Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 25, 2011 11:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Patmol pisze:czemu upojny?

bo myślałam, że poświęcisz week-end na poszukiwania własciciela, skoro go nie chcesz, mimo, że taki cudny :)
A Georg-inia chyba sobie zostawi Rustiego ...

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt mar 25, 2011 11:28 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

ale jakbym go miała szukać przez weekend?
sprawdziłam ogłoszenia lokalne, ale nie ma :?
popiszę trochę papierowych - i Młoda porozwiesza; może jakaś lecznica tam jest - to i w lecznicy
a po szkole w poniedziałek poszuka czy tam ktoś czegoś jeszcze nie powiesił :wink:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt mar 25, 2011 11:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Patmol pisze:ale jakbym go miała szukać przez weekend?

chodzić i pytać ludziów w okolicy, wieszać ogłoszenia, rozglądać się, za takimi ręcznie pisanymi, rozwieszonymi na latarniach, zaczepiać ludziów wyprowadzających pieski, czy jakiemuś znajomemu pies nie uciekł - no jakoś tak to sobie wyobrażałam

Ale mógł go tez ktoś z samochodu wystawić i odjechać :(

pozytywka

Post » Pt mar 25, 2011 14:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Fantastyczny opis :mrgreen: pozytywko, moje do dzisiaj się piorą, gryzą, po mordzie dają :P ale to taka zabawa, nikt nie cierpi, krew się nie leje, a kotka jeszcze sama potem zaczepia. Więc ich walki to chyba dobry znak, póki oczywiście nie zauważysz że dzieje sie coś naprawdę złego. Ale jakoś wątpię 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt mar 25, 2011 14:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

wiesz, jak on ją atakuje to nie jest zabawa, tylko chęć przepędzenia, albo ukatrupienia (to dziś rano)
Ale powoli otucha wstępuje we mnie, bo to, że dał się wylizać to jest jak podpisanie aktu o nieagresji.
A Mała mi naprawdę zaimponowała, on ją "niszczy" od pięciu dni, a ona postanowiła okazać mu, że jej na nim zależy - szacun dla Małej.
Potem spali na sąsiednich krzesłach :)
Tak naprawdę nieprzyjemnie jest tylko rano, jakby on po obudzeniu był niezadowolony, że problem nie zniknął sam w ciągu nocy.
Potem, w ciągu dnia jest całkiem poprawnie.
Teraz nabuczała na moja córkę, która ja zabrała z dużego pokoju, a ona przecież chciała bawić się z Dużymkotem :)

pozytywka

Post » Pt mar 25, 2011 14:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Pozytywko, to norma.

U nas jest tak - lizu, lizu, lizu, kocham cię przyjaciółko, ja ciebie też, lizu, lizu, a teraz zamiast lizania ugryzę cię w brzuch, dam ci w mordę i będziemy uprawiać przez 5 minut zapasy, ok, już wystarczy tych zapasów, kocham cię, lizu, lizu, a teraz dam ci w ryj i nasyczę na ciebie, ty wstrętna parówo.

I tak w kółko :ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt mar 25, 2011 14:31 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

pozytywka pisze:A Mała mi naprawdę zaimponowała, on ją "niszczy" od pięciu dni, a ona postanowiła okazać mu, że jej na nim zależy - szacun dla Małej.

ha :mrgreen: ona została przecież odpowiednio przeszkolona przez MOJE koty

a gdybyś nie zamykała drzwi od pokoju w którym śpicie na noc?

Patmol

Post » Pt mar 25, 2011 14:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Conchita pisze:Pozytywko, to norma.
U nas jest tak - lizu, lizu, lizu, kocham cię przyjaciółko, ja ciebie też, lizu, lizu, a teraz zamiast lizania ugryzę cię w brzuch, dam ci w mordę i będziemy uprawiać przez 5 minut zapasy, ok, już wystarczy tych zapasów, kocham cię, lizu, lizu, a teraz dam ci w ryj i nasyczę na ciebie, ty wstrętna parówo.
I tak w kółko :ryk:

o kruca, no to fajne perspektywy 8O
nie lubię gryzienia :?

pozytywka

Post » Pt mar 25, 2011 14:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

ale koty uwielbiają takie zapasy :mrgreen:
ogony kręcą młynka i dwóch zawodników stoi słupka naprzeciwko
i atak :mrgreen: i jeszcze raz :mrgreen:
a potem razem śpią :wink:

Patmol

Post » Pt mar 25, 2011 14:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Ale one się naprawdę lubią ;) Razem śpią, ganiają się wesoło. Nie gryzą się tak, żeby któraś wrzeszczała z bólu, to takie kocie przepychanki, chociaż czasem wygląda groźnie. A Melisa potrafi się wyszczerzyć na Manię jak czarna pantera ;)
Obrazek

Conchita

Post » Pt mar 25, 2011 14:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Zajrzyj do Amyszki - tam się dzieje :twisted:
Przy wprowadzeniu trzeciego do stada było dość ponuro ale to przeszłość. Ich wzajemne relacje sa właśnie takie jak pisze Conchita a dotego BOGATO ilustrowane - będziesz miała poglądówkę :ok:

viewtopic.php?f=1&t=125304&start=0
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt mar 25, 2011 14:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Patmol pisze:
pozytywka pisze:A Mała mi naprawdę zaimponowała, on ją "niszczy" od pięciu dni, a ona postanowiła okazać mu, że jej na nim zależy - szacun dla Małej.

ha :mrgreen: ona została przecież odpowiednio przeszkolona przez MOJE koty
a gdybyś nie zamykała drzwi od pokoju w którym śpicie na noc?

nie da rady, bo to jest okrutna graciarnia i Loki nie powinien miec tu wstępu, bo ciągle coś zrzuca i robi się jeszcze większa graciarnia :strach:
Poza tym chłopaki (TŻ i Loki) chodzą późno spać, hałasują, bawią się, gadają, świecą światło i to przeszkadza. Mnie przeszkadza.
Z kolei nie chcę sytuacji, że TŻ śpi z oboma kotami, bo obiecałam, że nie będzie musiał :mrgreen:
Caillou ładnie idzie spać ze mną, a wtedy Loki ma swojego Dużego tylko dla siebie - też nie chcę go tego pozbawiać.

No i najważniejsze - Caillou wstaje o 4tej rano - to jest pora kiedy TŻ śpi, gdyby mu wtedy urządzili oboje kipisz nad głową, to na pewno przestałby być przyjacielem kotów, a co gorsza ludzi też :-/

Przynajmniej na razie nocna izolacja musi być.
Ostatnio edytowano Pt mar 25, 2011 14:46 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Pt mar 25, 2011 14:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

acha, no to Dziewczyny spoko
jak uważacie, że mogą się bić, to niech się biją
przypominam tylko że Caillou wygląda jak królik miniaturka i jest ze 3 razy lżejsza od niego
no i jednak dziś piszczała z bólu? strachu? w każdym razie jej się nie podobało, że on na niej leży i usuiłuje ugryźć

Generalnie i tak jest całkiem nieźle :)

Chociaż tęsknię za takimi obrazkami, jak Patmol zamieszczała - Tymoteusz obejmujący łapą Caillou, Ruda i Mała śpiące razem, Patmol opiekuńczy
no, wiecie - takie fajne koty opiekujące się młodszą koleżanką

ciekawe czy kiedykolwiek zdołam zrobić takie zdjęcie

pozytywka

Post » Pt mar 25, 2011 14:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

No przestań, to dopiero kilka dni i sytuacja zmienia się dynamicznie :)
Obrazek

Conchita

Post » Pt mar 25, 2011 14:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

To myślę, że trochę potrwa to poranne obrażanie się Lokiego. 8)
Ale moim zdaniem bardzo dobrze wszytko się układa; takie walki są dobrym wstępem do późniejszej zabawy
chociaż początkowo może to budzić obawy 8)

Patmol

[poprzednia][następna]