Legnica ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2011 20:57 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Willow_ pisze:Braunol stosuje warszawski okulista dr Garncarz. Kupowałam je dla kociastych u Ani Rylskiej.
To są takie ciemno brunatne krople - bardzo polecane i skuteczne.
O ile pamiętam, to buteleczka w rozmiarze takich ludzkich kropli do oczy/nosa kosztowała jakiś naście złotych. Nie zawsze są dostępne od ręki. Załatwić?

Nie jest to płyn do dezynfekcji, o którym pisałaś.

Według mojej apteki, w której zamawiam leki, Braunol to faktycznie płyn do dezynfekcji 8O

http://www.doz.pl/apteka/p46789-Braunol ... cji_250_ml

Może być tak, ze dwa różne leki są pod tą samą nazwą???
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt kwi 01, 2011 21:07 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Być moze chodzi jedynie o informacje,jakie producent umiesci na ulotce,lub stężenie tego roztwotu?
Nie wiem,ale mnie w aptece powiedziano ze to jest jedynie do dezynfekcji.

Willow- bardzo proszę,jeśli tylko możesz o flaszeczkę tego co sprawdziło się u Ani Rylskiej :1luvu:
Legnica

Post » Pt kwi 01, 2011 21:26 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Obie dziewczynki:Zuzia i Chanel,były dziś na kontroli posterylkowej,wszystko jest ok.
Mogłyby zamieszkać we własnych domach.
Rozmowy adopcyjne,jakoś tak się dziwnie wloką i rozmydlają.
Chanel-oddana z powodu sikania i kupkania po mieszkaniu,Zuzanka z drżącymi oczkami.
Poczekamy.Bez pospiechu.Na prawdziwy Dobry Dom na zawsze.
Legnica

Post » Pt kwi 01, 2011 21:29 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Za kotunie :ok:
Wg mBanku mój skromny datek spłynie w pon. :oops:

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Pt kwi 01, 2011 21:36 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Bardzo dziękuję rebelia1.
A jak już przy podziękowaniach jesteśmy,serdeczne dzięki dla wszystkich którzy wspierają koty u mnie,
przepraszam ze nie wymieniam nicków,ale nie wiem kto sobie życzy jawności,a kto nie.
Legnica

Post » Sob kwi 02, 2011 10:27 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Dzisiaj już drugi raz zgarniałam Foresta z klatki.Wiosnę poczuł,a ja przez zimę zapomniałam że trzeba go wyjątkowo uważnie pilnować,zwłaszcza kiedy otwiera sie drzwi wejściowe.Muszę domowników ostrzec,bo pewnie też już zapomnieli co Foreścik potrafi 8)
Legnica

Post » Sob kwi 02, 2011 11:25 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Co do Braunolu
możesz dorobić roztwór sama 0.2 ml betadine + 10 ml soli fizjologicznej
http://www.doz.pl/apteka/p15330-Betadin ... septyczny_
http://www.nokaut.pl/pozostale-artykuly ... odose.html

To wychodzi tanio,a jest bardzo skuteczne
poczytaj tu jest więcej informacji na ten temat
search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2Bbetadine++&start=45
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob kwi 02, 2011 12:26 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

zaznaczam :D
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Sob kwi 02, 2011 13:16 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

:D cześć
Legnica

Post » Sob kwi 02, 2011 21:51 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Legnica pisze:Dzisiaj już drugi raz zgarniałam Foresta z klatki.Wiosnę poczuł,a ja przez zimę zapomniałam że trzeba go wyjątkowo uważnie pilnować,zwłaszcza kiedy otwiera sie drzwi wejściowe.Muszę domowników ostrzec,bo pewnie też już zapomnieli co Foreścik potrafi 8)

Wiosna, wiosna - żeby zgarnąć moją Marudę do domu, robię podchody między i pod kontenerami na śmietniku - dobrze że w nocy nikt nie widzi.

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Nie kwi 03, 2011 12:31 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

:lol: Marudka,zwizualizowałam sobie,Ciebie nurkującą pod kontener :lol:
Legnica

Post » Nie kwi 03, 2011 12:40 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Forest pokonał(no troszkę)swój największy chyba strach.Widziałam go rano w łazience,wszedł tak,że cały był w łazience,trzymał się jednak progu,na ugiętych łapkach,gotowy w każdej chwili do ucieczki,próbował wywąchać ten straszny odgłos z rury setki,kiedy to słychać w niej,nagły szum wody płynącej z piętra wyżej.
Wprawdzie minęło już ok.2,5 roku,jak jest u mnie,ale najważniejsze,że wciąż kocurek rozwija się wewnętrznie i nie liczmy czasu,jaki jest mu potrzebny aby 'dojrzeć' do pewnych decyzji.
Legnica

Post » Nie kwi 03, 2011 22:01 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Legnica pisze::lol: Marudka,zwizualizowałam sobie,Ciebie nurkującą pod kontener :lol:

A żebyś wiedziała, że nurkuję :) A jędza Maruda robi wszystko, żeby na noc nie wracać :evil:
Co do Foresta - weszłam na wątek po raz pierwszy, jak trafił do Ciebie - może to trwa, ale to już zupełnie inny kot :1luvu:

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Nie kwi 03, 2011 22:23 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

No tak,zupełnie inny,teraz nie jest jak kot,ale jak święta krowa :mrgreen: dosłownie.
Ze dwa dni temu,miał nastrój na nocne spanie na mojej poduszce.Kiedy sie już kładłam,chciałam go trochę przesunąć,a Forescik złapał sie podusi pazurami i zaczał piszczeć jakbym go co najmniej biła,zostawiłam go w spokoju bo całą kamienicę by obudził.
Wzięłam sobie jaśka :|
Legnica

Post » Nie kwi 03, 2011 22:30 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Wszyscy w domu przywykli do tego że Foresta się nie tyka,Forest robi co chce i wszyscy go za to chwalą.
A tak po cichutku,to Wam zdradzę,że młodzież to by mnie chyba z domu wygoniła,gdybym w jakiejś pomroczności jasnej rękę niechybnie na Foresta podniosła.
(o wyniesieniu śmieci,muszę z 10x przypominać,a i tak bywa że sama wynoszę,o tym że Forest ma wenę i zwiewa znów przez drzwi,powiedziałam raz i wszyscy pamiętają :roll: )
Legnica

[poprzednia][następna]