Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 14:08 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Przed chwilką wróciłam od weta z Matyldzią , Lussi i świnką Krecikiem :
Matyldzi zmiany w buzince goja się bardzo ładnie :lol: , choć nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie całkiem dobrze
Została tez dziś zaszczepiona ii za 3 tyg powtórka :lol:

Lussi też została zaszczepiona z tym że to już druga szczepionka była :lol: . Przed chwilką miałam tel w sprawie adopcji Lussii i zobaczymy , trzymajcie :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon mar 21, 2011 17:30 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Zobaczyłam w niekochanych - dziewczyna o tym nicku Kitty27 zajmuje się królikami.
może z nia się skontaktujcie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon mar 21, 2011 19:07 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Alienor pisze:Po obmacaniu diagnoza brzmi: tluszczyk zlazł, ale została na diagnostykę - lepiej wiedzieć na pewno. :roll: Wieczorem ją odbiorę i napiszę co i jak.

No to dobrze, że wstępnie to nic poważnego :roll:
Czekamy na dalsze wieści :catmilk:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon mar 21, 2011 20:32 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Justynka jak tam dziki królik?
Żyjesz jakoś?
:roll:

Cookie1706

Post » Pon mar 21, 2011 21:21 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Króliki są grrrroźne :strach: A Stella już w domu - miała rentgena i wyszło, że u niej to silny odczyn zapalny+ tłuszczyk, który "spełzł" tam. Mam antybiotyk dla niej i lek przeciwzapalny. Jak nic nie będzie niepokojącego 26 idziemy na kontrolę. Co do nóżki - pani doktor obejrzała dokładnie - wygląda to na stare naderwanie wiązadła krzyżowego. Jak chcemy to można kicię przyśpić i zrobić pełną diagnostykę (RTG itd.) bo jak kicię się rusza, to miauczy że boli i się spina. Przy czym nie przeszkadza to raczej kici więc mamy się zastanowić czy chcemy - na razie ten brzuch był najpilniejszy no i zdjęcie było bez premedykacji.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 21, 2011 21:23 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

3mamy :ok: za szybki powrót Stelli do zdrówka!

Cookie1706

Post » Wto mar 22, 2011 16:55 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

On nie jest dziki,tylko głupi,wstrętny i złośliwy...Nigdy w życiu nie miałam takiego czegoś w domu,a miałam już trochę królików na dt.Podejdzie do mnie tylko wtedy,jak mam jedzenie.Dzisiaj spałam 2 godz. w nocy :( Nigdy nie tłumaczyłam ludzi pozbywających sie zwierząt,ale w tym przypadku naprawde nie powiedziałabym na nich nic złego.Jeśli kastracja go nie uspokoi,to nie wiem co będzie.

W klatce siedzieć nie chce,bo wali głową i gryzie pręty, wypuszczony wkskakuje na meble,niszczy wszystko,zamaist wąchać,to gryzie.Ile on ma siły i jak wysoko skacze.

on by sie nadawał do pół domowych warunków,ale na pewno nie do mieszkania.Gdybyście słyszeli,że ktoś szuka takiego...będę naprawdę wdzięczna.

ma 2,5 kg,młody,Baranek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Coookie...byłaś w niedziele w schronisku?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto mar 22, 2011 16:56 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Alienor pisze:Króliki są grrrroźne :strach: A Stella już w domu - miała rentgena i wyszło, że u niej to silny odczyn zapalny+ tłuszczyk, który "spełzł" tam. Mam antybiotyk dla niej i lek przeciwzapalny. Jak nic nie będzie niepokojącego 26 idziemy na kontrolę. Co do nóżki - pani doktor obejrzała dokładnie - wygląda to na stare naderwanie wiązadła krzyżowego. Jak chcemy to można kicię przyśpić i zrobić pełną diagnostykę (RTG itd.) bo jak kicię się rusza, to miauczy że boli i się spina. Przy czym nie przeszkadza to raczej kici więc mamy się zastanowić czy chcemy - na razie ten brzuch był najpilniejszy no i zdjęcie było bez premedykacji.

Ty wiesz,co dla niej jest najlepsze...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto mar 22, 2011 17:29 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Nie wiedziałam, że króliki potrafią się tak zachowywać 8O 8O 8O

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto mar 22, 2011 21:30 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Niestety nie byłam w schronisku w niedzielę, nie miałam samochodu :cry:
W tygodniu postaram się przyjechać, bo mam koce, szmatki, ręczniki i takie tam...cały wielki wór :mrgreen:

Cookie1706

Post » Wto mar 22, 2011 22:45 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Justa&Zwierzaki pisze:Przed chwilką wróciłam od weta z Matyldzią , Lussi i świnką Krecikiem :
Matyldzi zmiany w buzince goja się bardzo ładnie :lol: , choć nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie całkiem dobrze
Została tez dziś zaszczepiona ii za 3 tyg powtórka :lol:

Lussi też została zaszczepiona z tym że to już druga szczepionka była :lol: . Przed chwilką miałam tel w sprawie adopcji Lussii i zobaczymy , trzymajcie :ok:

:ok: :ok: :ok:

Cookie1706

Post » Wto mar 22, 2011 23:45 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Inez dziś wypuściłam z boksu - więc dziewczyna ma dużo przestrzeni do biegania, powygladała przez okno pozwiedzała nowe terytorium i zadekowała się na szafie w legowisku, wtrząchnęła dziewczyna dwie michy mokrego :ok: apetycik to ona ma i oby tak dalej :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro mar 23, 2011 0:19 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

justyna8585 pisze:On nie jest dziki,tylko głupi,wstrętny i złośliwy...Nigdy w życiu nie miałam takiego czegoś w domu,a miałam już trochę królików na dt.Podejdzie do mnie tylko wtedy,jak mam jedzenie.Dzisiaj spałam 2 godz. w nocy :( Nigdy nie tłumaczyłam ludzi pozbywających sie zwierząt,ale w tym przypadku naprawde nie powiedziałabym na nich nic złego.Jeśli kastracja go nie uspokoi,to nie wiem co będzie.

W klatce siedzieć nie chce,bo wali głową i gryzie pręty, wypuszczony wkskakuje na meble,niszczy wszystko,zamaist wąchać,to gryzie.Ile on ma siły i jak wysoko skacze.

on by sie nadawał do pół domowych warunków,ale na pewno nie do mieszkania.Gdybyście słyszeli,że ktoś szuka takiego...będę naprawdę wdzięczna.

ma 2,5 kg,młody,Baranek

Obrazek

Obrazek

Coookie...byłaś w niedziele w schronisku?

justyna moze napisz do SPK moze ktoś bedzie mógł mu dac tymczas.Tam ludzie sie znaja na króliczkach napewno pewnych zachowań można go oduczyć jeszcze
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro mar 23, 2011 22:29 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

terenia1 pisze:Inez dziś wypuściłam z boksu - więc dziewczyna ma dużo przestrzeni do biegania, powygladała przez okno pozwiedzała nowe terytorium i zadekowała się na szafie w legowisku, wtrząchnęła dziewczyna dwie michy mokrego :ok: apetycik to ona ma i oby tak dalej :lol:

Super :mrgreen:
Osobiście widziałam jak Inez sprawuje się na kociarni, ma szczęście dziewczyna :spin2: dobrze trafiła :1luvu:

Cookie1706

Post » Śro mar 23, 2011 23:52 Re: Schronisko w Rudzie Śl, POTRZ. TRANSP. RUDA ŚL.DĄBROWA/SOBOT

Inez miała wiele szczęścia... po wcześniejszym nieszczęściu.
Ja się dziś na ponad 2 tygodnie żegnam, mam nadzieję, że po powrocie będzie dużo świetnych, domkowych wieści :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia][następna]