UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2011 21:07 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Dzięki za czujność! :D
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon mar 28, 2011 22:25 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Dobry wieczór!

genowefa pisze:Dzięki za czujność! :D

Służę uprzejmie, ale chyba nic z tego na razie, bo z tego co widzę na tamtym wątku pani rozmawia już na temat przygarnięcia 8-letniego kota od pani Basi z Kutna (z wątku Koty Pana Stanisława viewtopic.php?f=1&t=125704 ).

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Wto mar 29, 2011 22:19 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Odwiedzam i podrzucam :ok:
Co u Czesia, są nowe wieści ?
pwpw

Post » Wto mar 29, 2011 22:34 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

To jest strasznie smutny wątek. Ale ja nie tracę nadziei, że ktoś znajdzie Czesia. Że da mu dom.
Byle szybciutko. Z tego co pamiętam, on szczęśliwy za bardzo nie jest i chudnie... :(
On musi mieć dom, zanim sam się chłopak podda... :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro mar 30, 2011 18:27 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Co u Czeska? Jak z domem?
Glupie pytanie moze, ale... - czy FeLV moga sie zarazic inne koty?
Jesli potrzebny jeszcze DT to moge sprobowac pomoc Czesiowi, bo chyba mieszka niedaleko mnie (Ursus?), ale nie wiem czy rozmawiac ze wszystkimi jak leci czy tylko z tymi, ktorzy nie maja zwierzatka zadnego.

Kamil :-)

Od: Czw wrz 08, 2005 12:08

Post » Śro mar 30, 2011 18:46 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Mogą się zarazić inne koty, ale przez bliski kontakt (pogryzienie, krycie), to się nie unosi w powietrzu. Jest na to szczepionka więc ktoś może mieć koty szczepione i zabezpieczone.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro mar 30, 2011 18:52 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Kamil :-) pisze:Co u Czeska? Jak z domem?
Glupie pytanie moze, ale... - czy FeLV moga sie zarazic inne koty?
Jesli potrzebny jeszcze DT to moge sprobowac pomoc Czesiowi, bo chyba mieszka niedaleko mnie (Ursus?), ale nie wiem czy rozmawiac ze wszystkimi jak leci czy tylko z tymi, ktorzy nie maja zwierzatka zadnego.

Jeśli koty żyją ze sobą to mogą. Wspólne miski z wodą, karmą, lizanie się itp. (sam wirus nie ma długiej żywotności, np. poprzez ubranie na człowieku się nie przenosi).
W kwestii Czesia to DT:
- niezamieszkany przez koty (inne zwierzęta np. psy nie złapią)
- zamieszkany przez koty zaszczepione na białaczkę
- niewychodzący (tak by kot nie zaraził innych wolnożyjących)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro mar 30, 2011 20:31 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Sama niedawno dostałam takie linki :) , a że wiedzy nigdy nie za dużo to się ucieszyłam:

główny wątek Agn viewtopic.php?f=1&t=123501 w trzecim poście wypisane są koty kt mieszkają u Agn, część z nich FIV+
wątek o kotach FIV+ viewtopic.php?f=1&t=99002
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro mar 30, 2011 20:48 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

morelowa pisze:Sama niedawno dostałam takie linki :) , a że wiedzy nigdy nie za dużo to się ucieszyłam:

główny wątek Agn viewtopic.php?f=1&t=123501 w trzecim poście wypisane są koty kt mieszkają u Agn, część z nich FIV+
wątek o kotach FIV+ viewtopic.php?f=1&t=99002

FeLV+ to nie FIV+
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro mar 30, 2011 21:50 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Z domem dla Czesia jest tak, że go brak :(

Na pytania odpowiedziały Mysza i joshua_ada, nie mam nic do dodania.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro mar 30, 2011 22:43 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Halo? Naprawdę nikt nie ma możliwości izolacji od innych i pomocy Czesiowi?
UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Dodam, że jakieś wsparcie fianansowe zostało zaoferowane.
Pomogę w ogłoszeniach adopcyjnych Czesia!!!
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw mar 31, 2011 8:09 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

:(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw mar 31, 2011 14:40 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

czy ktoś da szansę Czesławowi :( :( :(
Białaczka to naprawdę nie wyrok
i kot może żyć długo i szczęśliwie
a jest duża szansa, że w domowych warunkach z tego wyjdzie

gdyby ktos miał miejsce w podpisie, to tutaj banerek Czesia:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hd77z][IMG]http://img806.imageshack.us/img806/6900/czesio.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw mar 31, 2011 16:58 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Naszukałam się tego linku do Wydarzenia, a on prawie na ostatniej stronie :? a czemu nie na pierwszej :twisted:
Fb-rozesłane, udostępnione i wysłane do 4000tyś osób na prywate. Tylko tyle mogę :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw mar 31, 2011 18:10 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

pokibicuje koteczkowi... :(

:ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]