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 11:58 Rudy kot znaleziony _ Trzymam kciuki za adaptację w DS

Dla moich przyjaciół i chrzesniaka poszukuję kota - rudego , bo o takim marzy Kacper lat 7 , który zamiast tak odpowiada miau i ma ksywke kot :lol: . Mieszkaja w domku wiec pewnie w okresie letnim kot wybierałby sie na wycieczki ... . Ale nie mieszkaja tuz przy głownej ulicy . Wiem ,że bardziej porządane sa domki niewychodzące , ale moze znajdzie sie też jakis kot dla takiego z możliwością wychodzenia .
Zachwycili sie moim rudym i moimi peanami nad kocim towarzystwem wiem ,ze Kocio miałby u nich dobry dom . A i ciocia podpisała sie krwią ,ze będzie opiekować sie kotem w razie wyjazdów . :ryk:
Ostatnio edytowano Nie kwi 03, 2011 21:40 przez anawe, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Od: Nie sty 30, 2011 12:19

Post » Nie mar 20, 2011 18:23 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

może pogadaj z nimi o uszczelnieniu ogrodzenia i zabezpieczeniu ogrodu zanim wezmą kotka :wink:
ja wychodzącym kotom mówię tak-ale do woliery albo zabezpieczonego ogrodu :)
nawet nie jest to kwestia aut,ale chorób zakaźnych-FIV i białaczki,które mógłby złapać od bezdomnych zwierząt...

no i musisz uświadomić o konieczności szczepień-myślę że wychodzący kot powinien mieć zaszczepioną wściekliznę-nie wiem w jakiej okolicy mieszkają Twoi znajomi,ale zawsze jest niebezpieczeństwo znalezienia chorego nietoperza w ogródku.
i odrobaczać trzeba co 3miesiące...
pogadaj z nimi jeszcze,fajnie jakby się trafił domek dla rudzielca z miau...
Ostatnio edytowano Pon mar 21, 2011 19:27 przez Koszmaria, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon mar 21, 2011 19:19 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

podrzucę!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto mar 22, 2011 12:56 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

Koszmaria pisze:może pogadaj z nimi o uszczelnieniu ogrodzenia i zabezpieczeniu ogrodu zanim wezmą kotka :wink:
ja wychodzącym kotom mówię tak-ale do woliery albo zabezpieczonego ogrodu :)
nawet nie jest to kwestia aut,ale chorób zakaźnych-FIV i białaczki,które mógłby złapać od bezdomnych zwierząt...

no i musisz uświadomić o konieczności szczepień-myślę że wychodzący kot powinien mieć zaszczepioną wściekliznę-nie wiem w jakiej okolicy mieszkają Twoi znajomi,ale zawsze jest niebezpieczeństwo znalezienia chorego nietoperza w ogródku.
i odrobaczać trzeba co 3miesiące...
pogadaj z nimi jeszcze,fajnie jakby się trafił domek dla rudzielca z miau...

Dlatego załozyłąm watek bo rudzielce i wszelkie inne są najlepsze z miau !!! :D
Tak uświadomiłam znajomych co do konieczności szczepień itp itd. Ich "ogród " przy bliźniaku to kawałeczek trawnika więc po zrobieniu woliery wygladało by to jak klatka w zoo . Oni wcale nie chcą żeby kot wychodził ,ale wiadomo przy otwartym drzwiach w lecie trudno upilnować . Pomyślimy jescze co mozna zrobic ,zeby zapewnić bezpieczeńtwo kotu .
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Wto mar 22, 2011 14:30 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

tu jest wątek o zabezpieczeniu ogrodu
viewtopic.php?f=10&t=58661&hilit=ogr%C3%B3d
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Wto mar 29, 2011 7:54 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

Hej,

mam 3-4 latka do wydania. Oswojony kot z działek (koty straciły karmicicelkę i szukam im domu). Oddam do wychodzącego, bo zna wychodzenie.
Wykastrowany za młodu, lekko głupiutka minka i charakter czarusia ;)
Ale najpierw trzeba by zamknąć w domu by się przyzwyczaił do ludzi i miski... na pewno by się zestresował na początku, to dom musi wiedzieć.
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro mar 30, 2011 16:55 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

SUUPER !!!

wysyłam pw
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Nie kwi 03, 2011 9:25 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

Czytałam na wątku kotków, że Rudy będzie miał DS
Mogę się uśmiechnąć do siebie :>? To ja Myszy podesłałam ten wątek, więc cieszę się, że mogłam pomóc :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie kwi 03, 2011 20:21 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

naline pisze:Czytałam na wątku kotków, że Rudy będzie miał DS
Mogę się uśmiechnąć do siebie :>? To ja Myszy podesłałam ten wątek, więc cieszę się, że mogłam pomóc :)

Jak najbardziej uśmiech wskazany !!!! . I prosze o trzymanie kciuków żeby adaptacja przebiegła pomyślnie !!! Kocio jest boski, piękny , łagodny , spokojny tylko baardzo zestresowany . Weterynarz obejrzal powiedział ,zę jest w dobrej kondycji oprócz zębów. Dojechał do swojego DS - natychmiast oczarował Pana Domu i Kacperka mruczeniem ,łągodnością i urodą .
Tylko biduś ze stresu siedzi skulony w brodziku w łazience. Nie kuwetkuje też wiec troche to niepokojace . Generalnie wszyscy są pełni dobrej woli - zostawiałm wskazówki co robić , jak karmić , nie stresować itp.

Za rudzielca i oby wszytko sie ułozyło :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Nie kwi 03, 2011 20:22 Re: Rudy kot do domu wychodzącego poszukiwany

:ok: :ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon kwi 11, 2011 22:40 Re: Rudy kot znaleziony _ Trzymam kciuki za adaptację w DS

Jak tam Rudy w nowym domu?
Jak ma na imię?
Jak się czuje? Jak Pan?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto kwi 12, 2011 0:40 Re: Rudy kot znaleziony _ Trzymam kciuki za adaptację w DS

No i jak tam, polubili się z Kacperkiem? :) Miauczą do siebie już? ;)

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Śro kwi 13, 2011 13:42 Re: Rudy kot znaleziony _ Trzymam kciuki za adaptację w DS

hej ,
Niestety Ruduś wrócił i zamieszkał na razie u mnie - ale chyba nie jest mu źle :ryk: . Był problem z kuwetkowaniem i ogólnie był tak wystraszony ,a znajomi niedoświadczeni ,ze poziom stresu przerósł obie strony . Może gdyby najpierw pomieszkał w DT ....

To jest wielki miziak , ale jak się go dopadnie przy misce, a tak to reaguje stresem na każdy ruch . Pomaga to ,że mam swoje dwa koty wiec jak widzi ,ze im się nic nie dzieje to jest odważniejszy. Idealny do dokocenia . !!!
Zresztą obserwując go i poznając lepiej uważam ,ze nie powinien być w domu wychodzącym . Bardzo się garnie do wyjścia - tłucze w szyby , ale przy jego płochliwości mogło by mu się szybko coś stać .

Szuka swojego domu stałego :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Śro kwi 13, 2011 13:54 Re: Rudy kot znaleziony _ Trzymam kciuki za adaptację w DS

niedługo wysyp kociąt,pewnie będą jakieś rude w waszej okolicy.
do tego czasu,pogadaj ze znajomymi o zabezpieczeniu ogrodu,o tym że do pół roku kociak nie powinien wychodzić,jakie szczepienia powinien mieć kot wychodzący...
jakiś rudy kociak będzie miał dobry dom :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria