Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 18:11 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu, nasza duża specjalnie dla Twojej Dużej dołącza zdjęcie Frani. Dzisiaj zrobione.
Fasolka
Obrazek

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageS

I jeszcze znalazłyśmy starsze zdjęcie Frani od strony łapek :wink:.
Też dla Twojej Dużej.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie mar 27, 2011 18:31 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

P.S. głosowaliśmy na Radomsko
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon mar 28, 2011 14:31 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dziękujemy wszystkim, którzy zagłosowali na Radomsko :)

Mamy z Duża jeszcze jedna prośbę.
Jeśli tylko ktoś może to proszę piszcie pytania o sterylizacje kotów wolnożyjących na ten adres mail prezydent@uml.lodz.pl.
Nawet, jeśli nie jesteście z Łodzi, po mailu nie dojdą gdzie mieszka piszący ;)
Jeśli maili będzie przychodziło dużo, to jest szansa, że nas nie zignorują i coś zrobią.
Przetarg jeszcze nie jest nawet rozpisany, więc nie mamy, co marzyć o sterylizacjach tak jak pisali w prasie już w kwietniu a bardzo dużo kotek jest ciężarnych i zanim będą sterylki to one już urodzą :(

Ptachu w imieniu Dużej
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon mar 28, 2011 14:39 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

MalgWroclaw pisze:Ptachu, nasza duża specjalnie dla Twojej Dużej dołącza zdjęcie Frani. Dzisiaj zrobione.
Fasolka
Obrazek

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageS

I jeszcze znalazłyśmy starsze zdjęcie Frani od strony łapek :wink:.
Też dla Twojej Dużej.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Duża mówi, że Frania jest piękna :1luvu: .
Wieczorem umieścimy zdjęcia naszych pingwinów :D

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon mar 28, 2011 14:48 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Nam też się w końcu udało zagłosować :)

A co dokładnie w mailu pisać? Bo Duża to nie wie o takich rzeczach prawie nic...
A jak się Ptachu czujesz dzisiaj?

wylegujący się w słońcu Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon mar 28, 2011 17:36 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Właśnie, Ptachu, jak się czujesz?
Fasolka (powiem Frani, chociaż mnie gania i wolałabym, żeby pojechała do Łodzi)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon mar 28, 2011 19:01 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Moja Duża jest wściekła. Od kilku dni próbuje zagłosować i g... jej wychodzi
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 28, 2011 19:04 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Niech spróbuje inną przeglądarką. Robila firefoxem i nie wychodziło a IE zadziałało....
razdący Badyl
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Pon mar 28, 2011 19:08 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Hej Ptachu !

Jak się czujesz?
Nie kładź się może spać na wysokościach?

Duża zagłosowała, pilnowałem 8)

Gag
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon mar 28, 2011 19:11 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Rzeczywiście z IE poszło. Cholera, Radomsko przegrywa!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 28, 2011 19:12 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Niestety :( Myślę, ze sporo ludzi ma problem przez ten źle napisany skrypt, co to ma być, że IE obsluguje a Firefoxa nie :evil:
Ja już też prawie odpuściłam głosowanie...:/
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Wto mar 29, 2011 10:19 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Niestety większość stron jest pisana pod IE. :( Wynika to z tego, że ta przeglądarka jest domyślną i automatycznie instalowaną z Windowsem. :?
Ponieważ mam na IE uczulenie chciałam głosować z Opery, ale skoro to jest problemem będę musiała przypomnieć sobie hasło i kliknąć w IE :)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro mar 30, 2011 10:47 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

caldien pisze:Nam też się w końcu udało zagłosować :)

A co dokładnie w mailu pisać? Bo Duża to nie wie o takich rzeczach prawie nic...
A jak się Ptachu czujesz dzisiaj?

wylegujący się w słońcu Badylek

Badylku, to mail do prezydent miasta Łodzi, niejakiej Zdanowicz Hanki ;).
Duża zapytała, kiedy będą sterylizacje kotów wolnożyjących, bo w prasie są informacje, że już od kwietnia http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/8213 ... dd5d,1,3,5 a to w przyszłym tygodniu, w wydziale ochrony środowiska nikogo to nie obchodzi nawet jeszcze nie rozpisali przetargu. W dziale zmówień publicznych mówią, że przetarg może będzie ogłoszony za dwa – trzy tygodnie.
Napisała też, że, to jest już bardzo późno, bo większość wolnożyjących kotek musi być sterylizowana już, bo za trzy, cztery tygodnie te kotki urodzą maluchy, miedzy innymi kotki, którymi teraz Duża się opiekuje.

Ja czuje się już dobrze, Duża daje mi teraz najmniejszą dawkę leku i jest dobrze, ale mówi, że na razie nie będzie próbowała odstawiać leku całkowicie, poczekamy do lata aż minie wiosna i ten najgorszy okres dla mnie.

Pinezka ma już zdjęty kaftanik i wścieka się jak szalona, biega po całym domu i zaczepia nas wszystkich, aby się z nią bawić, chyba nie lubię kocich dzieci :?
Nas męczy, ale jak tylko Duża przyjdzie i usiądzie, choć na chwile to natychmiast pakuje jej się na kolana, wczoraj mieliśmy gościa, koleżanka Dużej przyszła, Pinezka nie chciała jej dać spokoju cały czas wciskała się do niej na kolana, lizus :evil:

W niedziele sadziliśmy z Duża jej ukochane begonie, później Duża je poustawiała w sypialni na parapecie, w poniedziałek po powrocie z pracy zastała straszny widok, wszystkie begonie były powykopywane, wszędzie pełno rozsypanej ziemi.
Duża chciała zamordować Kotka o Bardzo Małym Rozumku – Kratkę, powiedziała, że nauczy ją fruwać, tylko otworzy okno :strach:
Całe szczęście, że Duża wie, że my nie ruszamy jej begonii, wiadomo zaraz jest awantura, że je chcemy zamordować i na nas się nie złościła. Kratka ma zakaz wchodzenia do sypialni do czasu aż begonie wyprowadzą się na balkon, straszne z tym utrudnienie jest, bo drzwi zamknięte i trzeba wołać Dużą, aby je otworzyła jak chcemy tam wejść lub wyjść, Duża przychodzi dość sprawnie, ale coś tam niewyraźnie mamrocze pod nosem, przecież to nie moja wina, że ja tam muszę wchodzić lub wychodzić, co pięć minut :twisted: .

Ptachu

iwcia

Post » Śro mar 30, 2011 10:49 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Avian pisze:Hej Ptachu !

Jak się czujesz?
Nie kładź się może spać na wysokościach?

Duża zagłosowała, pilnowałem 8)

Gag

Gaciu,
teraz śpię nisko na sofie.

Dziękuję za pilnowanie Dużej 8)

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]