takiej nie miałam. Ale tam gdzie się unosi pionowo to wkładasz jedzenie.To coś na podłodze to zapadka na której kot musi stanąć by wyjście się zamknęło. Drzwiczki

musisz zostawić otwarte

.To te zielone całe metalowe. Pręty są do podnoszenia i przytrzymania drzwiczek i zapadki. Pomajstruj przy niej próbując ustawic tak jak na fotce. To "pozycja" wejsciowa". Jak naciśniesz zapadkę to powinno sie zamknąć.
Moze ktoś kto bezpośrednio miał takie cudo odezwie się. Ja przy każdej wypożyczonej musze pogmerać.
Jesli chodzi o łapanie to robisz scieżke tak jak kiedyś pisałam. W środku tez trochę ,za zapadką najwięcej. Potem siedzisz tak by kot mało ciebie widział i czekasz.Usłyszysz jak sie zamknie.
Powodzenia
edit: tam sa dwie różne na fotce.Którą masz? Jeśli podłoga druciana kota wystraszy to pokombinuj z położeniem kartonu, linoleum czy czegoś tam. Czasem kot nie lubi stąpac po prętach. Ale musisz połozyć tak, by łapka sie zamknęła. W tej innej pewnie nalezy wsadzić jedzenie przez pręty za zapadkę. osobiście wolę z wejściem pionowo zamykającym sie bo nie zahacza o kota jak sie zapada. Jesli to zrobi, z reguły kot ucieka.