KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 19:55 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

W tą sobotę czyli pojutrze rano nie będzie dyżuru Martynie wypadły zajęcia w szkole z matematyki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 24, 2011 20:00 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Pani Bożena mogłaby odwiedzić w sobotę albo w niedzielę Milusia tylko musi ktos kto ma dyżur z nią się umowić

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw mar 24, 2011 20:24 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Uprzejmie informuję, że pożyczyłam sobie olejek z dziurawca - ten mały słoiczek (dla siebie)

Czy dzika Pati nie ma grzyba na nosie?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw mar 24, 2011 20:39 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziś podjechałam z klatką-łapką pod Novotel gdzie rezyduje grupa kociaków - złapało mi się jedno kocię młode taki typowy pręgusek nie wiem czy kocur czy kotka, zawiozłam do Almavetu na zabieg kastracji lub sterylizacji, Panowie z ochrony dopingowali mnie i dość wątpili czy cokolwiek się złapie ale klatka zadziałała bezbłędnie - więcej nie mogłam złapać bo nie ma miejsca w Almavecie do przechowania, widziałam jeszcze dwa pręguski i czarnego kocura, czyli z tym co złapałam to wiadomo, że są na 100% 4 koty. Niestety wieczorem rozmawiałm z P. Lucyną która tam pracuje i te koty dokarmia i okazało się że 3 lub 4 koty znaleziono martwe na ulicy nieopodal Novotelu, ale to były te koty które wypuszczały się daleko, bo część kotów trzyma się blisko Novotelu nie odchodzi daleko - koty które zostały znalezione martwe miały pianę na pyszczkach więc prawdopodobnie zostały otrute albo w okolicach stacji benzynowej, albo salonu sprzedaży Mercedesa normalnie ręce mi opadły :cry: tym bardzeij byłam zdziwiona bo ludzie z ochrony z budki wjazdowej do Novotelu i z ochrony samego Novotelu byli pozytywnie nastawieni do kotów. No cóż nie wiem co dalej robić koty raczej nie są przytulaste i przymilaste - jeśli sie okaże że to co złapiemy będzie proludzkie można szukać domów, ale co z resztą :( No nic będziemy się martwiły później - niestety w sobotę trzeba będzie tam podjechać p. Lucyna pracuje od ósmej rano do 20 wieczorem złapać co się da - zawieźć do kociarni, a w poniedziałek do lecznicy na sterylizacje.

terenia1

Post » Czw mar 24, 2011 20:42 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

3mam :ok: za "łapankę"
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw mar 24, 2011 21:30 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziś w pracy całkiem przez przypadek (firma wywoziła do zniszczenia meble różniste biurowe) załatwiłam do Kociej Chatki 3 sztuki kontenerków całkiem sprawne i z solidnymi blatami na kółeczkach tak że można je będzie przemieszczać bez problemu, takich pod biurko z szufladami wymienimy te stare które mamy na kociarni :) jutro postaram się jakoś je przetransportować do kociarni :)

terenia1

Post » Czw mar 24, 2011 21:40 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

No to super :mrgreen:
Jak coś po 17:00 mogę pomóc z transportem :wink:

Cookie1706

Post » Czw mar 24, 2011 21:48 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Cookie1706 pisze:No to super :mrgreen:
Jak coś po 17:00 mogę pomóc z transportem :wink:

Oż kurcze byłoby super :D bo do mojego pierdka czyli Forda Ka to może wejdzie jeden mały kontenerek :wink:

terenia1

Post » Czw mar 24, 2011 21:53 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mój jest troszkę większy jak zresztą sama widziałaś :wink:
Tylko muszę z mężem się dogadać, bo to Jego furka :smokin:
Jutro się zdzwonimy dokładnie co i jak :pisanie:

Cookie1706

Post » Czw mar 24, 2011 22:10 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A to nasza Puchatka w nowym domku ze swoją czarną koleżanką :mrgreen:
Obrazek

terenia1

Post » Czw mar 24, 2011 22:22 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

I Mojra w nowym domku :D
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Pt mar 25, 2011 3:26 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

gosiakot pisze:
terenia1 pisze:Dorotka to czas najwyższy niedobory uzupełnić :mrgreen:

Dorota czyżybyś nadmiernie wzięła sobie do serca moje pw o szybkich dyżurkach :mrgreen: nooo ja nie chciałam aż tak Cię podkręcić, wcale nie śmieszną miałaś przygodę 8O , przysłać Ci może zimne piwko w puszce na okłady :?:

Ale ja w innej sprawie - może przeoczyłam już - bo dużo rzeczy mi na forum "umyka" - ale czy wiecie że 3.04.2011 r. między innymi w Katowicach i w Zabrzu bedzie marsz "niemilczenia" wobec okrucieństwa dla zwierząt ??? może ktoś będzie zainteresowany uczestnictwem - to jest niedziela , załączam link http://marszniemilczenia.wordpress.com/katowice-ii/

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt mar 25, 2011 7:51 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:W tą sobotę czyli pojutrze rano nie będzie dyżuru Martynie wypadły zajęcia w szkole z matematyki.

Jutro Piotrek weźmie dyzur rano tylko wczesniej pojedzie do schronu na dyzur

Filomen

Post » Pt mar 25, 2011 9:49 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A czy były już wyniki sekcji zwłok kotów od pani Bożeny? A jeśli nie to kiedy będą? Czy tych kotów, o których pisała Teresa, nie można by było też wysłać na sekcję? Jaki to w ogóle jest koszt za 1 kota?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt mar 25, 2011 10:44 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:A czy były już wyniki sekcji zwłok kotów od pani Bożeny? A jeśli nie to kiedy będą? Czy tych kotów, o których pisała Teresa, nie można by było też wysłać na sekcję? Jaki to w ogóle jest koszt za 1 kota?

dziś mają być 80 zł od kota, drogo :(

Filomen

[poprzednia][następna]