Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach, cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 25, 2011 17:02 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Cholera, Broszko, ależ ci się nazbierało :(
Postaram się wystawić w poniedziałek jakiś bazarek chociaż.

Apdejt - już wystawiłam. Wstaw może link do podpisu?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt mar 25, 2011 17:36 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Conchita :1luvu: :1luvu: :1luvu:
wstawiłam do podpisu, choć nie było łatwo bo jest ograniczenie ilości linków i znaków w podpisie...

Broszeńka zaprasza na bazarek Conchity:
viewtopic.php?f=20&t=125854
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt mar 25, 2011 17:42 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Broszko pamiętaj, że jakaś pomoc we Wrocku jest możliwa - na pewno ktoś kogoś zna na UP, coś w razie "W" będzie można kombinować, leki jakieś można podesłać, byś po nie nie jeździła itp. Do dogadania.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt mar 25, 2011 18:20 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Naszprycowałam się po powrocie ketonalem, popłakałam w poduszkę i zasnęłam...
chyba trochę mi lepiej po drzemce :|

No więc przepuklin jest co najmniej dwie: pachwinowa i brzuszna ...
Wywalona gula która spowodowała moją panikę i na cito wizytę u weta okazała się pęcherzem - wet "wepchnął" go spowrotem na miejsce :roll:
Zaszczepiliśmy dziś Broszeńkę podstawową szczepionką i za 2 tyg można będzie ją zoperować.
Już dawno ustaliliśmy że nasz wet się nie podejmie operacji Broszki bo nie ma płuca zewn a Broszka jest częściowo niewydolna oddechowo - na sterylizację mieliśmy jechać do Wro. W poniedziałek będę kontaktować się z dr i umawiać operację: przepukliny i od razu sterylizacja.

Z Inką też chyba pojadę do Wro do onkologa żeby obejrzał to ucho i coś podpowiedział...

dagmara-olga - wielkie dzięki , będę informować na bieżąco jak sprawy wyglądają i jak będzie potrzebna pomoc we Wro to się zgłoszę :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt mar 25, 2011 19:52 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Podczytuję po cichutku wątek i miałam nadzieję, że wszystko co złe jest już za Wami, a tu takie kiepskie wieści :(
Nieustająco trzymam kciuki za obie Broszi i Inkę :ok: Duża Broszko, jesteś bardzo dzielna :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob mar 26, 2011 16:04 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Niechże wreszcie skończą się te zdrowotne kłopoty, bo to może człowieka wykończyć.Coś wiem na ten temat :cry: Mogę tylko trzymać kciuki :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 29, 2011 18:01 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

Rozmawiałam z dr - operacja przepukliny i sterylka odbędzie się u niego za ok 3 tyg, tyle czasu trzeba odczekać po szczepionce. Dokładny termin ustalimy za 2 tyg a teraz musimy zrobić Broszce badania kontrolne krwi i sioo i ew. doleczyć pęcherz...
Kiedy opowiedziałam mu ile Broszeńka ma problemów: wątroba, serduszko, płuca, pęcherz oraz możliwe spustoszenia przez robaczycę - dr stwierdził że w takim razie będzie miała na klinikach zrobione przed operacją komplet badań (krew, usg, rtg, ekg itd).

zapomniałam zapytać ile to wszystko będzie kosztować :roll:

tak mnie zmartwiły te przepukliny że zapomniałam napisać że chyba wytłukliśmy w końcu robale bo wet w piątek stwierdził że futerko się poprawiło i rzeczywiście też widzę że brzuszek i boczki w końcu zarastają :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto mar 29, 2011 18:03 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

to ja się ucieszę ze stanu futerka! I z odwrotu robali!.
Daj znać, jeśli byś potrzebowała jakiejś pomocy we Wrocławiu.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto mar 29, 2011 18:12 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

dagmara-olga pisze:to ja się ucieszę ze stanu futerka! I z odwrotu robali!.
Daj znać, jeśli byś potrzebowała jakiejś pomocy we Wrocławiu.

dzięki, oczywiście dam znać :)
na razie mam plan że jeśli nie będę jeszcze mogła prowadzić to w umówiony dzień operacji mój TZ weźmie wolne, bo teraz dla mnie największym problemem jest transport.
ale mam nadzieję że za 3 tyg będę już mobilna a na klinikach na szczęście nie będę musiała biegać po schodach :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto mar 29, 2011 18:16 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

i tak musicie jechać obok moich rodziców, więc jak coś - możecie tam "na popas" stanąć z Broszką.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto mar 29, 2011 18:18 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

dagmara-olga pisze:i tak musicie jechać obok moich rodziców, więc jak coś - możecie tam "na popas" stanąć z Broszką.

:ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro mar 30, 2011 20:33 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

przelałam własnie 50 zł z kolczykowego bazarku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=125804
dziewczyny powpłacały "z górką" na maleńką :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Czw mar 31, 2011 7:32 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

lanua pisze:przelałam własnie 50 zł z kolczykowego bazarku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=125804
dziewczyny powpłacały "z górką" na maleńką :1luvu:

baardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw mar 31, 2011 7:33 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

z najnowszych wieści: Broszka zaczyna coś pojękiwać rujkowo :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw mar 31, 2011 8:21 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- przepuklina :(

:-) i cieszy, że brzuszek zarasta!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]