Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 31, 2011 14:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Ale jesteś pewna że on tak na poważnie chce jej krzywdę zrobić? może to tylko ostrzejsza zabawa i może nie dajesz im się dogadać? u mnie nieraz to wygląda jak mordobicie, ale spróbuj przerwać to na ludzia się obrażają i dalej tłuką :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw mar 31, 2011 14:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

:(
niestety jestem pewna
dziś to juz mnie na poważnie przestraszył
poranki są dramatyczne, potem nas nie ma, ale kałuzy krwi też nie, ale dzisiaj córka przyuważyła, że Zdzicha sama zaczyna atakować Lokiego, a juz szczytem było, ze po prostu poszła i go ugryzła w łapę
On się na niej zemści, jak nie dziś, to jutro rano - na bank :(
On rano dostaje szału jak ją widzi - ze nie zniknęła przez noc

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw mar 31, 2011 15:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Mnie się wydaje, że jeśli Zdzicha sama go zaczepia i gryzie, to sytuacja nie jest taka zła. Gdyby ją poważnie tłukł, to by uciekała.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw mar 31, 2011 16:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Ona normalnie obchodzi go szerokim łukiem (na początku próbowała dawać mu całuski :( )
nie wiem, co w nią dzisiaj wstąpiło 8O
może uznała, że jak on ją dziś tak paskudnie potraktował, to ona też ma prawo do złego zachowania?
"była Słodziak, jest Zakapior" - powiedziałam do dzieci
"no to nie pierwszy w domu" - odrzekło dziecię młodsze
"no tak - szósty" - odparłam po zastanowieniu
"mnie proszę nie wliczać" - zaprotestowało dziecię starsze "ja jestem Grzeczną Dziewczynką"
Wychodzi na to, że Caillou to piąty Zakapior w naszym domu :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw mar 31, 2011 16:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Ona po prostu komunikuje się z nim jego językiem. U nas też czasem jedno do drugiego podejdzie znienacka i w coś ugryzie, ale mnie uczono że u kotów to normalne, a niepokoić się trzeba wtedy gdy krew się leje a jeden z kotów jest zestresowany i wystraszony
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw mar 31, 2011 16:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

W niezbyt miłym momencie wątku ale skoro już przylazłam to siadam.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw mar 31, 2011 16:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

babajaga :D witaj!

pozytywka

Post » Czw mar 31, 2011 16:38 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

shalom pisze:Ona po prostu komunikuje się z nim jego językiem.

może ją namówię, żeby go ukąsiła raz a dobrze i mu się odechce przepędzania jej, przygniatania do ziemi i kłapania paszczą wśród włosowia
Rankami dostaję piany na ustach, bo nie dość, że jestem śpiąca, że się spieszę do pracy, że tysiąc rzeczy usiłuję załatwić przed wyjściem, to jeszcze muszę kontrolować, czy to juz jatka, czy dopiero przepychanki :evil:

Opowiadam dziś synowi, że Caillou podeszła do spokojnie leżącego na balkonie Lokiego i ugryzła go w łapę, a on na to: "Widocznie obraził ją mentalnie"
widocznie 8)

Obrazek

pozytywka

Post » Czw mar 31, 2011 16:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Znalazłam film na którym tymczas Kosma wbija się zębami w szyję Havy
co za emocje

http://www.youtube.com/user/1234baska?g ... EM0ze9wnco

przy kreceniu filmu żaden kot nie odniósł obrażeń

ps. też chcem takie drzewko
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw mar 31, 2011 16:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

yyyy, ale u nas proporcje odwrotne
swoja drogą umarłam ze smiechu jak to Maleństwo usiłowało przegryźć taka wielka kryzę, a Futrzakowstwo leżało z lekka lekceważące :ryk:

obejrzałam jeszcze raz - nie, tutaj to wyglada na przekomarzanie, które zaszło za daleko w pewnym momencie, u nas to jest zamiar zmiecenia z powierzchni ziemi :roll:
Ostatnio edytowano Czw mar 31, 2011 16:49 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Czw mar 31, 2011 16:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

pozytywka pisze:yyyy, ale u nas proporcje odwrotne
swoja drogą umarłam ze smiechu jak to Maleństwo usiłowało przegryźć taka wielka kryzę, a Futrzakowstwo leżało z lekka lekceważące :ryk:

jesli chodzi o proporcje to ja nie wiem czy odwrotnie, bo małe białe było tak ze 3 razy mniejsze.I atakowało
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw mar 31, 2011 16:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

no ale u mnie to duży i ciężki atakuje - w tym problem
Mała tylko dziś się odgryzła
a to Loki codziennie usiłuje ją wygnać z tego swojego kociego raju
i niestety metody stosuje coraz ostrzejsze :?

pozytywka

Post » Czw mar 31, 2011 16:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

BarbAnn pisze:ps. też chcem takie drzewko

:mrgreen:
pniaka ze wsi przytargalim
stojak pod choinke rozbroilim (dolna platforma)
półkę polarem za 3 zł z lumpexu obilim
a tak naprawdę, to ja tylko stałam i wydawałam aprobujące pomruki, a robili chłopcy
pompona zrobiła Grzeczna Dziewczynka
ja tylko wydawałam jeszcze więcej aprobujących pomruków
sznur został nawinięty dopiero w niedzielę, w czasie wizyty Taury (taka prezentacja była :D )

pozytywka

Post » Czw mar 31, 2011 17:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

wiesz, ja uważam że pokazywanie palcem jest równie męczące ;) jak orka
A wracając do gryzaków no to ja nie wiem co poradzic
Bo u mnie Srebek niańczył, nie gryzł
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw mar 31, 2011 17:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

:mrgreen:
zgadzam się z tobą w całej rozciągłości

wszyscy Najmłodsi odpadli od pionu :D

Obrazek

pozytywka

[poprzednia][następna]