TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 10:23 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

KotkaWodna pisze:a księżyc jest zrobiony z zielonego sera.
srutu-tutu, ale zobaczcie, jak gumowe ucho węszy, no nie?
(wizja węszącego ucha trochę dziwna, ale co tam..)

proponuję postraszyć gawrony na polu tym pismem, może ze dwa się spłoszą.
żenada...

Hahahahaha :lol: Dobre!
Już się boję.
A co do porzucenia:

hej
rozmawiałam z Izą Milińską, zaproponowała, że z konińskiego schronu weźmie 4 najbardziej potrzebujące koty. Klakier? i jakiś biały?
Ty się chyba dobrze orientujesz, bo tam bywasz...

pozdrawiam AniaC

Hej.
Świetna wiadomość! Chodzi o domki stałe czy DT?
Najbardziej potrzebującymi moim zdaniem są:
Klakier, Tika ze względu na oczy i stan ogólny...
Tylko czy chodzi o potrzebujące ze względu na stan, zdrowie czy wiek? Bo to ważne

chodzi na razie o dt. czyli o takie koty, które trzeba dopiero przygotować do adopcji. KociaMama specjalizuje się w pomaganiu przede wszystkim, kotom chorym, kalekim. oczywiście trafiają do nas różne kociaki. piękne i zdrowe też bierzemy;-) ale w obliczu tego co dzieje się w konińskim schronie (z powodu braku pieniędzy i przepełnienia) Iza postanowiła wyciągnąć pomocną dłoń. na pewno będzie rozmawiać z prezes schroniska w tej sprawie. ale właśnie chciałam najpierw podpytać Ciebie, bo tam bywasz i znasz te koty, który twoim zdaniem ma najmniejsze szanse na znalezienie domu. Iza wspominała coś o Klakierze właśnie i o jakimś białym kotku.

Rzeczywiście. W dup.ę Milińskiej wetknęłam nasze koty. A sama królowa zaproponowała pomoc. I to jaką pomoc. Pożal się boże... Przygotować do adopcji Tikę, a jak dom się znalazł i starał się wyciągnąć z CUDOTWÓRCZEJ fundacji kocia macocha tupnęła nogą i zarzuciła focha, że nie odda "bo śnieg" :lol:
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Wto mar 29, 2011 10:49 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Boże
Ag zaprosiła mnie na ten wątek - ale nawet nie jestem w stanie całości przeczytać.
Koszmar i rozpacz.
Boże chroń mnie od (kocich) (pseudo) przyjaciół. Od wrogów sam ich obronię!
Jaka szkoda, że ta kotunia już nie żyje.
Może jakoś zbiorę się psychicznie, żeby cały wątek przeczytać.
I przekażę innym.

:cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto mar 29, 2011 10:55 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Interesującę jest to zdanie na końcu tego żenującego postu

Tika i Spacja żyją - w takim razie prosze przedstawić tutaj natychmiast dowody na to stwierdzenie. CZEKAMY !
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto mar 29, 2011 11:01 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ja tego wątku nie mogę czytać bez rżenia rąk i bólu w sercu. Pamiętam nasza wielką radość jak koty pojechały. Tika i Spacja w mróz i ślizgawicę zostały wieziona z narażeniem życia kierowcy.Pojechały aby miec lepszą przyszłość. Nikt z nas nie zastanowił sie ,nawet ślad podejrzenia nie zakradł sie jak umarła Pokrzywka w KM. A tu taki los spotkał te biedne zwierzęta.I to z rąk przyjaciół. Tzw przyjaciół.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto mar 29, 2011 11:01 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

JaEwka pisze:Interesującę jest to zdanie na końcu tego żenującego postu

Tika i Spacja żyją - w takim razie prosze przedstawić tutaj natychmiast dowody na to stwierdzenie. CZEKAMY !
I wytłumaczyć, dlaczego Tika nie została wyadoptowana, skoro był chętny, sprawdzony dom.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto mar 29, 2011 11:03 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

hanelka pisze:

I wytłumaczyć, dlaczego Tika nie została wyadoptowana, skoro był chętny, sprawdzony dom.

Dokładnie !! Skoro goriz paluszkiem to widocznie ma na tyle mocne dowody, że to nie problem aby nam je tu pokazać....
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto mar 29, 2011 11:03 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

hanelka pisze:

dołączę do oczekujących

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto mar 29, 2011 11:07 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Nie liczyłabym odpowiedź... :roll:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto mar 29, 2011 11:07 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Pilnuję wątku.
Nie wolno igrać z życiem...zwierząt ani ludzi oddanych nam pod opiekę.

Trwam na posterunku
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto mar 29, 2011 11:08 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Przecież to od dawna jest ta sama głupia śpiewka - "Mam, ale nie pokażę" :roll:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Wto mar 29, 2011 11:09 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ja wiem, że to najgłupsze i najczęstsze ludzkie pytanie
Ale "dlaczego?"
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto mar 29, 2011 11:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

To pytanie stuka w głowę jak grad. Bo żadna odpowiedź nie mieści się w wyobraźni.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto mar 29, 2011 11:21 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

meksykanka pisze:Ja wiem, że to najgłupsze i najczęstsze ludzkie pytanie
Ale "dlaczego?"

może dlatego, że są ludzie, dla których żywa istota jest tylko pretekstem do pokazania siebie jako anioła dobroczynności - dawniej były to wiotkie damy z arystokracji, "pochylające" się nad spuchniętymi z głodu dziećmi w czworakach, a dziś - mizdrząca się niespełniona celebrytka z parciem na szkło. Może to też efekt chwiejnej natury, działającej pod wpływem kaprysu. Może chęć "gry w Boga" - decydowania o czyimś życiu bądź śmierci i napawania się poczuciem władzy..
jedno wydaje mi się jasne:
nikt, kto ma w sercu dobre, normalne uczucia, nie potraktowałby w ten sposób zwierzęcia (ani człowieka). Niezależnie od własnych zachcianek, nie użyłby żywych istot jako maskotek marketingowych.
Mam wrażenie, że cała ta ekipa działa na podobnej zasadzie, co sekty - są "oni", którzy szkodzą i burzą, i "my" - dzielni i bohaterscy, moralni i najmądrzejsi. Kto nie z nami, kto nie czci przywódcy, ośmiela się mieć własne zdanie - ten wróg.
I gdyby to pozostało tylko w kręgu głupich przepychanek rodem z piaskownicy, ale nie angażowało życia i zdrowia zwierząt - miałabym to w nosie. Ale tu się odbywa promocja własnych kompleksów za pomocą tego życia i zdrowia. I ja na takie coś będę darła pysk - NIE.
KotkaWodna

Post » Wto mar 29, 2011 11:25 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Do mnie na FB pisze pani związana z KM oburzona niejako moimi (znikającymi komentarzami w sprawie Tiki w profilu KM-czyta również miau :wink: ) i jezeli chcecie sie dowiedzieć dlaczego KM nie odda Tiki, to w jej wiadomości jest wyjaśnienie -kopiuję całą wiadomość, oprócz tej mam jeszcze inne równie absurdalne ale szkoda zaśmiecać nimi wątku ale jeżeli ktoś sobie życzy wkleję.
P.S. imię i nazwisko pani zostawiam do swojej wiadomości

29 marca o 09:49 Zgłoś
Ja powiem Pani z innej strony, będzie miała fotki, ale nie sądzę, żeby KM ujawniła miejsce jej pobytu, ponieważ te osoby pójdą łapać tego kota, żeby reszte życia siedział w szafie i ja się KMnie dziwie. Uważam, że niektórym kotom jest lepiej na wolności wśród innych kotów, tylko muszą być bezpieczne, nakarmione, zdrowe i posterylizowane i KM im to zapewnia. Byłam w kociej sprawie niedawno w Łodzi i mi weterynarz opowiedział historie, jak to wolontariuszka jednej z łódzkich fundacji poszła łapać koty, była matka i bardzo dzikie młode, proszę sobie wyobrazić, że złapała matkę, parę młodych, a jedno, najbardziej dzikie maleństwo zostawiła bez matki, na pastwę losu!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto mar 29, 2011 11:30 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

magdaradek pisze:Nie liczyłabym odpowiedź... :roll:

Dokładnie, ale czujna jest :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]