Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 19:33 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

A na koniec.... ERNI - SuperKot :love: :love: :love: :love: :love: :love:
z naszej ze smarti wizyty... :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie mar 27, 2011 20:17 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

A no i Trisia to nie szylkretka - za duzo białego.. przykro mi.. :D

http://pupilo.pl/artykuly/podglad/274,C ... ret_-_KOT_
i tu cytat:
Maść szylkretowa - dziedziczona w linii żeńskiej - jest mieszaniną koloru czarnego, rudego i kremowego (gen odpowiedzialny za rozjaśnianie sierści może zmieniać barwę czarną na niebieską).
Pewnie ten kremowy może byc bardzo delikatnie kremowy, taki że ma się wrażenie że jest niemal biały, ale jednak Trisia ma zdecydowanie białe futerko pod bródką.

Szylkretką jest moja blokowa Ruda Łapka :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie mar 27, 2011 20:22 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Trisia to najpiękniejsza tricolorka :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie mar 27, 2011 20:23 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Zaś kotki o genetyce OX+S to szylkretki niosące rekordową liczbę kolorów -trzy naraz. Trójkolorowe odmiany barwne to po prostu szylkrety z białym. W zależności od ilości bieli na futrze zaliczmy je do bikolorów,vanów,arlekinów .... lub kotów z nieokreśloną ilością bieli.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie mar 27, 2011 20:28 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Trikolorka z szylkretem - to się zgadzam :wink:

Marzenia11

Post » Nie mar 27, 2011 20:34 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Szylkrety wyróżniamy:
- czarny (oznaczenie f)
- niebieski (oznaczenie g)
- czarny lub niebieski srebrny (fs/ gs)

Zawsze jest tam w środku rudy.

W zależności od ilości bieli mają numer 01, 02, 03, 09, jak widzę.
I to są te "bikolory,vany,arlekiny .... lub koty z nieokreśloną ilością bieli."
To jest na przykład arlekin, szylkret z białym: http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/k ... 13341.html

To jest f 03 (a drugi numer to chyba 24 powinien być): http://www.malylew.fora.pl/bri,20/czarn ... 3,107.html

Dalszy numer zależy od tego, jak przeplata się f (czarny) lub g (niebieski) z rudym.
- bez pręgowania - brak drugiego numeru
- klasycznie pręgowany - numer 22
- tygrysio pręgowany - numer 23
- cętkowany - numer 24
- ticked (z oznakami pręgowania) - numer 25

Na mój gust f 09 dobrze opisuje Trisię :>

EDIT: No i warto wspomnieć, że w oficjalnej notyfikacji W OGÓLE NIE ISTNIEJE coś takiego jak trikolor, jest tylko szylkret z białym.

Szalony Kot

Post » Nie mar 27, 2011 21:05 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Marzenia11 pisze:Świeże foty super koty, czyli EDISIA :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ze specjalną dedykacją dla Mruśkowo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Łomatko jaki ona ma chudy ogonek :mrgreen:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Nie mar 27, 2011 21:14 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Dziewczyny, czy ja ją będę musiała karmić na parapecie :?: 8O Jak tak, to muszę jakieś ustawki z moich ziółek zrobić, co by kicia miała gdzie jeść. :ryk:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Nie mar 27, 2011 21:15 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Okaże się , Mruśkowo, wszystko wyjdzie w praniu - mam nadzieję, że w przenośni, oczywiście :wink:

Marzenia11

Post » Nie mar 27, 2011 21:18 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Marzenia11 pisze:Okaże się , Mruśkowo, wszystko wyjdzie w praniu - mam nadzieję, że w przenośni, oczywiście :wink:

Oj tam, oj tam, wiesz, że to mnie koty wychowują, a nie jest odwrotnie. :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Nie mar 27, 2011 21:19 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

:) cieszę się z obrotu sytuacji! Widzisz Marzenia... a tak sie martwiłaś o Karmelka, a on tu taki numer wyciął.
Mam Twoją czapkę - z tego wszystkiego jej zapomniałaś.
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Nie mar 27, 2011 21:20 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

A własnie - obstawiałam, ze zostawiłam u smarti w karmelkowym pokoju - a jednak wiatr z prędkości, ktorą zasuwałysmy w drodze powrotnej, zwiał mi ją z głowy wprost pod przednią szybę... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Nie mar 27, 2011 21:33 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Marzenia11 pisze:A własnie - obstawiałam, ze zostawiłam u smarti w karmelkowym pokoju - a jednak wiatr z prędkości, ktorą zasuwałysmy w drodze powrotnej, zwiał mi ją z głowy wprost pod przednią szybę... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Weź mi nie przypominaj, czy wiecie, że z Jus można jeździć tylko z kotem? :ryk:

Szalony Kot

Post » Nie mar 27, 2011 21:36 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Szalony Kot pisze:Weź mi nie przypominaj, czy wiecie, że z Jus można jeździć tylko z kotem? :ryk:

NIESTETY ŚWIĘTA PRAWDA!!! :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

[poprzednia][następna]