Łódź, próba adopcji kotów ze schronu na Kosodrzewiny.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 11:30 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Doczytalam... Femka, trup, nie trup, ale wariat to Ty jestes na bank. Skuteczny wariat. :ryk: Wyobrazilam sobie Wasza akcje na drodze - musialo byc interesujaco. Sliczny ten benek, choc bardzo zabiedzony. Mysle ze ma szanse na fajny dom.
Serniczek, gieroj jestes - ja bym sie nie odwazyla gmerac kolo pyska obcemu, rannemu psu. Raz sie odwazylam (gluuupia), to mam blizne do dzis - pies mial otwarte zlamanie tylnej lapy, okazalo sie ze lancuchowy sasiadki - poza szokiem i bolem, dochodzilo pewnie "skrzywienie lancuchowe". Dziabnal nie pytal.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw mar 24, 2011 11:34 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Femcia ale zapuścisz żurawia co i jak z labką?????prosze prosze prosze....Obrazek
Serniczek

Post » Czw mar 24, 2011 11:35 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

po pierwsze primo, nie tylko ja. Była tam ze mną jeszcze annskr i sąsiadka z Rosanowa. Ciągle jakoś ten fakt wszystkim umyka :twisted:

Serniku, będę tam w poniedziałek. Na pewno spróbuję się dowiedzieć. Dla mnie ta adopcja to też ogromne zaskoczenie, bo gdy około 11 wyjeżdżałam ze schronu, wszyscy bardzo kibicowali, żebym domu szukała.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw mar 24, 2011 11:37 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Femka, czy psica była wysterylizowana?
Feebee

Post » Czw mar 24, 2011 11:39 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

na szczęście tak.
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 24, 2011 11:42 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Uffff... kamień spadł mi z serca.
Niech będzie szczęśliwa i kochana w nowym domu.
Feebee

Post » Czw mar 24, 2011 12:22 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Mam nadzieję, że uda się psiakowi :ok: :ok: .
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw mar 24, 2011 12:39 Re: Serdeczne podziękowania dla Fundacji "Medor" w Zgierzu

Doczytuję od początku, z emocjami bardzo różnymi. Idę doczytywać dalej.

MariaD pisze:
Femka pisze:
PcimOlki pisze:Myślę, że Femka rozegrała to tak, żebyś innego wyjścia nie miała. Znaczy miała byś jedno: po trupach.

PcimOl, wyrażaj się z szacunkiem, mówisz o moim trupie :mrgreen:

Po Twoim trupie jechałabym z szacunkiem i namaszczeniem włączywszy stowną muzykę. :wink: :lol:
Ale to mnie zabiło :ryk:

Edit: doczytałam. Niech się suni szczęści w nowym domu :ok:
I kciuki za dobry dom dla benka :ok:
O co chodzi z tym wyrokiem w postaci Wojtyszek?
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw mar 24, 2011 13:23 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Femka pisze:po pierwsze primo, nie tylko ja. Była tam ze mną jeszcze annskr i sąsiadka z Rosanowa. Ciągle jakoś ten fakt wszystkim umyka :twisted:

Serniku, będę tam w poniedziałek. Na pewno spróbuję się dowiedzieć. Dla mnie ta adopcja to też ogromne zaskoczenie, bo gdy około 11 wyjeżdżałam ze schronu, wszyscy bardzo kibicowali, żebym domu szukała.

Nie umyka, Boze bron. Oczami wyobrazni widzialam dwie "wariatki" na ruchliwej trasie, obsobaczajace niesfornych kierowcow i ganiajace za padajacym na pyszcz "cielakiem". Widok co najmniej piekny. A potem dyskusja o Twoim trupie, o jezdzie po nim powoli i z nalezytym szacunkiem... No, sorry! :ryk:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw mar 24, 2011 14:05 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Femko podoba mi się to co robisz i to serce, które wkładasz w taką pracę, jednak to, jak traktujesz ludzi nie jest w porządku.

Zrobiło mi sie przykro, ze potraktowalas mnie jak jakiegos bullterriera poszczutego przez którąkolwiek Fundację. Wiesz, myślę, ze troche większa dawka tolerancji do ludzi by Ci sie przydała. Nie wiem skąd u Ciebie ten jad i chęć upokorzenia innych.
Co to zmieni? To, ze czlowiek, który dal pare groszy Medorowi czy innej Fundacji już tego nie uczyni?
Czy to Twoje naskakiwanie zrobi coś dobrego dla zwierząt? Szczerze wątpie.

Karilka

Od: Sob mar 29, 2008 21:06

Post » Czw mar 24, 2011 14:12 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Ja mam tylko nadzieje, ze sunia bezlapka trafila do osoby swiadomej i kochajacej, i ze nie wroci...

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Czw mar 24, 2011 14:18 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Karilka, w pierwszej chwili chciałam Ci nawet odpowiedzieć. Ale skoro do Ciebie nie dotarło do tej pory, jaki jest kaliber zachowania fundacji, to już nie dotrze.
Najważniejsze, że mimo istnienia fundacji, benek żyje i ma się dobrze. I nie ma pojęcia, jakich ma przyjaciół.

EDIT: robiło Ci się przykro? Oj, to straszne. My przez cały czas przeżywałyśmy euforię.
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 24, 2011 14:22 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Karilka pisze:
Co to zmieni? To, ze czlowiek, który dal pare groszy Medorowi czy innej Fundacji już tego nie uczyni?

i znowu te grosze...
Obrazek

Femka

Post » Czw mar 24, 2011 15:16 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Karilka pisze:Femko podoba mi się to co robisz i to serce, które wkładasz w taką pracę, jednak to, jak traktujesz ludzi nie jest w porządku.

Zrobiło mi sie przykro, ze potraktowalas mnie jak jakiegos bullterriera poszczutego przez którąkolwiek Fundację. Wiesz, myślę, ze troche większa dawka tolerancji do ludzi by Ci sie przydała. Nie wiem skąd u Ciebie ten jad i chęć upokorzenia innych.
Czy to Twoje naskakiwanie zrobi coś dobrego dla zwierząt? Szczerze wątpie.

Karilka, uważasz, że zachowanie Medora było OK?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw mar 24, 2011 15:22 Re: "Podziękowania" dla Medora, podwójna moralność fundacji s.8

Zosia, Jakże znamienne, że w postach Karilki nie ma słowa, że stało się źle, że nie powinno się to wydarzyć. Jest natomiast poczucie krzywdy i obawa, że ktoś nie wpłaci datku.
Norma.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]