Noemi [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 14:21 Re: Noemi [']

Moja ukochana kotka Trusia tez miała guzy na brzuszku, a potem dziwne ataki, jakby się ksztusiła.

Bardzo współczuję i dziękuję, że dałaś jej dom.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto mar 29, 2011 14:52 Re: Noemi [']

:cry:

Nie odchodzila sama... Niczyja.

Kotenko

[']
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto mar 29, 2011 15:18 Re: Noemi [']

gerardbutler pisze:oj ja myslalam ze kotka juz znalazla szczeście :( dlaczego sie dusiła? miala przerzuty raka w płucach?

kicia miala przerzuty do pluc.
i na nieszczescie wiele rozsianych guzow po calych plucach.

:(

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto mar 29, 2011 15:23 Re: Noemi [']

przykre to ze tyle lat byla w schronie
na szczescie znalazla na ostatnie dni domek
przykro.. ze jej nie ma....
gerardbutler

Post » Wto mar 29, 2011 16:18 Re: Noemi [']

Noemi nie umarła w cierpieniach. Karotka podjęła decyzje, że nie może pozwolić jej na tak umrzeć.
Ostatnio edytowano Wto mar 29, 2011 17:34 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto mar 29, 2011 16:34 Re: Noemi [']

Śpij Kochanie [']
magdajedral

Post » Wto mar 29, 2011 17:06 Re: Noemi [']

:cry: [']
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 29, 2011 17:38 Re: Noemi [']

Aga strasznie mi przykro :cry: :cry: :cry:
Przytulam Cie mocno :cry:
Noemi ['] miała szczęście że do Ciebie trafiła, była kochana do końca ... to bardzo wiele
Bardzo współczuję.... :cry: i płaczę razem z Tobą :cry: :cry: :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto mar 29, 2011 18:07 Re: Noemi [']

Brykaj sobie kotusiu [*] :cry:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto mar 29, 2011 20:08 Re: Noemi [']

Noemi, kochana maleńka koteczko [*] biegaj szczęśliwie po tamtej stronie tęczy...
Obrazek

Bo po tej stronie nie miałaś koteńko szczęścia - poznałaś co to odrzucenie, ból, choroba. Los nie był dla Ciebie łaskawy... :cry:

Ale na krótką chwilkę swojego życia miałaś takie swoje maleńkie szczęście. Poznałaś Karotkę, która pokazała Ci jak wygląda miłość, poczułaś dotyk kochających rąk, poznałaś co to mięciutki kocyk, własne łóżko i człowiek, który przytula. Tylko żal wielki, że znowu los nie pozwolił Ci cieszyć się tym dłużej.
Zawsze będziemy Cię pamiętać koteńko...

Karotko dziękuję Ci za to, że w gąszczu kocich nieszczęść wypatrzyłaś Noemi. Za to że nie zastanawiałaś się tylko reagowałaś natychmiast. Za to, że zdążyłaś pokazać tej chorej koteczce, że człowiek jest dobry. Sprawiłaś, że Noemi odchodziła w spokoju, ciszy, w ramionach człowieka. I kochana. I ona o tym wiedziała.
Przytulam Cię mocno.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro mar 30, 2011 7:12 Re: Noemi [']

Wczoraj pojechalismy z Noemi do moich rodziców, 100 km od Poznania i pochowaliśmy Noemke w kocyku, w którym do nas przyjechała w ich ogrodzie. Obok Zuzi.
Tak jej obiecałam. Wiem, że za zycia za nic w świecie by sie z Zuzia nie polubiły, były za bardzo do siebie podobne. Obie kochały człowieka i chciały go mieć tylko dla siebie. Teraz po drugiej stronie Zuzia się Noemi zaopiekuje.
Pusto bez Noemi. Brakuje je mruczenia i obecności obok na poduszce. Była u nas tylko 22 dni, a czuję jakby to było kilka miesięcy, lat
Może niektórzy pomyśłą że się pośpieszyłam...ale obiecałam Noemi, że nie pozwolę na to żeby sie męczyła, dusiła.
Jeszcze w wekend nie sądziłam że to stanie się tak szybko, ale od niedzieli wieczorem Noemi miała coraz mocniejsze i cięższe ataki po których długo dochodziła do siebie. Brakowało jej oddechu. Choroba postepowała niesamowicie szybko. Nawet kiedy sie wyciszała po takim ataku oddychała płytko pracując całym brzuszkiem. Zaczynała nas tez unikać, widziałam, ze chce pobyc sama. Koło nas ale juz nie leżąc na mnie. Płucka nie były jedynym zaatakowanym miejscem. Na zdjęciu w ciele Noemi było wiele ciemnych plamek. Przedłuzanie jej zycia, kiedy kazdy oddech stawał sie powoli walką byłby z naszej strony egoizmem. Wcześniej pytała skąd będę wiedziała, że juz czas, ale wiedziałam. Zobaczyłam to w oczach Noemi, stały sie jakby nieobecne, smutne. Widać było, że jest zmęczona i chce już odpocząć. Zasnęła w swoim domu, w swoim łózeczku obok swoich duzych.
Noemi zawsze pozostanie w naszych sercach i pamieci. Jestesmy dumni z tego, że mozemy nazwać tą wyjatkową kotkę Naszą Koteczkę, że bylismy jej domem
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Śro mar 30, 2011 8:44 Re: Noemi [']

dobrze Agnieszka ze jej nie pozwolilas sie meczyc.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro mar 30, 2011 8:57 Re: Noemi [']

Malutka bryka na tęczowych łąkach z naszą Javcią.
Trudne to decyzje, ale jedyne słuszne.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro mar 30, 2011 9:06 Re: Noemi [']

Bryka z Javcią, Myszkinem i obiema Zuziami-moja i Zuzi96
I może oddychac pełna piersią
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Śro mar 30, 2011 11:30 Re: Noemi [']

Dziękuję, że dałeś jej dom, znałam ją osobiście ze schronu, kochana kotka dobrze ,że w ostatnich chwilach miała Ciebie.
[*][*][*]

tojazofia

Od: Pon sty 17, 2011 17:06

[poprzednia][następna]