Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 26, 2011 20:45 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

morelowa pisze:Nie wysyłałaś! Dobrze, że nadrobiłaś!
A która to z kotek?

to Tallka i Misiek :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Sob mar 26, 2011 20:57 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

Przy Tally spelniam się fotograficznie :D Bo Troja czarna jak szatan, a u mnie w domu ciemno. Nie mam jasnych obiektywów niestety i ciężko ją focić. A przy tej malej to nie jest taki problem :D No i jest taaakaaa słodziasta.

Misio-newsy: Odwiedziłam go przed chwilą. Usiadłam na podłodze, Misio wtarabanił mi się na kolana. On to tak zabawnie robi - wpycha się, siada bokiem tak, że opiera się calym ciałem o mój kadłub. Przytulam go, tarmoszę, ściskam ( imię trafione, on jest jak pluszowy miś - zabawka, nic tylko obejmować ramionami i tulić), drapię za uszami. Miś przy tych uszach coraz bardziej się wygina, głowa niżej, niżej..no i nagle hyc - i pasiato - kropiaty brzucho pokazał. Wygłaskalam go tam, on nagle zorientował się co zrobil. Poderwał sie na równe łapy i patrzy taki zawstydzony. ALe że ciągle go głaskalam, po chwili znowu fajt... i leży. Mam wrażenie, że gdyby mógl, nie złaziłby z kolan.
Obejrzalam jego pazurki przy okazji.. nie wiem, czy trzeba je obcinać - w sumie on z dworu, to sobie automatycznie ścierał... jak ścisnę łapkę, to tylko troszkę wystają poza poduszeczkę...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob mar 26, 2011 21:06 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

Kochany Misio :1luvu: Dobrze, że los się do niego uśmiechnął :P Takie proludzkie koty na dworze mogą niestety zostać skrzywdzone przez kogoś....
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob mar 26, 2011 21:08 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

Możliwe, że właśnie dlatego Misio nie ma ogonka....

Kiweczko, trafil Ci się naprawdę niesamowity kot. Aż Ci zazdroszczę trochę ;)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Sob mar 26, 2011 21:28 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

To jak Ty się z nim rozstaniesz :? ? Ja do teraz tęsknię za Melonem - 7 kg burego kota! Można nim było potrząsać, tarmosić, wchodził między mnie a lustro, wskakiwał na ramię, a ponieważ się nie dał rady utrzymać to zjeżdżał, ale .... nie wyciągnął pazurów :D [bym chyba była w szpitalu :) ], brzuch do drapania, uszy, pychol do grzebania [w razie konieczności :mrgreen: ], bawił się jak głupi, mruczał, w łazience jak ...hmmm... siadałam na kiblu... wskakiwał natychmiast na kolana :roll: - trzeba było trzymać wyciagniętą rękę albo jego za łeb... , kicior zabrany z podwórza.. kuwetkowy, drapakowy..
i.. gryzł kotkę rezydentkę :crying:
Chyba przestanę Misiowy wątek czytać, bo się rozklejam :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob mar 26, 2011 21:31 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

dlatego u mnie została Pućka..
nie mogłam jej oddać do adopcji..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Sob mar 26, 2011 21:52 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

Morelowa, ja przepraszam, ale czy Ty czasem nie opisujesz naszego Misia? Toczka w toczkę.. tyle, że rezydentki nie gryzie, wręcz przeciwnie :P
Ciężko będzie się z Misiem rozstac. Ale na niego domek czeka, a tyle innych nie ma na razie tej szansy. Trzeba im ją dać...

KaleidoStar

Post » Nie mar 27, 2011 8:52 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

No, właśnie.. i dlatego mnie rozkleja.. 3 dni ryczałam po oddaniu kota do idealnego domku, kretynka jedna :placz: :placz:
Obrazek
Melon "złapał" myszę!

Może coś z tym gryzieniem było...?? wzięłam do domu bezpośrednio po kastracji...
Ale pani obecna, pisze, że też tępi kotkę... , a kocury tylko z lekka i się potrafi kolegować...hmmm.... no, nie wiem..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 27, 2011 14:09 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

Fajny ten Melon :D
Czasami to ciężko nadążyć w tych kocich sympatiach i antypatiach. Np Tally lgnie do Troi, mimo że bęcki ciągle od niej zbiera. Za to Miś, który jest mega delikatny, czyści jej futerko i w ogóle bardzo ją kocha..sprawia, że mała zmienia się w jeszcze mniejszy, poddańczy kłębuszek...No, może nie bardzo poddańczy, bo Talinka to raczej charakterna stworka.. ;)

KaleidoStar

Post » Nie mar 27, 2011 14:30 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

Obrazek

Obrazek

KaleidoStar

Post » Nie mar 27, 2011 14:31 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

fajowy ten Misiek :1luvu:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie mar 27, 2011 14:33 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

Ciężko go sfocić, bo jak tylko usiądę na ziemi, wbija się na kolanka :D

KaleidoStar

Post » Nie mar 27, 2011 14:34 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

KaleidoStar pisze:Ciężko go sfocić, bo jak tylko usiądę na ziemi, wbija się na kolanka :D

chłopak chce jak najwiecej nałapac mizianek :1luvu:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie mar 27, 2011 15:51 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

spragniony miłości :lol: :lol: :lol:
i ciepłego, ludzkiego dotyku...
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie mar 27, 2011 19:20 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Prosimy o POMOC. SĄ WYNIKI!

Piękny...melonkowaty :ryk:
'Mój' Melon ma stada zdjęć ale ja go wypuszczałam czasem z łazienki :) . .. a Miś czasem przebywa bez towarzystwa kibla :mrgreen: :mrgreen: ?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]