TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 20:19 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Iljova pisze:Żeby to był początek pojawiania się kolejnych wspaniałych domków. :kotek: :1luvu: :ok:
Chciałam Was też poinformować o sprawie jaka wyszła na dogo wyszło na jaw że hotelików lub DT (jeden z niewiem dokładnie bo różnie jest pisane) to pseudo psiaki miały być w domu bo były tam sarsze psiaki,ślepe. 2 były z Pszczyny były trzymane w oborze. To pokazuje ze trzeba jednak sprawdzać i robić wizyty niezapowiedziane. to dotyczyło psiaków, ale piszę o tym tutaj żeby kociaki nie musiały przeżywać czegoś takiego.

U mnie nie ma obory ani nawet stodoły :twisted: :roll: , osoby które chcą mogą o każdej porze odwiedzić mój DT o każdej porze :twisted: , no może w nocy to nie bo śpię jak mi podopieczni pozwolą :wink:
A kwarantanna trwa tylko tyle ile potrzeba , Lussi na dniach zostanie przeniesiona na górę a Matylda która pojedzie do Kropeczki musi jeszcze troszkę poczekać bo jeszcze jedno szczepienie ja czeka ....

Marcysia teraz ma na imie Niunia już nawet polubiła Astorka , pięknego owczarka niemieckiego , nawet je razem z nim z miski :lol: do Niuni dołączy jeszcze pingwinek Mruczuś :ok:
jutro do weta jedziemy z Pedrem no i chyba z Zuzu , bo znów ma niewielkie Chrostki uczuleniowe :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto mar 29, 2011 20:27 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Iliova ma racje, trzeba byc czujnym :) Justa, Tobie mozna jedynie zarzucic brak miejsca, ciasnote, ale kazdy, kto cie zna, wie, ze to nie twoja wina a mimo wszystko wcale nie maja sie zwierzaki tak zle, jakby sie moglo wydawac niektorym :) Ja jestem pelna podziwu dla kociastych, Pedra i Fibiego, jak znakomicie sie przystosowaly do tych warunkow :) Jak znakomicie sobie radza :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto mar 29, 2011 20:35 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Kociara82 pisze:Iliova ma racje, trzeba byc czujnym :) Justa, Tobie mozna jedynie zarzucic brak miejsca, ciasnote, ale kazdy, kto cie zna, wie, ze to nie twoja wina a mimo wszystko wcale nie maja sie zwierzaki tak zle, jakby sie moglo wydawac niektorym :) Ja jestem pelna podziwu dla kociastych, Pedra i Fibiego, jak znakomicie sie przystosowaly do tych warunkow :) Jak znakomicie sobie radza :)

No fakt tylko czemu na wątku moich tym czasów ten wpis, czy to może jakaś aluzja :? przecież ja staje na głowie aby im było jak najlepiej :evil: a i tak tego nikt nie widzi
Dziwny jest ten świat :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto mar 29, 2011 22:20 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Justa&Zwierzaki pisze:
Kociara82 pisze:Iliova ma racje, trzeba byc czujnym :) Justa, Tobie mozna jedynie zarzucic brak miejsca, ciasnote, ale kazdy, kto cie zna, wie, ze to nie twoja wina a mimo wszystko wcale nie maja sie zwierzaki tak zle, jakby sie moglo wydawac niektorym :) Ja jestem pelna podziwu dla kociastych, Pedra i Fibiego, jak znakomicie sie przystosowaly do tych warunkow :) Jak znakomicie sobie radza :)

No fakt tylko czemu na wątku moich tym czasów ten wpis, czy to może jakaś aluzja :? przecież ja staje na głowie aby im było jak najlepiej :evil: a i tak tego nikt nie widzi
Dziwny jest ten świat :roll:

ja wiem, o to mi wlasnie chodzilo :) ze choc moze idealnie nie jest, robisz co mozesz i dbasz o footra :ok:

Kociara82

Post » Śro mar 30, 2011 3:38 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

To nie są żadne aluzje chce poprostu żebyście wiedziały co się wydarzyło i ustrzec żeby wizyty jakiekolwiek czy w hotelikach czy też poadopcyjne były też czasami niezapowiedziane.
Przecież wiem że tak jak Ty dbasz o zwierzaki to wyjątkowe i wspaniałe. Robisz dla nich wszystko co możliwe. Odbija się to na Twoim zdrowiu, ale najważniejsze dla Ciebie pomoc zwierzakom!! Ile razy pomimo że sama źle się czułaś z ogromną troską zajmowałaś się tymi chorymi zwierzakami. Ty należysz do osób z których inni powinni brać przykład jak traktować zwierzęta.
Bazarek dla Vita do 05.06 godz 20

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=162515

Iljova

Od: Śro lip 21, 2010 19:14

Post » Śro mar 30, 2011 7:04 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Iljova pisze:To nie są żadne aluzje chce poprostu żebyście wiedziały co się wydarzyło i ustrzec żeby wizyty jakiekolwiek czy w hotelikach czy też poadopcyjne były też czasami niezapowiedziane.
Przecież wiem że tak jak Ty dbasz o zwierzaki to wyjątkowe i wspaniałe. Robisz dla nich wszystko co możliwe. Odbija się to na Twoim zdrowiu, ale najważniejsze dla Ciebie pomoc zwierzakom!! Ile razy pomimo że sama źle się czułaś z ogromną troską zajmowałaś się tymi chorymi zwierzakami. Ty należysz do osób z których inni powinni brać przykład jak traktować zwierzęta.

Dzięki :lol: Wiesz ja już nie raz słyszałam różne zarzuty pod moim adresem i dlatego się zastanawiałam o co chodzi ...
Niestety słyszałam o tym pseudo DT :evil: , czy nie wiesz czy oba niewidome się odnalazły i czy sa bezpieczne :?

Dziś do weta jedzie Pedro , Zuzu i Ozzi ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro mar 30, 2011 12:54 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Buziam mrusie :*:*:* Ozzi, pluszaku moj kochany, trzymaj sie :*:*:*:* wpadne do Ciebie w przyszlym tygodniu, bo juz sie stesknilam za Toba i reszta skarbow :*:*:*

Kociara82

Post » Śro mar 30, 2011 14:53 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Justa&Zwierzaki pisze:
Iljova pisze:To nie są żadne aluzje chce poprostu żebyście wiedziały co się wydarzyło i ustrzec żeby wizyty jakiekolwiek czy w hotelikach czy też poadopcyjne były też czasami niezapowiedziane.

Dzięki :lol: Wiesz ja już nie raz słyszałam różne zarzuty pod moim adresem i dlatego się zastanawiałam o co chodzi ...
Niestety słyszałam o tym pseudo DT :evil: , czy nie wiesz czy oba niewidome się odnalazły i czy sa bezpieczne :?

Dziś do weta jedzie Pedro , Zuzu i Ozzi ...

Psiaki odnalazły się najpierw Dudzia a później Bunio(z Pszczyny). Bunio przed tym wszystim miał już znaleziony domek i na dniach miał do niego jechać. Wyobraźcie sobie co przeżywali ludzie, którzy chcieli go adoptować, kupili już dla niego szeleczki i tak bardzo już czekali kiedy będzie u nich,a tu cała ta historia i psiaka nie było. Całe szczęście że się odnalazł a to głównie dzieki trzem osobom z dogo. Byli niesamowici, ale nie byli w stanie sami przeszukać całego terenu, bo to wielki obszar z rowami, zaroślami. Z Pszczyny jest jeszcze jeden psiak Zygmuś, który został zabrany w cieżkimstanie potem była poprawa,ale przyszedł dzień kiedy było bardzo źle. Teraz na szczęście Zygmuś czuje się a miarę dobrze. co przeżywały dziewczyny z Pszczyny nie trudno się domyślić..
Dramat tych zwierzaków jest czymś strasznym.
To jest tak podłe postępowanie jak można było tak potraktować takie chore a niektore jescze do tego starsze psiaki. Brak mi słów !!!!!!!!!!!!!!!!

**************************************************************************************************************************************************
A jak tam trzyma się ten Twój zwierzyniec ???
Justa i pamiętaj jedno z mojej strony nigdy nie musisz się obawiać że będę o Tobie źle myślała. Nie mogłabym to niemożliwe i nierealne.
Chciałaby żeby wszystkich DT czy hotelikach tak troszczono się o zwierzaki jak Ty to robisz i inne osoby które poznałam dzięki zwierzakom. Smutne że pojawiają się też osoby które liczą tylko na kasę a nie obchodzą ich zwierzęta.
Ostatnio edytowano Śro mar 30, 2011 15:50 przez Iljova, łącznie edytowano 1 raz

Iljova

Post » Śro mar 30, 2011 15:38 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Rysiu najprawdopodobniej dzis zamieszka w nowym domku, niestety bez Maniusia.

Kociara82

Post » Śro mar 30, 2011 15:52 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Trochę szkoda bo się zżyły. No ale cóż nie można mu odbierać tej szansy.

Iljova

Post » Śro mar 30, 2011 15:54 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Rysiu sie z pewnoscia dogada z innymi kotami, on jest bardzo towarzyski, gorzej Maniek. Przypuszczam, ze on tylko bedzie w stanie nawiazac blizsze relacje z mlodymi, malymi kotami. Dorosle w jego mniemaniu stanowia zagrozenie/konkurencje-w kazdym badz razie cos w tym stylu

Kociara82

Post » Śro mar 30, 2011 18:27 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Witajcie podoba mi się nowy domek a szczególnie mój większy brat Astorek. Mam jeszcze dwie siostrzyczki Sise i Sabrine ale one mnie ignorują, więc czekam na drugiego brata Mruczusia :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Astor&rodzinka

Od: Śro mar 30, 2011 17:50

Post » Śro mar 30, 2011 19:38 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Niunia :1luvu: :1luvu: :1luvu: ach, co za pieknosc :1luvu: :1luvu: :1luvu: ciesze sie, pysiu, ze Ci sie domek podoba, o to przeciez chodzilo :)
Badz szczesliwa w nim, malenka :)

Astor witaj :)

Kociara82

Post » Śro mar 30, 2011 22:29 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Witaj Astor&rodzinka na wątku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dzis znów widziałam Niunie z Astorkiem no i dzis przyjechał Mruczuś , piekny pinginek .

Dzis tez do adopcji pojechał rudy Rysiu , jest w domu juz jeden czarny kot o imieniu Maniek :twisted:
No ale Rysiu robi problemy bo nasikał na łóżko :evil: i tez zwymiotował , może to z powodu jakiegos kłaczka bo wczesniej zakaszlał :|

Jutro mu dostawią nową kuwete bo może nie chce sikac do tej co jest a jest to kueta kryta a u mnie nie ma takich ...

Wiesci od weta :
Pedro miał w premedykacji biopsje cieńko igłową , i ma nie dwie te zmiany a trzy :| . Dostał tez zastrzyki i jutro tez ide z nim do weta .

Zuzu dostał steryd na tę alergie .
Ozzi nie dał sie zabrac do weta , poprostu zwiał jak tylko zobaczył ze go chce złapać :roll:
Odebrałam tez 18 szt adwokate na pchły , robale i świerzb oraz dwie obroze dla psów .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]