Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 8:43 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

I co u Burmiego? znalazł się godny hrabiego fajny domek??
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Nie mar 27, 2011 18:56 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Witam

Ostatnie tygodnie byłam offline ze względu na wyjazd służbowy, stąd też wstrzymane wszystkie ruchy w tym temacie i brak moich odwiedzin tutaj. Ale już wróciłam wiec i temat wraca.

Co u nas… Burmiak póki co u nas, chyba zapomniał już o ostatnich przykrych wydarzeniach.
Między czasie postanowiliśmy zaaranżować spotkanie z kotem znajomych coby sprawdzić jak się będą zachowywać. Poszło nadzwyczaj dobrze. Najpierw trochę pofukały na siebie, potem już się omijały, żadna agresja się nie pojawiła. Dziś natomiast byli u nas znajomi z labkiem i nic się nie wydarzyło, od razu zaciekawieniem zareagował i bawiły się razem :) ufff

Akcja szukania nowego domku po ostatniej nieudanej adopcji znowu więc rozpoczęta.
- Zależałoby nam, żeby domek był bliżej Wroc. Łatwiej będzie sprawdzić na początku jak Burm będzie czuł się w nowym środowisku. Jeśli dalej to będzie trzeba to jakoś mądrze zaplanować.
- Zwierzaki: pies lub kot (znajomi kociarze i kilka osób z forum poradziło mi, żeby to już nie było stado kotów, a jeden właśnie). Chciałabym, żeby miał towarzysza zabaw, ze względu na jego energiczny temperament.

Chyba tyle na ten moment.
pozdr

kryst81

Od: Wto gru 21, 2010 19:46

Post » Śro mar 30, 2011 21:12 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Przesyłamy kilka nowych fotek cudaka kociaka Burmiego :kotek: :

http://img696.imageshack.us/i/ssl16913.jpg/
http://img42.imageshack.us/i/ssl16934.jpg/
http://img269.imageshack.us/i/ssl16978.jpg/

zainteresowanych adopcją śmiało prosimy o kontakt
pozdrawiam

kryst81

Post » Czw mar 31, 2011 6:03 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Piękny,ja w nim jestem wprost zakochana :1luvu:
Kicia,Złotka,( Klara,Filuś,Morti -śpij spokojnie)Avi i Niutek.

Monika D.

Od: Pon paź 30, 2006 0:05

Post » Czw mar 31, 2011 7:15 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Burmi jest zjawiskowy :1luvu: :1luvu:
Na poprzedniej stronie widziałam, że Kotek1988 była nim zainteresowana, i co nic nie wyszło z tego?
A na forum burm nikt nie pyta o takiego pięknisia??
Tak sobie pomyślałam, może warto zrobić mu alegratkę albo gumtree na Wrocław i w razie większej ilości domków po prostu przeprowadzić selekcję :)
Jak chcesz to mogę wrzucić go na forum birmowe i ragdollowe :kotek:
Obrazek

monitomi

Post » Czw mar 31, 2011 16:32 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Śliczny kochany chłopczyk... trzymam kciuki za najlepsiejszy domek na świecie :)

natasiunia

Od: Pon wrz 07, 2009 19:24

Post » Czw mar 31, 2011 20:46 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Ja bym była chętna ,tylko czy zorganizuje ktoś transport do Kielc?:/ :1luvu: jestem w nim zakochana...
zycie jest piękne

margarynka

Od: Śro sie 15, 2007 21:14

Post » Czw mar 31, 2011 21:46 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Ładny ten kocurek_ trzymam kciuki za domek :ok: oby już nie przeżywał większych stresów.
Świetny filmik z zabawy-nie obejrzałam do końca ale widać jakby miał zapędy do robienia fikołków, moja Fenia też uwielbia aportować, z samego rana potrafi od 5do7/8h piłeczkę czy inne lekkie przedmioty przynosić do ręki czy w łózko przy głowie pozostawiać byle się obudzić/zainteresować z nią pobawić_murowany pozytywnie zakręcony dzionek :1luvu:
Bystry Twój kocurek a warto by przyszły właściciel poświęcał mu sporo czasu[+inny kot/pies] bo ten fakt potrafi zdziałać cuda_różnych rzeczy można kota nauczyć w formie zabawy a i kot jest zadowolony że ma urozmaicenie w domu,
:kotek: <puki co nie odwarze się dokocić do mojej jedynaczki> pozdrawiamy Was :wink:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt kwi 01, 2011 8:19 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Monitomi: dziękuję Ci za miłe słowa i za wsparcie właściwie od początku wątku :)
Przez ten mój wyjazd i to, że tu nie zaglądałam Kotek1988 znalazł już gdzieś indziej kociego towarzysza.
Na forum burmowym na razie cisza. Alegratkę i gumtree zrobię na dniach. Muszę się tam zorientować co i jak.
Jeśli chodzi o forma birmowe czy ragdollowe to nie będzie dziwnie to wyglądało...? Jak myślisz?

margarynka: odpisalam Ci na priv

pozdrawiam

kryst81

Post » Pt kwi 01, 2011 8:26 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Nie będzie dziwnie wyglądało, bo nie raz były ogłoszenia np. o brytkach czy kotach syberyjskich do adopcji. Czasami ktoś ma jednego kota i szuka mu towarzysza, a czasami po prostu ktoś trafia na forum przez przypadek i akurat może się zakochać.
Może też ktoś z forum zna osobę, która szuka kota dla siebie i tak pocztą pantoflową można znaleźć cudowny domek.
Po południu dodam ogłoszenia na forach :mrgreen:
Tylko napisz czy Burmi może mieć choć jednego łagodnego kota do towarzystwa, bo już nie pamiętam :oops: i jaki ma stosunek do dzieci :wink:
Obrazek

monitomi

Post » Pt kwi 01, 2011 8:27 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

milena88 pisze:Bystry Twój kocurek a warto by przyszły właściciel poświęcał mu sporo czasu[+inny kot/pies] bo ten fakt potrafi zdziałać cuda_różnych rzeczy można kota nauczyć w formie zabawy a i kot jest zadowolony że ma urozmaicenie w domu,
:kotek: <puki co nie odwarze się dokocić do mojej jedynaczki> pozdrawiamy Was :wink:

Tak jest bardzo bystry! dlatego jest dla mnie bardzo ważne, żeby trafił do domku, gdzie nie oczekuje się od kota, żeby był tylko kanapowcem, który przyjdzie raz na jakiś czas na kolana pomruczeć (to też robi ;) )
a będzie można poświęcić mu czas na zabawę czy naukę :)

pozdr

kryst81

Post » Pt kwi 01, 2011 8:32 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

monitomi pisze:Nie będzie dziwnie wyglądało, bo nie raz były ogłoszenia np. o brytkach czy kotach syberyjskich do adopcji. Czasami ktoś ma jednego kota i szuka mu towarzysza, a czasami po prostu ktoś trafia na forum przez przypadek i akurat może się zakochać.
Może też ktoś z forum zna osobę, która szuka kota dla siebie i tak pocztą pantoflową można znaleźć cudowny domek.
Po południu dodam ogłoszenia na forach :mrgreen:
Tylko napisz czy Burmi może mieć choć jednego łagodnego kota do towarzystwa, bo już nie pamiętam :oops: i jaki ma stosunek do dzieci :wink:

Z kotami mamy dwa doświadczenia: nieudana 3 dniowa adopcja gdzie były 4 koty, o której ciężko mi się do końca wypowiadać, bo mam wrażenie, że inaczej można było część rzeczy przeprowadzić + spotkanie z kotem koleżanki niedawno (pofukały przez chwilę, później się olały, agresji więc nie było, chociaż miłość też nie wybuchła od razu)
Najlepiej, więc gdyby domek był z Wroc lub okolic i można było po prostu sprawdzić reakcje.
Chociaż z drugiej strony wiem, że też od razu nie można oczekiwać cudów w tym temacie... także też odpowiednie podejście by się przydało :)

Masz rację z tymi formami.Dziękuję jeszcze raz za pomoc! Jakbyś mogła na priv przesłać linki to byłabym Ci bardzo wdzięczna.

pozdrawiam

kryst81

Post » Pt kwi 01, 2011 8:52 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

kryst81 pisze:Tak jest bardzo bystry! dlatego jest dla mnie bardzo ważne, żeby trafił do domku, gdzie nie oczekuje się od kota, żeby był tylko kanapowcem, który przyjdzie raz na jakiś czas na kolana pomruczeć (to też robi ;) )
a będzie można poświęcić mu czas na zabawę czy naukę :)

pozdr

Oczywiście że tak :ok: i to powinien być właśnie priorytet..bo nie chodzi o to by kluseczkę uchować_kot to drapieżnik i tak powinno pozostać a przeświadczenie opiekuna że kot tylko śpi>je>i kuwetka, przekłada się na kota z czasem znudzonego, który nie zachęcany traci chęć aktywności.._to wspaniałe zwierzęta, kot nie powinien być otyły Twój jest fit :mrgreen: z resztą ta rasa z tego co pamiętam uwielbia ćwiczyć oraz wszelką aktywność_tak wprost przyszłemu właścicielowi tak jak i Wam musi się chcieć z nim pracować :D :kotek: :wink: :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt kwi 01, 2011 15:17 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

kryst81 ja doskonale pamiętam tą feralną adopcję, moim zdaniem ktoś kto oczekuje od kotów wielkiej miłości po 2- 3 dniach nie ma pojęcia o kotach, niestety.
Wysłałam Ci PW. Na prawdę nie ma problemu abym Ci pomogła ogłaszać Burmiego :kotek:
Obrazek

monitomi

Post » Pt kwi 01, 2011 20:59 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

monitomi pisze:kryst81 ja doskonale pamiętam tą feralną adopcję, moim zdaniem ktoś kto oczekuje od kotów wielkiej miłości po 2- 3 dniach nie ma pojęcia o kotach, niestety.
Wysłałam Ci PW. Na prawdę nie ma problemu abym Ci pomogła ogłaszać Burmiego :kotek:

Akurat ja o kotach pojęcie mam , wszyscy wokół odradzali zatrzymanie Burma , wiec po co te głupie gadki?! Trzeba było to widzieć i wtedy zabierać głos!!

martaW

Od: Nie lut 13, 2011 23:44

[poprzednia][następna]