Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78, 92-93

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 9:37 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

OKI pisze:A w pierwszej kolejności ciachamDamessę, bo przy kolejnej rui to jej wyrwę macicę bez znieczulenia :twisted:

Może warto sprobować? Bedzie taniej :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob kwi 02, 2011 15:15 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

Uprzejmie donoszę, że :mrgreen:
1. Problem muminkowy zakończony. Błękitna paka dostarczona z sukcesem do lecznicy.
Śpij spokojnie Wielki Kocie (*)
2. Damessa na środę zapisana na ciachu-ciachu. Chirurgii nauczę się kiedy indziej :mrgreen:
3. Delicja kicha - duplocyklina, zastrzyki we wtorek i czwartek. Przy okazji odrobaczania okazało się, że kotek tyleż miły, co kompletnie nietabletkowy :twisted: A z jedzeniem u niej różnie bywa :roll:
4. Szelma kicha - Synergal, ćwierć tabletki 2x dziennie przez 6 dni.
5. Mamuśka kicha - zastrzyki 2 szt. dziennie przez 10 dni :strach: Nie wiem jakie, w zasadzie wszystko mi jedno, byle skuteczne były.
Mamuśka okazała się być jak Delicja - tyleż miła, co nieobsługiwalna. Przy okazji przestała jeść :twisted: Pan dr pomógł odpazurzyć, bo to również czynność nie jednoosobowa :roll: Już wiem, w kogo się wdała łaciata córa :wink:
6. Mamuśka nie jest chyba kotna. Jest na pewno kotna :twisted: Mamy jakieś 2-3 tygodnie na odkurowanie i ciachnięcie na spokojnie :roll: Mam nadzieję, że szybko się doleczy :roll:

Wychodzi na to, że całkiem zdrowa to jest Taćka (pewnie trzeba by się obudzić, żeby coś złapać :twisted: ) i towarzystwo klatkowe :roll:

Padam na dziób, znów sobie fundnęłam fajny koci urlop :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob kwi 02, 2011 15:39 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

Ojoj! No pieknie. Towarzystwo nie daje Ci sie nudzic... 8) To Ci Mamuska... :roll:

Uwazaj mi na Taciule, coby nic nie zalapala!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob kwi 02, 2011 15:42 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

kalair pisze:Ojoj! No pieknie. Towarzystwo nie daje Ci sie nudzic... 8) To Ci Mamuska... :roll:

Uwazaj mi na Taciule, coby nic nie zalapala!

Akurat o nią jestem totalnie spokojna :ryk: Jej nic nie ruszy, nawet katar :twisted:
Wszystkie trzy kichacze mają jakąś nową odmianę kataru - bez gluta, za to z kaszlem. Tak jakby im z zatok spływało do gardła, a nie przez nos. Przy tym bez gorączki, osłuchowo b/z, humor w normie, bez objawów ocznych, tylko apetyty siadły :roll:

OKI

Post » Sob kwi 02, 2011 15:47 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

A w ogóle to jazda dzisiaj do i z Boliłapki bezcenna :strach:
W jedną stronę z muminkiem waniejącym z bagażnika na hektary dookoła - nawiew na full, okna pootwierane, wyjarałam chyba z paczkę po drodze, ale smród nie do przebicia niczym :x
Pomyślałam, że jakby mnie policja zatrzymała, to trupa w bagażniku nie ukryję :strach:
Ale z powrotem gorzej, bo trupa brak, smród pozostał - mimo środków jw. - a w torebce 3 strzykawki z niezidentyfikowaną cieczą :strach: :strach: :strach:

OKI

Post » Sob kwi 02, 2011 15:54 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

Śpij, Wielki Kocie ... OKI, ale smrodu to Ci nie zazdroszczę ... i całej tej litanii kocich chorób :roll: . Oby szybko minęły :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob kwi 02, 2011 17:03 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

Dzięki :)
Jutro pomyślę, co z tym smrodem zrobić - dziś już nie mam siły się nad tym zastanawiać. A wątpię, żeby sam był łaskaw się ulotnić :twisted:

Moje chorowitki na szczęście w niezłej formie :wink:
Powiedziałabym nawet, że u innych kotów takie objawy byłyby pewnie do przeczekania na jakichś wzmacniaczach :roll: Niestety akurat te trzy trzeba leczyć - Szelmę bo babcia gotowa sobie znów wyhodować zapalenie krtani jak ostatnio, Delicję - bo dziecko ma szczególne traktowanie z uwagi na "historię choroby", no i Mamuśkę, bo kichającej raczej mi nie ciachną :twisted: A dziesiątka to wystarczająco okrągła liczba jak na mój gust - nie trza mi zaokrągleń w górę :mrgreen:
Wszystkie trzy czują się całkiem dobrze, to ja będę miała przechlapane z faszerowaniem towarzystwa lekami :roll:

OKI

Post » Sob kwi 02, 2011 17:11 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

Aha, nabyłam ostatnio drogą kupna ludzką l-lizynę w ludzkiej cenie dla kotków :twisted:
http://www.domzdrowia.pl/93188,swanson- ... sulek.html
Wczoraj przyszła i od wczorajszego wieczora podaję. Wszystkim podaję, w dawce 5 kapsuł na posiłek - 250 mg/para uszu :twisted:
Ma jeden feler - kiepsko się miesza z wodą, jak probiotyk, taki film się robi na powierzchni - ale daje radę :lol:
Kociaste nie marudzą przy michach bardziej niż zazwyczaj :wink:

OKI

Post » Sob kwi 02, 2011 17:45 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

Lizyna dobrze działa! Znam ból, Trawis póki był chory, był grzeczny jak trusia - jak mu się polepszyło, to we dwie z vetką nie dałyśmy rady go poskromić :twisted: .
Swoją drogą, dycha 8O . Szacun! Ja przy 6 miałam dooosyć życia :oops:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob kwi 02, 2011 18:07 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

Powiem tak, jest dycha i dycha :wink:
Mam ciut więcej miejsca.
1. Jedną śpiącą, 2. w zasadzie dwie - Mamuśka też wiecznie nieobecna. Czasem nawet ciałem :mrgreen:
3. Mamysz w zasadzie wymaga obsługi, ale jest niełapalna -> problem z głowy :mrgreen:
4 i 5. Delka z Szelmą, o ile zdrowe, to bezproblemowe. W chorobie, na krótką metę też.
6. Damessa, jak jej nie zganiać z głowy, to w zasadzie też bezproblemowa :roll:
7, 8, 9 i 10 zaklatkowane :roll:
Jak skończę wywalać kuwety i roznosić michy, to mam od groma czasu na oswajanie :twisted:
O ile się jakiś muminek nie trafi :mrgreen:
Dlatego zastrzyki wychodzą szybciej niż piguły...

OKI

Post » Sob kwi 02, 2011 18:20 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

To szybciutko zalatw michy i kuwety i oswajaj, oswajaj, oswajaj.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob kwi 02, 2011 21:39 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

To Ci się kocierzyński trafił jak ta lala. :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob kwi 02, 2011 22:01 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

:P :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 03, 2011 2:00 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

kalair pisze:To szybciutko zalatw michy i kuwety i oswajaj, oswajaj, oswajaj.. :mrgreen:

Chwilowo się zajęłam osobistym kufelkiem :mrgreen:

kocurzyca41 pisze:To Ci się kocierzyński trafił jak ta lala. :roll:

Jak to urlop... w poprzedni było leczenie Poli + sterylka Poli i Delicji :roll:
Chyba przestanę brać urlop...
I zostanę pracownikiem idealnym :roll: :roll: :roll:

OKI

Post » Nie kwi 03, 2011 10:26 Re: Wariatkowo 8. Koniec lenistwa ;) Młodzież s. 77-78

A Waćpanna to na bezsenność cierpi,czy poszła w ślady mojego Tż i już się wyspała?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

[poprzednia][następna]