PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 23, 2011 21:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Lutra :1luvu:

Wczoraj została wysterylizowana koteczka złapana do klatki przez dowódcę frontu cieszyńskiego, Anitę5 :1luvu: Rekonwalescencję spędza w zaprzyjaźnionym szpitalu polowym frontowego weta, być może w piątek uda się Anicie i Tomkowi złapać jeszcze jej córkę (byłoby cudnie).

Przygotowania do akcji Zochcin idą pełną parą.
Marszałek polowy Luelka nadzoruje umacnianie naszych pozycji (luelka i stachurka przygotowują pomieszczenia, w których koty z Zochcina będą do siebie dochodzić po zabiegach).
Na jutro zaplanowane jest przewiezienie ciężkiego sprzętu bojowego (klatki wystawowe pożyczą nam Rustie i Nordstjerna :1luvu: ). W nocy z piątku na sobotę pospolite ruszenie z taborami śmiałym manewrem oskrzydlającym otoczy bezdomność z lewej flanki. Albo z prawej. Albo wciągniemy ją w zasadzkę.
W każdym razie już w weekend zrobimy bezdomności z dupy jesień średniowiecza. Tfu! Zrobimy Grunwald pod Kielcami. Wszystko możliwe jest dzięki wielkiemu workowi dukatów, który przeznaczył na wojnę z bezdomnością w Zochcinie wyjątkowy darczyńca. :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw mar 24, 2011 12:01 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Z Panem już kontakt nawiązany, sam umówi się na zabieg u dr K. w Skawinie.
W sprawie suń poradziłam napisać podanie do KTOZu.
Dobrze, że Ktoś wyłapuje takie ogłoszenia, Biały Kościół, Skawina, kurcze, wygląda na to, że ludzie mają coraz większą świadomość.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw mar 24, 2011 20:28 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Kochana jesteś, fajnie, że się tym zajęłaś.

Jutro wieczorem spotykamy się w Krakowie, a potem wyjeżdżamy do Zochcina - planujemy wyjazd ok. 3:30.
Sprawdziłam trasę - będziemy przejeżdżać koło Pacanowa :D
Niestety zapowiadają śnieg z deszczem na sobotę, tak więc mocno trzymajcie kciuki, żebyśmy wrócili z kompletem kotów...
Obrazek

ryśka

Post » Czw mar 24, 2011 20:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Spoko, przecież to KOTY :). Pan b. miły, strasznie dziękował. Dam znać, jak już będzie po zabiegach. Jutro ma się umawiać.
Powodzenia na akcję.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw mar 24, 2011 21:02 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

:lol: :lol: :lol:

i mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw mar 24, 2011 23:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Ziółko :1luvu: :1luvu: :1luvu: dzisiaj, późną nocą, pomogła przetransportować klatki od Ewy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękujemy!!!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt mar 25, 2011 11:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

A wczoraj wróciła na swoje podwórko Nyka i jej dorosły synek :).

luelka

Post » Pt mar 25, 2011 12:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

lutra pisze:Z Panem już kontakt nawiązany, sam umówi się na zabieg u dr K. w Skawinie.
W sprawie suń poradziłam napisać podanie do KTOZu.
Dobrze, że Ktoś wyłapuje takie ogłoszenia, Biały Kościół, Skawina, kurcze, wygląda na to, że ludzie mają coraz większą świadomość.

dziękuję za pomoc :1luvu:

i mam pytanie- mam nadzieję, że to nie żadna tajemnica: czy akcja w Zochcinie związana jest z Fundacją Chleb Życia, której jestem wielką sympatyczką? :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 25, 2011 14:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

XAgaX pisze:i mam pytanie- mam nadzieję, że to nie żadna tajemnica: czy akcja w Zochcinie związana jest z Fundacją Chleb Życia, której jestem wielką sympatyczką? :)

Oczywiście, że nie tajemnica :D
Dokładnie tak, spójrz do tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=125030
Obrazek

ryśka

Post » Pt mar 25, 2011 16:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Zobaczymy, ile przywieziemy :). Jedyne, co nas ogranicza, to liczba transporterów - a tych mamy 13. Czułabym się bezpieczniej z jeszcze dwoma...

luelka

Post » Pt mar 25, 2011 19:11 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

ej tam ej tam , nie ma za co :)
do zobaczenia w niedzielę :)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Sob mar 26, 2011 9:11 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Pierwszy meldunek z frontu.

Oddziały pod osłoną nocy dotarły na miejsce i we wczesnych godzinach rannych zajęły pozycje. Jak się okazało, wbrew założeniom taktycznym, koty gdzieś dorwały aprowizację i nie są skore do podjęcia działań zaczepnych w celu przejęcia aprowizacji dostarczonej w pułapkach przez nasze oddziały. Konieczne będzie przejście do schematu działań partyzanckich, czyli modelu pod nazwą taktyczną "przyczajka z przyuważką".;) Wydanie frontalnej bitwy okazało się bowiem niemożliwe z uwagi na obżarstwo kotów :roll:

Wojsko stosuje różne metody kamuflażu. Tu, Ani kamuflaż "na Bukę";)

Obrazek

Najgorsze jest czekanie. Jak w rejsie: koń, kura, kaczka. Tu: kura.

Obrazek

A w roli konia - owce :P

Obrazek

Ale są pierwsze efekty (3 konkretnie, w chwili, kiedy rozmawialiśmy z ryśką). Tu jeden z kotkretów;)

Obrazek

Trzymajcie kciuki za nasze oddziały. Wyraźnie nie doceniły aury i mam pewne obawy, żeby z Grunwaldu pod Kielcami nie zrobił się Napoleon pod Moskwą...:/ :roll:

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Sob mar 26, 2011 11:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Doniesienia z frontu: warunki są bardzo trudne, pada śnieg, jest naprawdę zimno. Przemarznięte oddziały nie poddają się - Bezdomności odebrano cztery koty. Prawdopodobnie jeden z wozów bojowych wraz z załogą pozostanie na posterunku aż do jutra.

Bardzo prosimy o kciuki - Bezdomność broni się zaciekle.
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Sob mar 26, 2011 11:44 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Jose Arcadio Buendia pisze:Pierwszy meldunek z frontu.

Najgorsze jest czekanie. Jak w rejsie: koń, kura, kaczka. Tu: kura.

Obrazek

Ale kury nie wysterylizowałyście przez przypadek :ryk:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob mar 26, 2011 12:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 68! Będzie Grunwald pod Kielcami!:)

Mocne kciuki za akcję!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: Koty, nie bądźcie jeleniami i właźcie do klatki!!! :ok: :ok: :ok:

Byłam pewna, że w Polsce już ciepło, a tu śnieg :( Pod moim oknem krokusy już kwitną...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

[poprzednia][następna]