KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2011 22:58 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.03.-03.04.2011
28.03. pon. rano Gosia wie. Teresa
29.03. wt. rano Gosiawie. MaraS
30.03. śr. rano Bona44 wie. MaraS
31.03. czw.Asia i Bogusia wie.Teresa
01.04. piat. Bona44 wie. Beatka
02.04. sob. rano Martyna wie. brak
03.04. niedz. Dorotka wie. MartynaP.
Dzięki Beatko za dyżur piątkowy, czyli nie obsadzony tylko dyzur sobota wieczór, grafik przeklejam na 1 stronę :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto mar 29, 2011 8:18 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Panie i panowie oraz wszystkie kociaste - bazarek poduszkowy otwarty :D
viewtopic.php?f=20&t=125990&start=0
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 29, 2011 10:05 Re: chatka

Po dyżurku porannym osobiście jestem w euforii. Józio nie tylko nie postanowił zagłodzić się na śmierć za szafą z boksami , ale przyszedł przywitać się ze mną , zjadł troche mokrego jedonka - zwiedza kocią chatke zawzięcie , wszystko jest ciekawe: szafka z miseczkami , szafa z posłankami i inne zakamarki . Kotek sie łasił pozwolił sie głaskać , sam się przytulał - normalnie nirvana :1luvu:
Natomiast w bokasach sprawa taka:
1/ Inez nie zjadła , ani kupki ani siusiu :( w boksie ślady wodnistych wymiotów z dużą ilością sierści , kicia pomiaukuje żałośnie , nie jest zadowolona z zamkniecia w boksie.
2/ Milusia też nie ma apetytu , skubnęła mokre ale bez rewelacji.
3/ bura kicia po sterylce wystraszone biedactwo , ale je , miseczka po mokrym była pusta, w kuwetce co trzeba- świeże mokre jedzonko też trochę zjadła .
4/Pati - normalnie zgroza - siedzi w kuwecie jak sfinks , nieruchoma i z szeroko otwartymi oczami . o wyczyszczeniu kuwety nie mam mowy. podanie miseczki z mokrym jedzeniem skończyło się tak że syczała i warczała - włożylam miseczkę i zatrzasnęłam boks .
5/ Miluś normalnie je i kupcia - ale do kontaktów nie jest skory . jak sprzątałam boks to Jozio próbował go odwiedzić, musiałam uważać bo Józio zdaje się jest dość ciekawski.
Na zdrowej kociarni oczywiście ciągle apetycik dopisuje.Po sprzątnięciu kuwet ledwie uniosłam śmieci - UWAGA nie ma już żwirku w plastikowym pudełku , musiałam cały zużyć bo kuwety były totalnie zakichane i po sprzątnięciu prawie nic żwirku w nich nie było .
Kotka tricolor trochę bywa dziwna . Jak sprzątałam kuwetę- budkę zaczęła na mnie warczeć i usytuowała się nad moją głową - miałam wrażenie że mi skoczy na łeb. Przypuszczam że zachowania tego rodzaju były przyczyną jej oddania . Będzie potrzebowała wyrozumiałego domu - może takiego,który już zna koty. Faktycznie chyba dzieci małe odpadają w przedbiegach.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto mar 29, 2011 11:44 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Bylismy dzisiaj z Gracja w lecznicy, ma w pyszczku fatalnie podejrzednie jest dwoch chorob bardzo powaznych, nie tyle chodzi o zeby sa tylko dwa do usuniecia, jutro na 9 jest umowiona na zabieg w znieczuleniu i bedzie pobrany wycinek do badania wtedy stwierdza o co chodzi.
Bardzo zaniedbany pysio juz dawno powinna widziec lekarza.
Dalismy ja do gornego boksu dalam jej jedzonko cho nie wiadomo czy ona je, ale prosba do wieczornego dyzuru aby jedzenie zabral i mokre i suche tylko woda, jest przypieta karteczka.
Ines udalo sie podac Cestal oczywiscie podajnikiem tak zlecila Terenia - jest karteczka bo nie wiem czy ma ksiazeczke.
Rowniez dzis bylam z Warka biedna chora niby w pysiu ladnie ale dalej nic nie je i nie pije, zmiana antybiotyku, cukier wzrasta - siedem swiatow mam.
Mala buraska po sterylce sie znalazla siedziala pod zlewem w bialym pojemniczku tak cichutenko ze Gosia nawet nie wiedziala ze tam jest kotek pomyslala ze ktos ja wziol do weta.
Jak ja dalam do boksu jej dolozylam do miseczki to ladnie jadla, natomiast ta nad nia ciezko wystraszona i nie chetna do jedzenia.
Dziewczyny pomyslcie co z tymi dwoma tym kocurkiem i ta co pogryzla Bogusie one czuja sie fatalnie w tych boksach tylko siedza w kuwetach chyba nie jedza nie wiem czy one na wolnosc czy co, bo one jak w wiezieniu.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto mar 29, 2011 12:04 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

kotka co pogryzła Bogusię może byc wypuszczona 31 marca, zadzwonię do Janki zapytać czy po nią przyjedzie - rozumiem, że Bogusia sie zgadza i kwarantannę można uznać za zakończoną?

kocurek ze Stawowej - czekam na wyniki sekcji są do wczoraj do odebrania ale nie mamy czasy :oops: dziś Piotrek na pewno je odbierze - jeśłi koty nie zostały otrute, to można go wypuscić, jeśli zostały otrute to nie wiem co z nim zrobić 8O

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto mar 29, 2011 12:05 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Cookie czy Inez bierze jakieś leki? Kiedy ostatnio widział ją weterynarz?

Filomen

Post » Wto mar 29, 2011 13:45 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

są wyniki sekcji - nie ma podejrzenia, że koty zostały otrute, śmierć nastąpiła na skutek powikłań po infekcji prawdopodobnie wirusowej - w organiźmie gronkowiec i pasteurella, to też jakieś świństwo, które chyba wywołuje zapalenie dróg moczowych, pewnie jak ta kotka z Grota Roweckiego.
co do Milusia - dzwoniłam do pani Bozeny weżmie kota w czwartek, zaszczepi i zostawi u siebie w klatce przez tydzień, bedzie sie umawiać z dyżurnym czwartkowym
Ostatnio edytowano Wto mar 29, 2011 14:02 przez Filomen, łącznie edytowano 2 razy

Filomen

Post » Wto mar 29, 2011 13:52 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A kotka Mery nie ma białaczki ani FIVa.... nie ma też gdzie zamieszkać :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto mar 29, 2011 14:03 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:A kotka Mery nie ma białaczki ani FIVa.... nie ma też gdzie zamieszkać :(

a ta starsza pani od Alienor?

Filomen

Post » Wto mar 29, 2011 16:04 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Albercika już niema z nami :(

Pierwsze kroki Albercika po opuszczeniu naszego domu
Obrazek
Obrazek
jest pilnie obserwowany przez "rezydentkę" Łatkę
Obrazek
Obrazek
noo co to za jeden :shock:
Obrazek
aaa nie chcesz się bawić to
Obrazek
i będę się bawił sam
Obrazek
a ty może się skusisz
Obrazek

jadziaII

Post » Wto mar 29, 2011 16:16 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Albercik :1luvu:
taki był malutki ;)
czy gadanie dalej mu zostało czy nie
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto mar 29, 2011 16:23 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

jeszcze "grucha" jak gołąbek :)

jadziaII

Post » Wto mar 29, 2011 17:12 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

jadziaII pisze:Albercika już niema z nami :(

Obrazek
Obrazek
jest pilnie obserwowany przez "rezydentkę" Łatkę
Obrazek
Obrazek
noo co to za jeden :shock:
Obrazek
aaa nie chcesz się bawić to
Obrazek
i będę się bawił sam
Obrazek
a ty może się skusisz
Obrazek

Jadziu , ostatnio strasznie Wam się przerzedziło w Waszym tymczasowym domku , kotki z dlugim i krótkim stażem nagle dzień po dniu Was opuszczają - ale wszyskie idą do domków które je chciały i będą kochać - no już jak ktoś wiezie buraska do nrf-u to chyba naprawdę go chce i będzie o niego dbał :kotek: powodzenia Alberciku, wiedziałam że ktoś się w Tobie zakocha :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto mar 29, 2011 17:41 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

jadziaII pisze:Albercika już niema z nami :(
Obrazek

powodzenia w nowym domku :)
Cookie1706 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Z bazarkami sie zrobi :ok: Co do portfolio KC to jeden z 3 zamiast w klubie bedzie w CIM- Centrum Informacji Miejskiej na tzw. PATELNI W Sosnowcu. Juz rozmawialam. Tam przybhodzi duzo ludzi na kawke i prase

:ok:

dokładnie co dziennie widuję tam grupkę starszych panów siedzących przy stoliku i dyskutujących sobie
no i zawsze po południu jest tam pełno ludzi :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto mar 29, 2011 17:53 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kciuki za Albercika "gołąbka" :ok:

Martyna.N prosi o skreślenie jej z listy członków stowarzyszenia.Odchodzi z Nadzieji na dom,tak więc dyżury sobotnie ranne są do obstawienia

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]