Bezogonka Stella i Fubu już w swoich ds! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 16:10 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Tak, o tak - ona potrzebuje spokojnego domu. Choć sama nie jest zbyt spokojna :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 22, 2011 16:59 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Alienor wyróżnionego allegro jeszcze nie zrobiłam,ale obeicuje,że już dzisiaj na pewno.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro mar 23, 2011 22:45 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Dziś normalnie załamka - Stella zauważyła dziś rano, że mam przyszykowany zastrzyk i w długą... Schowała się bardzo porządnie, na szczęście zanim Ala musiała wyjść do szkoły już koniecznie, znalazłam ją :twisted: Po czym bardzo skutecznie się ukryła przed moim wyjściem do pracy. W końcu byłam o krok od uwierzenia, że kicia otwarła i zamknęła za sobą drzwi na balkon, bo reszta futer wyległa na parapet i patrzyła w tym samym kierunku :roll: Na szczęście Stella to nie Jedi, nie może otwierać drzwi siłą woli/Mocą :ok:
Ogólnie zdrowieje, szaleje (rozebrała się dziś sama z zawiązanego kaftanika i wysmarowała go całego same-wiecie-czym) i wsuwa aż miło (dziś mielony indyk) - zawszeć to lepiej jak kot sam je zamiast wymagać najlepszych kąsków podawanych do pyszczka i koniecznie z towarzyszeniem głasków, bo inaczej foch :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro mar 23, 2011 23:49 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Musi być z niej straszna cwaniara :)
Trzymam kciuki za rekonwalescencję, a po niej - za najlepszy z możliwych dom :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw mar 24, 2011 18:16 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Alienor pisze:Dziś normalnie załamka - Stella zauważyła dziś rano, że mam przyszykowany zastrzyk i w długą... Schowała się bardzo porządnie, na szczęście zanim Ala musiała wyjść do szkoły już koniecznie, znalazłam ją :twisted: Po czym bardzo skutecznie się ukryła przed moim wyjściem do pracy. W końcu byłam o krok od uwierzenia, że kicia otwarła i zamknęła za sobą drzwi na balkon, bo reszta futer wyległa na parapet i patrzyła w tym samym kierunku :roll: Na szczęście Stella to nie Jedi, nie może otwierać drzwi siłą woli/Mocą :ok:
Ogólnie zdrowieje, szaleje (rozebrała się dziś sama z zawiązanego kaftanika i wysmarowała go całego same-wiecie-czym) i wsuwa aż miło (dziś mielony indyk) - zawszeć to lepiej jak kot sam je zamiast wymagać najlepszych kąsków podawanych do pyszczka i koniecznie z towarzyszeniem głasków, bo inaczej foch :wink:

coś czuje,że niedługo będzie okrąglutka....:)

justyna8585

Post » Pt mar 25, 2011 11:40 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Nie, ale robi się z niej niezła cegiełka, bo to kot kompaktowy :wink: o wysokiej kompresji :ryk:

Alienor

Post » Sob mar 26, 2011 15:42 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Stella po kontroli - gula się zmniejszyła, ale nie dosyć - w poniedziałek skonsultujemy się znów z panią wet, która ją ciachała. Młoda poza momentem, gdy łapałyśmy ją na zastrzyki lub na wizytę do weta ma się dobrze i całkiem się nie przejmuje gulką - biega, skacze i próbuje zjadać wszystko co się da, łącznie ze śniadaniem Ali (dziecko miało w ręku kanapkę a kot z drugiej strony się przystawiał) :lol:

Alienor

Post » Sob mar 26, 2011 17:34 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Właśnie dzwoniła pani z Imielina zainteresowana Stellą - potrzebny ktoś (najlepiej zmotoryzowany) na wizytę przedadopcyjną :ok: :ok:

Alienor

Post » Nie mar 27, 2011 17:30 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Alienor pisze:Właśnie dzwoniła pani z Imielina zainteresowana Stellą - potrzebny ktoś (najlepiej zmotoryzowany) na wizytę przedadopcyjną :ok: :ok:

Odezwał się ktoś...?

justyna8585

Post » Nie mar 27, 2011 19:34 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Nie - cisza kompletna :( Ale pomyślałam - jak pani nie spodoba się Stella, w razie czego jest Inez, która znów dziś na mnie wlazła i usiłowała wywąchać wszystkie zapachy z moich pach i biustu :P

Alienor

Post » Nie mar 27, 2011 19:47 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Alienor pisze:Nie - cisza kompletna :( Ale pomyślałam - jak pani nie spodoba się Stella, w razie czego jest Inez, która znów dziś na mnie wlazła i usiłowała wywąchać wszystkie zapachy z moich pach i biustu :P

To trzymam kciuki,żeby któraś miała domek :)

justyna8585

Post » Pon mar 28, 2011 17:05 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Pani z Imielina się wycofała, bo koleżance kotka się okociła :evil: Na szczęście zadzwonił pan z Katowic - chciałby do towarzystwa dla swojej kotki i psa prokociego towarzystwo - czy ktoś wie jak Stella reaguje na psy? Aha, ta gulka to prawdopodobnie uczulenie na szwy - więc do 2 miesięcy powinna zejść całkiem. Stelli ani ona nie drażni, ani nie przeszkadza, więc nie ma powodów do paniki :ok:

Alienor

Post » Pon mar 28, 2011 17:46 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Kochani - państwo są za, jadę w sobotę przedstawić kicię psu i vice versa - więc proszę o kciuki. Sądząc jak jej idzie u mnie w domu o kontakty kocio-kocie nie ma co się obawiać, ale kciuki zawsze się przydadzą :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Pon mar 28, 2011 18:07 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Alienor pisze:Kochani - państwo są za, jadę w sobotę przedstawić kicię psu i vice versa - więc proszę o kciuki. Sądząc jak jej idzie u mnie w domu o kontakty kocio-kocie nie ma co się obawiać, ale kciuki zawsze się przydadzą :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

super...myślisz,że coś z tego będzie?
Tak myśle,czy nie zamienić jej wyróżnionego allegro na Ines? co o tym myślisz?

justyna8585

Post » Pon mar 28, 2011 18:11 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

anabelka1973@o2.pl

Pani pyta,czy Stella jeszcze szuka domu.Odpiszesz jej?

justyna8585

[poprzednia][następna]