Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2011 3:33 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

jozefina1970 pisze:Mam mniej więcej podobnie, tylko siatka stalowa i oczka mniejsze i przybita takerem na zszywki i o te zszywki głównie się boję:
Tak to wygląda:
Obrazek
Obrazek

musze zrobić coś podobnego
mam okna starego typu czyli dwa skrzydła otwieraja sie na zewnatrz dwa do mieszkania.Żeby otworzyc te na zewnatrz musze najpierw otworzyc te wewnatrz wiec na stałe cokolwiek odpada-musi to byc otwierane pomiedzy tymi zewnetrznymi skrzydłmi okien a wewnetrznymi bo tam jest luka jakies 10 cm.

Moze ktos ma takie okna i ma jakos fajnie to pomyslane?
Zalezy mi tez zeby to jakos wygladało z zewnatrz bo mieszkam na parterze wiec wszystko pięknie widać :mrgreen:
Bede to wykonywac sama niestac mnie na firme oczywiscie jakas meska reka pomoze ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon mar 28, 2011 9:23 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Martyna P - a nie dałoby się wyjmować - na lato, bo to przeciez głównie lato wchodzi w grę - tych zewnętrznych , a w to miejsce zrobić i na tych zawiasach powiedzić skrzydła ze śliczną :D siatką?

A mnie to NIKT NIC NIE poradzi???
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon mar 28, 2011 11:17 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Morelowa, a musisz wychodzić na balkon? Niektórzy mają takie siatki tylko na wysokości balustrady, z zewnątrz niewidoczne. Trzeba tylko jakoś górną część drzwi zabezpieczyć...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon mar 28, 2011 11:22 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Pewnie mnie rozszarpiecie na strzępy, ale mam pytanie z gatunku baaardzo podstawowych, które pewnie było tysiąc razy omawiane wzdłuż i wszerz. Wątku nie śledziłam na bieżąco, bo nie był mi potrzebny (forumowi spece zrobili z mojego balkonu twierdzę :mrgreen: ). Ale teraz się wyprowadziłam na wieś, nie mam jeszcze zabezpieczenia ogrodzenia, a chciałabym zacząć otwierać okna nie tylko wtedy, gdy pokój zamknięty.
W zooplus znalazłam takie coś:
http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/ak ... _kot/31941
Dodam, że nie chodzi o ochronę kota przed wypadnięciem (jakieś półtora metra w najwyższym miejscu :lol: ), tylko żeby mi zarazy zapchlone nie pobiegły na koniec działki i nie wyszły za siatkę.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon mar 28, 2011 11:23 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

czy jest na forum jakiś wątek skupiający namiary na firmy siatkujące

podbiłam trzy wątki z prosba o namiary w poznaniu ale nie chce za bardzo zaśmiecać forum

może warto byłoby pomyslec o takim wątku ? :)
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pon mar 28, 2011 11:28 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Femka pisze:W zooplus znalazłam takie coś:
Dodam, że nie chodzi o ochronę kota przed wypadnięciem (jakieś półtora metra w najwyższym miejscu :lol: ), tylko żeby mi zarazy zapchlone nie pobiegły na koniec działki i nie wyszły za siatkę.

Czytałam gdzieś, że koty potrafią przegryźć tego rodzaju siatkę.
Na Twoim miejscu zainwestowałabym w porządną siatkę metalową. Albo razem z moskitierą za jednym zamachem, komary nie będą Ci wpadać :)

seidhee

Post » Pon mar 28, 2011 11:33 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Ale wygryzają w jednym momencie dziurę wystarczającą, żeby wyjść?
Obrazek

Femka

Post » Pon mar 28, 2011 11:37 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Femka pisze:Ale wygryzają w jednym momencie dziurę wystarczającą, żeby wyjść?

Pewnie nie, ale w sumie wiele przegryzać nie trzeba, oczka są dość duże...

seidhee

Post » Pon mar 28, 2011 11:38 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

problem mam taki, że to zabezpieczenie musi być proste w montażu, bo będę je sama zakładać.
Obrazek

Femka

Post » Pon mar 28, 2011 11:48 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Femka pisze:Pewnie mnie rozszarpiecie na strzępy, ale mam pytanie z gatunku baaardzo podstawowych, które pewnie było tysiąc razy omawiane wzdłuż i wszerz. Wątku nie śledziłam na bieżąco, bo nie był mi potrzebny (forumowi spece zrobili z mojego balkonu twierdzę :mrgreen: ). Ale teraz się wyprowadziłam na wieś, nie mam jeszcze zabezpieczenia ogrodzenia, a chciałabym zacząć otwierać okna nie tylko wtedy, gdy pokój zamknięty.
W zooplus znalazłam takie coś:

Femka, może trzeba by odpchlić koteczki? :twisted:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pon mar 28, 2011 12:03 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

nie opłaca się
i tak planuję je komuś podrzucić. Wyjdzie dużo taniej niż walka z zabezpieczeniami :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon mar 28, 2011 12:54 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Femka pisze:nie opłaca się
i tak planuję je komuś podrzucić. Wyjdzie dużo taniej niż walka z zabezpieczeniami :lol:

aaa, no skoro tak, to faktycznie :mrgreen:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pon mar 28, 2011 12:54 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

A co właściwie chcesz zabezpieczać?, bo sie zgubiłam.

Mam tez problem, bo próbuje zrobic przyoknie wolierę. Nie mam jak zabezpieczyć całego ogrodzenia bo to spora działak dlatego wymyśliłam te wolierę. Myslałam, zeby zrobic cos na zasadzie pergola przy oknie.

Ja kupuję do zabezpieczania okien i balkonów siec rybacką w Korszach.
http://www.sieci-korsze.pl/siatki-ochronne.htm
Mam już drugą. Pierwsza wytrzymała chyba 4 lata.

Kupiłam juz na taka małą wolierke, zobaczę co mi wyjdzie.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon mar 28, 2011 12:56 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

chcę zabezpieczyć, żeby przed przygotowaniem antykocim ogrodzenia nie wychodziły mi z domu, ale żebym mogła otwierać okna. Do tej pory, zimą, wystarczyło zamknąć pokój i go wietrzyć. Teraz, gdy jest ciepło, fajnie byłoby mieć okna otwarte.
Obrazek

Femka

Post » Pon mar 28, 2011 13:03 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

To zrób sobie zwykłaą ramke z takich drążków ryflowanych i kolanek np do ciepłej wody (ja kupiłam miedziane, bo pasowały do drązków. Wymierz sobie okna, zamów sieć w Korszach. Przymocuj do ramki i gotowe. Drążki mozna kupić w byle jakim markecie budowlanym.
Można tez inaczej zrobic sobie ramke ale tak, żeby dobrze pasowała i mocno siedziała w otworze.
Miałam też pomysł na taka solidniejsza rame, żeby ja zamocować tak jak na zdjęciu wyżej z tymi zasuwkami. Ale tego jeszcze nie zrobiłam.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]