K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 14:06 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Tak na szybko Stalka ma zrosty w jamie brzusznej - pozrastane jelita.
Trzeba ją obserwować jak z jedzeniem piciem i wydalaniem .....
Jak się zatka, będzie spadek apetytu albo tkliwość brzucha będzie narastać trzeba rozszerzyć diagnostykę.
Czyli podobnie jak z Tequilą z tą różnicą że Stalka miała więcej szczęścia ......

A ja temu panu doktorowi - raczej rzeźnikowi życzę .......... ( na pewno nic miłego i dobrego)

reszta ma przyjść na email.

wislackikot jesteś wielki serdecznie dziękuję. :1luvu: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto mar 29, 2011 14:32 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Czyli dobrze przypuszczałam, ze to nie kwestia pecherza.....
Bo ja ewidentnie brzuszek przy głaskaniu pobolewa.

Kamienie w pecherzu sa? Pytam, zeby wiedzieć, co w kwestii karmy, nadal musi urinary?
Ona dotychczas jadła chetnie, tak suche jak i mokre.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto mar 29, 2011 14:37 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

miszelina pisze:Czyli dobrze przypuszczałam, ze to nie kwestia pecherza.....
Bo ja ewidentnie brzuszek przy głaskaniu pobolewa.

Kamienie w pecherzu sa? Pytam, zeby wiedzieć, co w kwestii karmy, nadal musi urinary?
Ona dotychczas jadła chetnie, tak suche jak i mokre.

Miszelina jak przyjdzie opis to będzie wiadomo.

Przyszłościowo będzie można pomyśleć nad wprowadzeniem u Stalki karmy Intestinal z dodatkiem Royal Canin VD Fibre Response.

Tak dobrze przypuszczałaś dr potwierdził że zrosty są przyczyną obrony przed dotykaniem brzucha niunie boli..
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto mar 29, 2011 14:42 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

RC Fibre jest dobry, moje koty go jedza (jako dodatek do Young Male) i skonczyły sie Asterkowe problemy z wypróznianiem :ok:
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 29, 2011 14:45 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Etiopia pisze:Tak na szybko Stalka ma zrosty w jamie brzusznej - pozrastane jelita.
Jak się zatka, będzie spadek apetytu albo tkliwość brzucha będzie narastać trzeba rozszerzyć diagnostykę.
Czyli podobnie jak z Tequilą z tą różnicą że Stalka miała więcej szczęścia ......

A ja temu panu doktorowi - raczej rzeźnikowi życzę .......... ( na pewno nic miłego i dobrego)

Te zrosty ma od operacji?

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto mar 29, 2011 14:47 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Annazoo pisze:
Etiopia pisze:Tak na szybko Stalka ma zrosty w jamie brzusznej - pozrastane jelita.

Nalezy przypuszczac, ze tak. Bo raczej mało prawdopodobne jest, ze to wada wrodzona...
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 29, 2011 15:05 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

miszelina pisze:
Annazoo pisze:

Nalezy przypuszczac, ze tak. Bo raczej mało prawdopodobne jest, ze to wada wrodzona...

A to skieł ponury! Biduleczka :(

Annazoo

Post » Wto mar 29, 2011 17:19 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

miszelina pisze:
Annazoo pisze:

No qrrrr :evil: :crying: A niby taki "miszcz" od sterylek :evil:
I coś się da z tym zrobić?

Doszła nowa kotka, łagodna i mrucząca burasia z kombinatu bez połowy tylnej łapki i połowy ogonka. Jest u dr Komendy. Była w dość wysokiej i widocznej już ciąży, obecnie jest już po ciachnięciu, wybudzona, ma się dobrze. Jutro wpadnę ją odwiedzić.
Ostatnio edytowano Wto mar 29, 2011 17:51 przez kasumi, łącznie edytowano 1 raz
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto mar 29, 2011 17:48 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

lutra pisze:U nas Benny, miał białaczkę, umarł na FIP. Świństwo zabrało go w niecałe 24 godziny...
Nikt więcej nie zachorował na FIP.
Frida, siostra Pabla, choć miała negatywny test na białaczkę. Umarła na białaczkę.
Kleo, która nie miała żadnych kontaktów z B czy Fridą, wróciła z adopcji w finalnym stadium fip bezwysiękowego (prawdopodobnie), b testy robione z popłuczyn dały wynik negatywny, że nie ma koronowirusa...
Smolik umarł na chłoniaka/beztlenowce, dr M. wykluczył białaczkę i fip, smolik miał rbione kilka testów na jedno i drugie...
Według mnie nie ma reguły... nic się nie da na te dwa ch... zrobić. Działają z zaskoczenia i nagle. Ostatnio o pcr usłyszałam, że dają wynik wiarygodnie pozytywny, kiedy wirus zaatakuje szpik...

Vincent, brat Fridy tez odszedl na FIP z tego co dobrze kojarze w domu stalym po adopcji....
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto mar 29, 2011 18:49 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

lutra pisze:U nas Benny, miał białaczkę, umarł na FIP. Świństwo zabrało go w niecałe 24 godziny...
Nikt więcej nie zachorował na FIP.
Frida, siostra Pabla, choć miała negatywny test na białaczkę. Umarła na białaczkę.
Kleo, która nie miała żadnych kontaktów z B czy Fridą, wróciła z adopcji w finalnym stadium fip bezwysiękowego (prawdopodobnie), b testy robione z popłuczyn dały wynik negatywny, że nie ma koronowirusa...
Smolik umarł na chłoniaka/beztlenowce, dr M. wykluczył białaczkę i fip, smolik miał rbione kilka testów na jedno i drugie...
Według mnie nie ma reguły... nic się nie da na te dwa ch... zrobić. Działają z zaskoczenia i nagle. Ostatnio o pcr usłyszałam, że dają wynik wiarygodnie pozytywny, kiedy wirus zaatakuje szpik...

Powiedzcie mi, czy wobec tego kotki dożywają w większości swych 20 lat czy raczej nie mają na to szans?
To okropnie smutne i przerażające
...

Annazoo

Post » Wto mar 29, 2011 18:50 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Na Kocimskiej moc zmian i zatrzęsienie nowych kotów 8O Klatek wolnych brak!

Panienki z Wiśnicza, Wiśniówka (pingwinka) i Rakija (szylkretka), po sterylce i odpchleniu, łagodne i miziaste. Mają apetyt dobry :)
Kocurek Torfik (z Torfowej), łagodny, kastrowany, ale nie miziak. Na razie nie je. :(

Mała Nosek dostała do klateczki nowe dwie zabawki - futrzanego jeżyka (trochę się go boi) i kulkę wańkę-wstańkę, która ją troszkę zainteresowała. Mała ślicznie mruczy, może znalazłby się dla niej tymczas po szczepieniu? Apetyt taki sobie.

Mały
strasznie pcha się do ludzi i mruczy i niemożebnie capi po kocurzemu. :twisted:

Muniek i Lolek z dobrym apetytem, Muniek już nie leje, obaj chcą do człowieka.

W cat-roomie Syntia i Oleś łaszą się, Oleś mruczy na rękach 8O Syntia też jakby złagodniała.

Staleczka w klateczce mizia się jak szalona, ona jeszcze na suchej urinary, ale dałam jej też troszkę pasztetu gurmeta, baaaardzo smakowało.

Dudzia jak to Dudzia, miziałaby się cały czas. Ale u obu panienek puste kuwety.

No i nowi w cat-roomie, Maciek i Niunia. Dla nich jest whiskas (duża paka saszetek - jedzą!!), dla Maciusia dodatkowo mleko w lodówce. Pije, jak mu się podstawi po nos. Je też w budce lub na posłanku, Niunia zdecydowanie odważniejsza. Co z nim będzie? Oba się myją i nie są już tak przerażone.

Przyniosłam (poza whiskasem) też rękawiczki, dorobiłam odkażacza i przeglądnęłam ostatnie próbki karmy, jakie znalazłam. Te z krótkim terminem ważności (do kwietnia) leżą na pudełku Josery. Proszę je jakoś zużytkować.
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 29, 2011 19:24 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Help!
Nie mam nr do Katgral, możecie mnie poratować?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto mar 29, 2011 19:50 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

czy ktos moglby mi pozyczyc klatke na ok. tydzien lub dwa? jutro zabieram Basie z Dobrego Weta.. z uwagi na diete i oswajanie musze ja izolowac, a bez klatki nie mam jak..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto mar 29, 2011 20:23 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

edit_f pisze:czy ktos moglby mi pozyczyc klatke na ok. tydzien lub dwa? jutro zabieram Basie z Dobrego Weta.. z uwagi na diete i oswajanie musze ja izolowac, a bez klatki nie mam jak..

Niestety na Kocimskiej nie ma żadnej wolnej klatki króliczej :(
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 29, 2011 21:08 Re: K-ów, "epidemia" FIP ;((

Edit_f, chyba klatka noemikowa jest u Etiopii, jeśli E, nie używa, to bierz.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]