KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 9:00 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Alienor pisze:Jeśli chodzi o obojnaka, jeśli imię ma być japońskie i odpowiednie dla obu płci - może Haru (wiosna), Hikaru (Światło), Kei (radość), Tama (Klejnot), choć najodpowiedniejsze wydaje mi się Hisoka (tajemnica). Ale żeby nie było - Sake oczywiście też może być :D

A mnie się przypomniało że w dawnych czasach w Japonii Gejszami byli mężczyźni przebrani za kobiety ...a może Gejsza ? chociaż Sake mi się podoba

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob kwi 02, 2011 11:33 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 04.04.-10.04.2011
04.04. pon. rano Gosia wie. Teresa
05.04. wt. rano Bona 44 wie. brak
06.04. śr. rano Monika wie. MaraS.
07.04. czw.brak wie.Teresa
08.04. piat. Asiai Bogusia wie. brak
09.04. sob. rano brak wie. brak
10.04. niedz. Dorotka wie. MartynaP.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob kwi 02, 2011 13:07 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

dziś bierzemy dyżur wieczorny natomiast w przyszlym tygodniu z przyczyn osobistych wypadamy ze wszytskich kocich aktywności, mam nadzieję, ze kolejny tydzień już Piotrek wejdzie w dyżury

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob kwi 02, 2011 13:18 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

wolontariusz pisze:
MartynaP pisze:mozemy tu sie zglosic ?
viewtopic.php?f=1&t=126100&start=15

jesli tylko spełniamy warunki to jak najbardziemj mamy do wykarmienia chatkę i cześciowo schronisko

jasne ze spełnaiamy

Zgłaszanie do głosowania
2. Od około 1 dnia każdego miesiąca do około 16 należy zgłaszać schroniska lub inne podmioty pomagające bezdomnym zwierzętom, które wezmą udział w głosowaniu.
3. Pod nazwą „schronisko lub inny podmiot pomagający bezdomnym zwierzętom” organizator rozumie każdego typu podmiot, którego podstawowym celem jest opieka nad bezdomnymi zwierzętami i zapobieganie bezdomności zwierząt.
4. Głosowanie na schronisko lub inny podmiot pomagający bezdomnym zwierzętom jest otwarte – każdy podmiot pomagający zwierzętom ma prawo wziąć w nim udział, o ile spełnia warunki z punktu 3. niniejszego Regulaminu.

zgłaszam nas ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob kwi 02, 2011 13:22 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

:spin2:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob kwi 02, 2011 14:03 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

MartynaP pisze:
wolontariusz pisze:

jesli tylko spełniamy warunki to jak najbardziemj mamy do wykarmienia chatkę i cześciowo schronisko

jasne ze spełnaiamy

zgłaszam nas ;)

Martynka dzięki tylko wszystkich proszę o zachowanie "spokoju" :wink: często w głosowaniu na forum do chodzi do dziwnych i przykrych wydarzeń :( raz byłyśmy tzw "sreberkiem" za pieniądze uzbierane przez wszystkich forumowiczów opłaciłysmy ogromny rachunek w starym lokalu, ale głosowaniu temu towarzyszył starszny dym :? gdzie potem musiałm się przed wszystkimi tłumaczyć i przepraszać, aż byłam bliska zrezygnowania z tej wygranej jednak osoby zaangażowane w ten wątek i inni głosujący wypowiedzieli się że to drugie miejsce przypada nam, ale niestety nie wspominam całej tej historii miło :D więc bardzo proszę żeby wszyscy z nas dokładnie przeczytali cały regulamin żeby potem nie było jakiegoś nieporozumienia.

terenia1

Post » Sob kwi 02, 2011 14:23 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

MartynaP pisze:
wolontariusz pisze:

jasne ze spełnaiamy

Zgłaszanie do głosowania
2. Od około 1 dnia każdego miesiąca do około 16 należy zgłaszać schroniska lub inne podmioty pomagające bezdomnym zwierzętom, które wezmą udział w głosowaniu.
3. Pod nazwą „schronisko lub inny podmiot pomagający bezdomnym zwierzętom” organizator rozumie każdego typu podmiot, którego podstawowym celem jest opieka nad bezdomnymi zwierzętami i zapobieganie bezdomności zwierząt.
4. Głosowanie na schronisko lub inny podmiot pomagający bezdomnym zwierzętom jest otwarte – każdy podmiot pomagający zwierzętom ma prawo wziąć w nim udział, o ile spełnia warunki z punktu 3. niniejszego Regulaminu.

zgłaszam nas ;)

:ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob kwi 02, 2011 16:10 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

gosiakot pisze:
Alienor pisze:Jeśli chodzi o obojnaka, jeśli imię ma być japońskie i odpowiednie dla obu płci - może Haru (wiosna), Hikaru (Światło), Kei (radość), Tama (Klejnot), choć najodpowiedniejsze wydaje mi się Hisoka (tajemnica). Ale żeby nie było - Sake oczywiście też może być :D

A mnie się przypomniało że w dawnych czasach w Japonii Gejszami byli mężczyźni przebrani za kobiety ...a może Gejsza ? chociaż Sake mi się podoba

Gejszami raczej rzadko, ale w klasycznym teatrze japońskim Noh do dziś role kobiet grają mężczyźni - onnagata. Ale to jako imię kiepskie by było :?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob kwi 02, 2011 16:15 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Widzę, że Alienor made in Japan pełna gębą :smiech3:

Cookie1706

Post » Sob kwi 02, 2011 16:28 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

W sprawie dzisiejszego dyżuru - dałam ciała na całej linii i gdyby nie Wiesiu i Jadzia to w ogóle by było całkiem do bani. Rano, gdy chciałam wychodzić na autobus, okazało się, że w torebce nie mam kluczy do KCh. W panice szukałam ich przez ponad dwie godziny - w skutek tego adopcja Ines jeśli się odbędzie to jutro 10. 30 :oops:, koty zostały nakarmione i obsłużone sprawnie ( Ulotna trójca miała umyte oczy w 7 minut - absolutny rekord 8O ). Niestety Gracja nie jadła i miała kompletnie zatkaną prawą dziurkę glutami. Z lewej leciało, ale mogła jakoś oddychać. Leżała z półotwartym pysiem i wysuniętym języczkiem - ewidentnie było jej trudno oddychać. Nos wyczyściłyśmy ile się dało, ale do jedzenia się nie brała :( Na zdrowej na tych dechach były wymiociny lub kupa biegunkowa - jednolite, w kolorze i o konsystencji sosu pieczeniowego. O dziwo zdrowa kociarnia nie wyczyściła misek zanim sprzątnęłam kuwetki 8O
Za wszystko co złe przepraszam i solennie obiecuję poprawę :oops:
I wielkie dzięki dla Wiesia :1luvu: i Jadzi :1luvu: jesteście cudowni!
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob kwi 02, 2011 16:56 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Marzenko zdarza się nawet najlepszym :smiech3:
ważne, że koty na tym nie ucierpiały,
a Inez poczeka jeszcze jeden dzień,
w Kociej Chatce ma prawie jak w domu :wink:

Cookie1706

Post » Sob kwi 02, 2011 20:54 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

[quote="terenia1 Martynka dzięki tylko wszystkich proszę o zachowanie "spokoju" :wink: często w głosowaniu na forum do chodzi do dziwnych i przykrych wydarzeń :( raz byłyśmy tzw "sreberkiem" za pieniądze uzbierane przez wszystkich forumowiczów opłaciłysmy ogromny rachunek w starym lokalu, ale głosowaniu temu towarzyszył starszny dym :? gdzie potem musiałm się przed wszystkimi tłumaczyć i przepraszać, aż byłam bliska zrezygnowania z tej wygranej jednak osoby zaangażowane w ten wątek i inni głosujący wypowiedzieli się że to drugie miejsce przypada nam, ale niestety nie wspominam całej tej historii miło :D więc bardzo proszę żeby wszyscy z nas dokładnie przeczytali cały regulamin żeby potem nie było jakiegoś nieporozumienia.[/quote]
To prawda ,pieniądze budzą emocje -niestety, a nie wszyscy na miau.pl mają klasę-o czym sami sie przekonaliśmy :( Jak wygrało jakieś głosowanie Białostockie "Kotkowo" komentarze były tak złośliwe że strach- pisano że im się nie należą żadne pieniądze, a potem złośliwie zgłaszano ich do kolejnych edycji głosowania choć wiadomo było że regulamin na to nie pozwala. Na Miau pl jest wielu wspaniałych ludzi , ale niestety -dużo też jest zawiści.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob kwi 02, 2011 20:59 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

my juz po dyżurze
Milusia, Kitty i Józio zaszczepieni - Kitty się bardzo nie podobało. Niestety, nie umiałam zrobić zastrzyku w klatce iniekcyjnej. Do zastrzyków domięśniowych ok, ale podskórne? Biedny Józio byl testerem i przyciśniety obracał się wokół wlasnej osi o 180 stopni, wścikły, tak że raz miałam przed sobą dupsko, raz pysk, jak chomik w kołowrotku 8O chyba to działa tak ze szybko trzeba w miesien walnąc a poskórnie nie ma szans złapać za fałd skóry :roll: pozostała metoda tradycyjne - Piotrek przyciskający delikwenta do podłogi.

Kwestia kolejna - Sake ma sączącą się krwawo ranę po sterylce. Twardą. Zalozyłam jej/jemu kaftanik, posmarowałam Avilinem i po uzgodnieniu z panią Moniką podałam Enroxil. Jutro też wieczorem ma dostać, jest wszytsko opisane w zeszycie i na boksie. Bardzo proszę oglądajcie brzuszki po sterylkach codziennie, jeśli kotek da sobie zaglądnąć, jeśli nie jest dziki. W poniedziałek musi jechać do Almavetu.

Naszym Gremlinom przemylam oczka, Zosia ma spoko ale chłopaki mają okropne te oczy. Musimy podjechać do okulisty tylko kiedy 8O

Gracji podałam Tolfine, troszkę kwrawily jej te dziasła chyba ją to boli. Tolfine - tolfadine jest w witrynce. Jeśli będzie osowiała, cierpiąca sprobujcie jej podać. Dalam jej recovery pasztecik, troszke podziubała. Ale jesli jutro nie będzie jadła, trzeba ją nakarmić, ale raczej przed podaniem leków. Powinna jeść bo antybiotyk na pusty żoładek do masakra. Puszeczkę recovery przyniosłam. Wyślę sms'ka Dorotce i Martynie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob kwi 02, 2011 21:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

I jeszcze mała fotorelacja z dziesiejszego Piotrkowo-Ewowego dyżuru :D ale jeszcze zrobiliśmy małe przemieszczenie z biurowymi kontenerkami - obok stołu stoi nowy kontenerek tam dałam wszystkie biurowo-piśmienne przybory :D natomiast stary kontenerek z szufladkami wrócił na stare miejsce za boksami na nim stoją kontenerki.
Lodóweczka została wyłączona bo coś spod nie woda wyciekała - może jak Wiesio przyjdzie to zobaczy okiem fachowca co tam się dzieje :D tak że Dorotko jutro na dyżurze piwko niestety będzie ciepłe :mrgreen:
A teraz kociaki :D
MILUSIA :D
Obrazek

terenia1

Post » Sob kwi 02, 2011 21:30 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Inez została wypuszczona na pokoje :D
Obrazek
Obrazek

terenia1

[poprzednia][następna]