Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 10:03 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dorota pisze:Znalazla sie?

Duży wieczorem ustawił u rodziców klatko łapkę, aby złapać dziką, dziś z samego rana pojechała tam Duża, niestety klatka nieruszona, co gorzej jedzenie też nietknięte, Duża wpadła w panikę i zaczęła przeczesywała przedpokój i pokój oraz kotłownię centymetr po centymetrze w poszukiwaniu otworów, Duży za nią chodził i pytał czy zamierza znaleźć dziurę w ścianie i znalazła coś.
Za piecem przy samym suficie jest dziura, Duża pyta, dokąd prowadzi ten otwór, Duży powiedział, że to wyciąg wentylacyjny do komina :strach: i w tym momencie Duża prawie padła, oczami wyobraźni widziała już dziką jak wychodzi tą dziurą na dach i ucieka a chwile później jak się zaklinowała w tym wylocie :strach:
Duża kazała Dużemu wchodzić na dach i sprawdzać, czy dzika nie utknęła w tym wylocie. Próbował jej tłumaczyć, że nie mogła tamtędy wyjść, ale Duża stwierdziła, że Duży nie zna się na dzikusach i kot może wyjść taka dziurą, w panice zaczęła przerzucać sterty gratów i próbowała wcisnąć się tam gdzie normalnie nie zmieściłaby się, była pewna, że kotka wyszła tym otworem wentylacyjnym na dach. Na szczęście znalazła dziką, siedzi wciśnięta pod starym kredensem w samym końcu przedpokoju, jest bardzo wystraszona, Duża odetchnęła.
Wieczorem Duża znów ustawi klatko łapkę, ale już bliżej kredensu i odsunie część gratów zasłaniających kredens, jeśli i tym razem dzika się nie złapie to jutro po pracy Duża robi demolkę w domu rodziców Dużego i będzie próbowała łapać dziką osobiście, Duży ma jej poszukać spawalniczych rękawic, bo ta kotka to taka prawdziwa dzika dzicz, tuż po sterylne zdemolowała gabinet, pogryzła Dużą i doc.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw mar 24, 2011 10:14 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Pod rękawice spawalnicze załóż inne rękawiczki, skórzane, jak masz.
A ten wylot da się zatkać? Trzeba.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw mar 24, 2011 10:20 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

MalgWroclaw pisze:Pod rękawice spawalnicze załóż inne rękawiczki, skórzane, jak masz.
A ten wylot da się zatkać? Trzeba.

Wylot to ja od razu zatkałam.
Pod rękawice spawalnicze mam takie fajne robocze, z grubej skóry z takim jakby laminatem, tylko są już mocno zużyte i takiej dziczy nie przetrzymają, więc idą jako wewnętrzne a na zewnątrz rękawice spawalnicze mojego Darka i całkiem fajnie to zabezpiecza, tylko precyzja się pogarsza i trudniej chwycić kota za kark.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw mar 24, 2011 10:26 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Moja precyzja w samych tylko spawalniczych nie istnieje :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw mar 24, 2011 12:36 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu trzymaj się :1luvu:
A ja chodzę do kociego dentysty :( Duży mówi, że na razie jestem grzeczna. Ale się boję :cry:
Pozdrawiamy (z respektem i z oddali) dziką dzicz; ale charakter. Podobno Duża kiedyś miała malutką łaciatą kocinkę, która potrafiła przegryźć się przez podwójne skórzane rękawiczki... i jeszcze innego kota, któremu żeby można było zaaplikować tabletkę ktoś poradził by go wsadzić w nogawkę starych dżinsów, zostawic tylko łebek na wierzchu, a resztę owinąć jeszcze ręcznikiem... to oczywiście działało tylko wtedy, gdy kocio zechciał.
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw mar 24, 2011 12:51 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

bagheera pisze:Podobno Duża kiedyś miała malutką łaciatą kocinkę, która potrafiła przegryźć się przez podwójne skórzane rękawiczki... i jeszcze innego kota, któremu żeby można było zaaplikować tabletkę ktoś poradził by go wsadzić w nogawkę starych dżinsów, zostawic tylko łebek na wierzchu, a resztę owinąć jeszcze ręcznikiem... to oczywiście działało tylko wtedy, gdy kocio zechciał.
Principessa

Znaczy: miała zdrowe ząbki :mrgreen: . A u nas zostawianie tylko łebka/łapki (do manicure) w ogóle nie działa.
Fasolka rozweselona
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt mar 25, 2011 13:03 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dobrymiau... 8)
wzięłam przykład z dzikiej dziczy i nie dałam sobie zrobić rtg :twisted:
Ptachu! Zbieraj się szybko i uważaj na swoją Dużą, bo chce przesuwać kredensy 8O
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt mar 25, 2011 13:08 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu,

jak wszyscy sie macie?
Czekamy na jakies dobre wiesci.

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt mar 25, 2011 15:05 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

bagheera pisze:Dobrymiau... 8)
wzięłam przykład z dzikiej dziczy i nie dałam sobie zrobić rtg :twisted:
Ptachu! Zbieraj się szybko i uważaj na swoją Dużą, bo chce przesuwać kredensy 8O
Principessa

Brawo dla Tej Pani!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt mar 25, 2011 16:57 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu, odzyskaliście władzę nad dziką kotką? Biedna ona jest, prawda?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt mar 25, 2011 17:54 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

MalgWroclaw pisze:Ptachu, odzyskaliście władzę nad dziką kotką? Biedna ona jest, prawda?
Fasolka

Tak.
Ale to stan przejsciowy!!!!

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pt mar 25, 2011 18:00 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dorota pisze:
MalgWroclaw pisze:Ptachu, odzyskaliście władzę nad dziką kotką? Biedna ona jest, prawda?
Fasolka

Tak.
Ale to stan przejsciowy!!!!

Mru

Tak piszę, bo patrzę na dużą i wiem. Fasolka :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt mar 25, 2011 21:11 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dzika dzicz w nocy raczyła grzecznie zapakować się do klatko-łapki i rano Duża ją wypuściła na działkach, ma dosyć polowania na tą dzicz. Jutro rano Duża łapie kolejną kotkę na sterylizacje, ciekawe czy też będzie taka dzika dzicz? Duża mówi, że woli takie, bo później może je z czystym sumieniem wypuścić, a gdyby wykazywała chęć oswojenia to byśmy mieli problem, żal wypuścić a miejsca u nas na razie brak dla kolejnego kota.

Ja już lepiej, Duża się o mnie bardzo martwiła, bo atak mnie złapał jak spałem w naszym kocim gnieździe to taki odpowiednik bocianiego gniazda i spadłem z niego na podłogę, trochę przy tym się poobijałem, ale już jest lepiej.

Ptachu

iwcia

Post » Pt mar 25, 2011 22:09 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:Dzika dzicz w nocy raczyła grzecznie zapakować się do klatko-łapki i rano Duża ją wypuściła na działkach, ma dosyć polowania na tą dzicz. Jutro rano Duża łapie kolejną kotkę na sterylizacje, ciekawe czy też będzie taka dzika dzicz? Duża mówi, że woli takie, bo później może je z czystym sumieniem wypuścić, a gdyby wykazywała chęć oswojenia to byśmy mieli problem, żal wypuścić a miejsca u nas na razie brak dla kolejnego kota.

Ja już lepiej, Duża się o mnie bardzo martwiła, bo atak mnie złapał jak spałem w naszym kocim gnieździe to taki odpowiednik bocianiego gniazda i spadłem z niego na podłogę, trochę przy tym się poobijałem, ale już jest lepiej.

Ptachu kochany,

najcieplejsze mysli...

Dorota

[poprzednia][następna]