Kociaki FFA Łódź - podaruj im dom ma Święta

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 14:28 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

zaznaczam sobie wątek

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 29, 2011 11:40 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty ... Z270623224

Witam,
szukam do domu czarnego kotka lub kotkę najlepiej w wieku do 2-3 m-cy.
Dziękuję

510-053-798

:ok: :ok: :ok: :ok:

i takie coś znalazłam- może możecie coś podpowiedzieć?

http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy- ... Z270162160

Witam
Na osiedlu radogoszcz-zachód przy krańcówce autobusowej błąkają się od jakiegoś czasu dwa szczeniaki bardzo przypominające czekoladowe labradowy. Jeden kuleje, szkoda ich więc może ktoś by chciał je przygarnąć?
Kontakt: gg: 18091178 lub tel: 723 022 864
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto mar 29, 2011 17:49 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

XAgaX pisze:Witam
Na osiedlu radogoszcz-zachód przy krańcówce autobusowej błąkają się od jakiegoś czasu dwa szczeniaki bardzo przypominające czekoladowe labradowy. Jeden kuleje, szkoda ich więc może ktoś by chciał je przygarnąć?
Kontakt: gg: 18091178 lub tel: 723 022 864

Maluchy nie pojawiają się od soboty.
Byłam tam i ich szukałam, Pani która je dokarmia też.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto mar 29, 2011 21:24 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

smarti pisze:
smarti pisze:Uwaga-na ogł. o mojej Meli dostałam takiego maila.

"Witam, bardzo proszę uważać na młodego człowieka, który chce kotka. Chłopak ma na imię Paweł, mieszka w bloku na parterze na Bora-Komorowskiego w Wawie. Oddałam, mu kotkę i jej nie upilnował lub wywalił z domu (lub jego współlokatorzy), bo miauczała czy sama nie wiem o co chodzi!!! Tak czy siak, kot wylądował na podwórku, on mówił, że wiesza ogłoszenia - ale ja go sprawdziłam i nic nie było. Kot cudem trafił do pobliskiego weta.
Podejrzewam, ze będzie chciał innego kota, ale Twój kot może nie mieć tyle szczęścia co ta kotka, która ja oddawałam. "
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro mar 30, 2011 19:11 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

z tradycyjnym "pomożecie?":

http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty ... Z271033135

WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE MAM KOTA MA OK 8MIE CHCĘ GO WYKASTROWAĆ JEŚLI KTOŚ WIE GDZIE ZROBIĄ MOJEMU PUPILKOWI DARMOWĄ KASTRACJĘ PROSZE O KONTAKT NA MEIL ankamynia@wp.pl Z GÓRY DZIĘKUJĘ dodam,że jestem z łodzi.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw mar 31, 2011 20:57 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

walczymy o sterylki z UMŁ

viewtopic.php?f=1&t=126091&start=0

zakladam, że mamy Wasze poparcie :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt kwi 01, 2011 11:59 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

XAgaX pisze:z tradycyjnym "pomożecie?":

WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE MAM KOTA MA OK 8MIE CHCĘ GO WYKASTROWAĆ JEŚLI KTOŚ WIE GDZIE ZROBIĄ MOJEMU PUPILKOWI DARMOWĄ KASTRACJĘ PROSZE O KONTAKT NA MEIL ankamynia@wp.pl Z GÓRY DZIĘKUJĘ dodam,że jestem z łodzi.
Nie.
Tę panią znamy, mamy na czarnej liście. Ma trójkę dzieci, szuka pracy, przyjmie psa, kilka miesiecy temu szukała kota - nowego i poprzedniego, który "poszedl sobie". Długo tłumaczyliśmy, dlaczego nie powinna mieć zwierząt, a jeśli już - to kota wykastrowanego, bez skłonności do wędrówek, a nie maluszka, nawet takiego proponowaliśmy.
Uparła się przy małym - nie wiem kto jej dał kota, ostrzegawcze smsy z informacją o niepewnych domkach rozsyłam po wszystkich łódzkich fiundacjach i większości karmicieli, wiem, że rozsyłane są dalej.

XAgaX pisze:walczymy o sterylki z UMŁ

Tak, maile poszły.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie kwi 03, 2011 13:15 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

W śródmieściu Łodzi jet wiele plakatów o treści:

Może ktoś zobaczy?!
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie kwi 03, 2011 15:53 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie kwi 03, 2011 15:27 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

Jest domek spadkowy po mojej Dżaki - najchętniej suczka, w typie jack russela, gdyż pani taką straciła, zna rasę. Max do 3 lat. Domek w Łodzi. Jak ktoś ma taką szukającą DS to proszę o PW.
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Nie kwi 03, 2011 18:48 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

annskr pisze:
XAgaX pisze:z tradycyjnym "pomożecie?":

Nie.
Tę panią znamy, mamy na czarnej liście. Ma trójkę dzieci, szuka pracy, przyjmie psa, kilka miesiecy temu szukała kota - nowego i poprzedniego, który "poszedl sobie". Długo tłumaczyliśmy, dlaczego nie powinna mieć zwierząt, a jeśli już - to kota wykastrowanego, bez skłonności do wędrówek, a nie maluszka, nawet takiego proponowaliśmy.
Uparła się przy małym - nie wiem kto jej dał kota, ostrzegawcze smsy z informacją o niepewnych domkach rozsyłam po wszystkich łódzkich fiundacjach i większości karmicieli, wiem, że rozsyłane są dalej.

rozumiem... rzeczywiście dziwne podejście. Swoją drogą ostatnio moja sąsiadka lat bodajże 77 obraziwszy się, że schronisko proponuje jej 6-letnią kastrowaną sunię uparła się na 11-tygodniową maluszkę... ręce opadają.

XAgaX pisze:walczymy o sterylki z UMŁ

Tak, maile poszły.

dzięki :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie kwi 03, 2011 21:32 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

Kolejny rudziak szuka domu - młodziak ma ok 1 roku może 1,5. Po kastracji.
Obrazek
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon kwi 04, 2011 15:07 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

Maciuś - czarny i złotooki. Nie wiadomo skąd wziął się późną jesienią na ulicy. Na pewno nie był dzikim kotem, może komuś się znudził? Zamieszkał w brudnej i zimnej komórce, trochę lękliwy, ale lgnący do ludzi, zwłaszcza do starszej niesprawnej pani, która go karmiła i głaskała, w komórce dała ciepły koc do spania. I w końcu zabrała do mieszkania, by kocurkowi znaleźć prawdziwy dom. Maciuś trochę boi się obcych, ale dla domowników to kot marzenie - delikatny, nakolankowy, mruczący.
Urodził się latem 2010, jest wykastrowany, przy adopcji będzie zaszczepiony, zachipowany i dostanie książeczkę zdrowia ansk@infoclean.pl 600 985 675
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Maciuś od początku marca był w domu karmicieki - starszej, schorowanej pani. Ostatnio dwukrotnie nasiusiał na łózko - i wrócił na ulicę..
Maciuś to nieśmialy miziak, lubi inne koty, chowa się przed obcymi, ale do swojej opiekunki przychodził na kolanka, spał w łóżku.
Teraz śpi w komórce...
Może ktoś????
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto kwi 05, 2011 6:05 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

i jeszcze jeden roczniak - Elegancik

Obrazek
Obrazek

montes

Post » Wto kwi 05, 2011 12:50 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

Montes, poproszę na maila trochę zdjęć tych elegancików, rudego i pingwinka,

Pamiętajmy o Maciusiu - na ulicy, wśród samochodów, zanim będzie za późno...

kalewala

Post » Wto kwi 05, 2011 16:12 Re: Kociaki FFA Łódź - schodzimy na psy??? POMOCY dla staruszki!

Zdjęcia wyślę - wiem - pamiętam - ciężko spływa na mnie wena by ogłoszenia napisać, ale napiszę i wyślę :oops:
Obrazek

montes

[poprzednia][następna]