MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2011 13:43 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Właśnie dzisiaj "wstąpiłam" na ich stronę . Szukałam jakichś krośnieńskich zwierzaków. Są :( Przez krośnieńskie przytulisko przewinęło sie ostatnio dużo psiaków, nawet 8 tygodniowe szczeniaczki :(
I są zdjęcia, jak kotki bawią sie czerwoną piłeczką. Mają tylko jedną :(
Siadam i ostro robie zabawki, nie ma siły

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 28, 2011 17:07 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

A moje koty mają wiadro zabawek, Boluś bawi się wyłącznie kulką z folii, Julka zaś opakowaniem po batoniku zawiązanym na kokardkę.Aż wstyd to pisać.
Myślę, że fajnie byłoby powiesić część piłeczek, czy myszek chociażby na sznurówkach.Nie zapodzieją się.Tak robiłam kotom w lecznicy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 28, 2011 17:42 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Nic nie wiem poki co :( a teraz nie mam jak jechać, bo pracę muszę pisać :( i jeszcze uczę w gimnazjum i te :evil: mnie wykanczają :(
Jak coś nadrobię to będę się orientować, ale teraz naprawdę nie mam jak :cry: :oops:
doszły pieniążki od Katia80 -30 zł 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jeszcze z bazarków wszyscy nie wpłacili, ale zlicze jutro po seminarum ile juz jest ;-)

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Pon mar 28, 2011 21:51 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Moim kotom zamówiłam mega wypasiony drapak, z drabinką i w ogóle... Skręcałam im to to 5 godzin... Wiecie pewnie co te małpki zrobiły jak postawiłam drapak.... Tak! Macie rację - weszły do pudełka, w którym przyszedł! Na drapaku stoi teraz kwiatek :D
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon mar 28, 2011 21:59 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Moja Lena ma drapak zeus z zooplusa i jest bardzo zadowolona :) eksploatuje go do granic możliwości (przestawiłam go teraz pod szafę i to jest lepsza lokalizacja- nawet tunelu uzywa), oczywiscie pudła też są ok, ale jak jej zrobiłam z kartonu taką dziuplę z wycietym oknem to juz sie nim nie interesuje ;) najlepsze jest jak można wyskoczyć z kartonu a nie po prostu wyjść :ryk:
Nie wyobrażam sobie nie mieć drapaka. Lena po prostu drapie na nim pazury (nie mozna zapominać, ze takie też jego zadanie :mrgreen: ) i nie zajmuje się meblami :)

kasiatatry

Post » Wto mar 29, 2011 20:10 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Do Melancholii wyslalam 2 maile. Ostatni tydzien temu. Nie wiem czy schronisko wyda koty na DT czy DS. Oni pewnie sami nie wiedza jak to 'ugryzc'.
Temat: Re: Re: koty
Od: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu <mielec@bezdomne.com>
Data: N Marca 20 2011, 3:52 pm
Do: melancholia

Witam,

nie mam odpowiedzi od Pani Kierownik nt. DT u Pani i formy zawarcia wspolpracy z mieleckim schroniskiem.
Niestety wolontariusze nie moga podjac decyzji w jakis sposob ustalic wspolprace, czy to bedzie wydawanie kotow na umowe DT czy DS. Z psami mamy juz to wypracowane.

Prosze o cierpliwosc. Koty bardzo potrzebuja pomocy, schronisko jednak nie wydawalo kotow do DT i stad pewnie koniecznosc zastanowienia sie przez Kierownictwo.

Pozdrowienia, Agnieszka admin & wolontariusz
--
http://www.mielec.bezdomne.com
mielec@bezdomne.com

Za to na razie za to mamy zakaz wchodzenia do schroniska do czasu zakonczenia remontu. Podobno psy sie gryza, gdy widza 'obcych' czyli nie-pracownikow. Moim zdaniem gryza sie, bo nie sa kastrowane, nie wychodza w ogole z boksow, nie maja ruchu i jest niesamowita ciasnota z powodu wlokącej sie przebudowy. Dokladna tresc zakazu wkleilam na dogomanii, bo dotyczy psow.
To tak, zeby nam starym wolontariuszom bylo 'latwiej' nie chodzic do schroniska, juz i tak nikt nowy sie nie pali do wolontariatu. Nam tez sily i checi opadaja coraz bardziej.

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Wto mar 29, 2011 21:21 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

No tak, bo przeciez psy sie gryza, schronisko nad tym nie panuje, więc nie wolno dopuscic do sytuacji, w której wolontariusze by opowiedzieli o tym na zewnątrz...

kasiatatry

Post » Wto mar 29, 2011 21:26 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

No i po co koty do DT wydawać, niech siedzą i gniją . Inne schorniska wydają koty na DT i nikomu krzywda się nie dzieje. A oni nie wiedzą :roll: To może by się kurka dowiedzieli, bo chyba tez od TEGO są :evil:

jasdor

Post » Wto mar 29, 2011 21:33 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

napisze maila do schroniska i zapytam jak można by było te koty rozwiązać.

kasiatatry

Post » Wto mar 29, 2011 21:52 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Może przesadzam. Jak się Kierownictwo zbierze i zastanowi, to może coś wymyśli. Tyle, że Kierownictwu pewnie sie nie śpieszy, a dla kotów to może sprawa życia i śmierci.

jasdor

Post » Śro mar 30, 2011 1:05 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Wiecie co sobie myślę? A może by tak "zarzucić" (ale delikatnie :roll: ) schronisko mailami i listami? Gdyby troszkę osób popisało do nich, to może byłaby jakaś reakcja, dla świętego spokoju? Wiecie - takie listy, że interesują się ludzie, rady może, takie w spokojnym i pozytywnym tonie... :oops: I powolutku by coś może ruszyło... Co Wy na to? :oops:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Śro mar 30, 2011 8:43 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Ręce opadają :cry:

ewar

Post » Pon kwi 04, 2011 21:47 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Kasiu, jak tam, jak sprawy z kotulem? Wiadomo coś ?

jasdor

Post » Nie kwi 10, 2011 7:36 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Kasiu, jesteś tam?

ewar

[poprzednia][następna]